Jump to content

323 HB'e Hangi Jant?

ErdemG
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar, uzun zamandır forumu takip edemiyordum, foruma kayıt olduktan bir süre sonra 94 323 sedan aracım ile çok büyük sayılmayacak bir kaza geçirdim (tost yaptılar otoyolda :) ) sigorta şirketiyle sorun yaşayınca malesef aracı hurdaya çıkartıp aracın değeri kