Jump to content

Aygaz Euro LPG+ ( Plus )

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sorununuzun çözülmesine sevindim. Aygaz'dan Murat Bey'le geçtiğimiz hafta benim de bu konunun ağırlıkta olduğu bir görüşmem oldu. Kendileri böyle sorun yaşayan kullanıcıların Paro Kart numarası ile birlikte aracından çıkan filtrelerin fotoğrafını göndermemizi rica ettiler. Bu durumda araçtaki masrafı da üstleniyorlar.

Hatta geçtiğimiz gün G.Antep'deydim ve orada da bu tip sorunlarla gelen 4-5 kişiye rastladım. Hepsinin yakıt aldığı yer aynıydı...

Yine de Aygaz'ın her koşulda kullanıcıların sorunlarını itiraz etmeden gerekirse masrafını üstlenerek gidermeyi önermesi güzel bir davranış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 83
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

20

• M.E.G

4

• SeRcAn35

8

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

sonuçta büyük reklamlarla piyasaya sokulan bu ürün gerçekten problemliyse (ki öyle görünüyor) o zaman opet için çok büyük bir prestij kaybı anlamına geliyor. gümbür gümbür piyasaya sürdükleri bu ürünü geri çekme şansları olduğunu sanmıyorum.

ben daha önce (daha forumda kimse opet'ten yana sorun yaşamamışken) opet'ten gaz almayı bıraktığım için bu tarz sorunlar yaşamadım çok şükür. açıkça söylemek gerekirse Adapazar'da Ex-En diye bir gaz markası var. o gaz bile opetin plusından daha performanslı ve daha fazla menzili var. adamlara Ex-En gazı kim üretiyor diye sordum, İpragaz üretiyormuş. İzmit'te Shell, Ada'da Ex-En tek geçerim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İpragaz'ın daha fazla menzili olduğu bir gerçek,mesela tatile çıkarken depoyu İpragazla fulledim.Klima sürekli açık,araç 4 kişi ve bagaj full vaziyette saatte 120-130 km hızla 485 km yol gittim.Manisa'nın Salihli ilçesine gelince gaz bitti,Milangaz bayiisinden gaz aldım.Dönüşte ise aynı Milangaz bayisinden beni tam eve götürür düşüncesiyle tekrar fulledim.Aynı yol şartlarıyla bir depo beni Ankaranın Temelli ilçesine kadar getirdi,yani 430 km yol gidebildim.İpragazla 55 km daha karlıyım yani.

Başka bir örnek vereyim,Aygaz'ın 1.45 TL olduğu zaman 50 TL'lik gazla şehiriçinde tam 300 km yol gidebiliyordum,şimdi ise İpragaz'dan 1.69 TL'den aldığım gazla 300 km gidiyorum.İpragazın menzili hepsinden fazla, İpragazdan şaşmayın derim. O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün her zaman gaz aldığım istasyona ( Maltepe - Opet Şahsuvaroğlu ) gittim. İstasyon müdürü ile konuştum. Çevresindeki birçok taksicinin kendilerinden aldığını (ki bu duruma ben de şahidim. Ne zaman gitsem taksiciler gaz alıyor oluyor)bir sorun iletmediklerini bildirdi ama yine de şikayeti Aygaz a ileteceğini söyledi.

Ben Aygaz almamaya devam edeceğim ikna edici bir açıklama gelene kadar. Sonuçta LPG servislerinden gelen bilgiler bence Aygaz'ın yapmadığı açıklamadan daha güvenilir.

İpragaz ise hiç görmedim. (ki haklıymışım Maltepe de bayileri yokmuş http://www.ipragaz.com.tr/bayilerimiz-otogaz.asp ) Bir Kartal dan alıp deneyeceğim en yakın orada var görünüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Aygaz'dan Murat Bey'in de konuyla ilgili yoğun ilgisi sebebiyle şu anda Euro LPG+'ın testini yapmaktayım. Şimdilik 4-5 depo oldu. Bir sorun yok. İyileşme var mı yok mu benim arabamda anlamak biraz zor çünkü araba da LPG sistemi de zaten yeni :)

Architect (Murat Bey) ile de görüştük ve foruma yazdıklarından sonra Euro LPG+ kullanmaya devam ettiğini ve şimdilik olumsuzluk yaşamadığını söyledi.

Birkaç bin km. sonra filtreyi söküp fotoğrafını buradan paylaşacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İpragaz'ın daha fazla menzili olduğu bir gerçek

Bende Bp'den alıyordum gazı, şile'de ipragaz varmış okul açılsın bende ipragazla deneme yapayım, şu sıralar nedense benim menzilimde baya bi kısaldı Bp ile :( İstasyondan istasyona farkediyor bu da bir gerçek... Aygaz kullanmaya başlayacaktım ama bu konuyu okuduktan sonra bende vazgeçtim, Emre beyin test sonuçlarını bekleyeyim bende :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
Guest architect

Aracımdaki çekiş problemi düzeldikten sonra  5. kez euro lpg + almış bulunmaktayım.Şu an herhangi bir çekiş problemi yaşamıyorum. En son 3 depo önce 2 kez yokuşta klima açıkken durkalk yaptığımda bir çekiş problemi yaşamıştım.Ancak son zamanlarda bu problem de kalmadı.

Aygaz Firmasından Murat Yılmaz bey özellikle bu konu ile yakından ilgilendi. Bu durumda açıkçası tüketici olarak ciddiye alındığımı göstermesi açısından memnuniyet verici bir durum.

Performans konusunda bir problem yaşamıyorum. Hafta sonu uzun yol yaparak uzun yol tüketimimi de test etme fırsatı bulacağım.Burada bu konuda da deneyimlerimi paylaşacağım.

Yarın sabah iş programım değişmez ise BRC Merkez serviste tüm sistemi kontrol ettirmek üzere bir randevum da var. Özellikle filtrenin durumunu çok merak ediyorum açıkçası. Sonuçları buradan bildireceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest architect

Geçtiğimiz hafta cuma günü aracımı BRC firmasından Ferda bey'in daveti üzerine merkez servislerine kontrol için götürdüm. En son filtre değişimi üzerinden yaklaşık 1200 km geçmişti. Filtrenin durumunu herkes tabi olarak çok merak ediyordu.

Sonuçta filtre geçen sefere oranla çok daha fazla yağlı çıktı.Filre içinde kırmızımsı koyu kıvamlı yağlı bir tabaka oluşmuştu.

Bu durumu Aygaz'dan Murat Bey'e  de bildirdik. Kendisi depo ve gerekli tüm parçaların masrafını karşılayarak sökülmesini ve incelemek üzere almak istediklerini bildirdi.

Aracın çekişle ilgili hiç bir problemi yok. Silkeleme ve klima kullanırken oluşan çekiş boşluğu en son bayram tatilinde yaptığım uzun yol deneyimim boyunca hiç yaşanmadı.

İşlerimden bir vakit bulduğumda Murat bey ile iletişime geçip depo ve yakıt sistemini söktürüp incelemek üzere kendilerine vermeği düşünüyorum. Gerçi şu anda araçtan çok memnunum ve 1000 km kadar daha kullandıktan sonra öncelikle BRC Merkez serviste filtreyi birkez daha söktüreceğim.

Sonucu burada yazacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Karbüratörlü 323 ler için kesinlikle tavsiye etmiyorum. Haftasonu mecburiyetten almam gerekti. (Çünkü yakınlarda Shell yoktu  :D )

Arabanın çekişi bariz şekilde düşüyor.Özellikle dikkat ettim  Shell den aldığım gazda 3. vitesde 2500 devirde yaklaşık 60 km hız yaparken, Aygaz ile 50 km yapıyor yaklaşık. Arabanın sesi bile değişiyor. Ayrıca geçen yaz yaptığım uzun yolda da yakıt tüketiminin arttığını gözlemlemiştim. Shell e devam yani :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Shell' den aldığınız gaz ile 3. vites 2500 d/d da 60 km hız yapıyorsanız  aygaz ile de aynı devirde aynı hızı yaparsınız.Motorun o devirde, o dişli oranında yapacağı hız sabittir değişmez.Tabi baskı balatanızda veya hız kadranında bir sorun yoksa :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Shell' den aldığınız gaz ile 3. vites 2500 d/d da 60 km hız yapıyorsanız  aygaz ile de aynı devirde aynı hızı yaparsınız.Motorun o devirde, o dişli oranında yapacağı hız sabittir değişmez.Tabi baskı balatanızda veya hız kadranında bir sorun yoksa :)

Tam ifade edemedim sanırım  :krrsz: Şöyle söyliyeyim gaz pedalına bariz şekilde daha fazla basıyorum, aynı hızı elde etmek için. motorun sesi artıyor, ama hız aksine daha az.  ???

Not: Ha bide rakamlar yuvarlak rakamlardır, bilimsel ölçüm titizliğinde elde edilmedi. "Küsuratlı rakam vereyim de salladığım anlaşılmasın" densizliğinede girmek istemedim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
Guest metin_4154

Tam yerini buldum: Bayramın 1. günü Ankara'ya doğru yola çıkmadan depoyu doldurıyım bakalım kaç km. yol yapacak dedim ve OPET istasyonuna girdim. Gayet düzenli ve temiz olan tesisten gazı fulledim ve yola çıkıyım dediğim anda araba silkeleme yaptı ve durdu.Hayırdır inşallah dedim benzine aldım çalıştrdım biraz gaz verip lpg alıyım dediğim anda aynı şeyi tekrarladı. Motor soğuk ondandır dedim otobana girdim. İzmit McDonalds tesislerinde durdum. Gaza geçtiği anda aynı şeyi tekrarladı. Sonra aracın halen sahibi olan Burak'ı aradım daha önce oldumu diye olmadığını söyledi. Opet bayisine telefon açtım durumu anlattım müdürleri olduğunu söyledikleri şahıs biz gaz doldurduk parasını aldık muhatabınız AYGAZ diyince sinir katsayım artmaya başladı. Aygaz'ın numarasını aldım ve aradım.Telefondaki bayan bayram sonuna kadar bişey yapamayacığını arıza kaydı aldığını söyledi. Tıslaya tıslaya 180 km yol gittim ve gaz bitti.350 km yol için 150 tl gaz aldım.Hala sövüyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün lpg için 10,000 km bakımını yaptırdım, hep opet aygaz kullanırım şimdi böyle konuşulunca bir korku başladı mecburen opetten alıyorum çünkü yolumun üstünde bir tek o var, çekişinden falan memnunum ama bugun bir şey fark ettim sadece ikinci vitesin devirlenmesinde hafiften bi kesinti gibi bir şey yaşıyorum acaba lpg den midir bir de benzinde deneyip bakayım sonra.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yazın Akçakoca'ya giderken ben de bana en yakın istasyondan ( Opet ) Aygaz Euro LPG + almıştım. Daha E-5 e çıkmadan motor arıza ışığı yandı. Sanayiye girip söndürdüm ve yola devam ettim ama araba düzensizdi belliydi. Akçakoca'da da şans eseri Aygaz'dan almak zorunda kaldım. Orada da daha istasyondan çıkmadan ışık yandı.

İstanbul'a döndüğümde ustam ile konuştum. Başka gaz almamı tavsiye etti. Aracı satana kadar da hiç Aygaz almadım ve hiç benzer bir problemle karşılaşmadım. Muhtemelen sadece Aygaz değil istasyonun da bir katkısı olmuş Metin yoksa Aygaz bile kullansam o kadar kötü bir durumla karşılaşmadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bakımda filtrenin durumunun gayet iyi olduğunu söylediler her hangi bir olumsuz bir şeyi olduğunu söylemediler. Ama yinede içime kurt düşüyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest metin_4154

180 km nasıl gittim bi bilseniz ben sövdükçe gaza bastım araba hayatında bu kadar bağırmamıştır. Shell'e gelidğimde sordum aygazmı satıyosunuz diye yok dediler.Böyle bişey geldi başıma dediğimde yorum direk OPET'tenmi gaz aldınız oldu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...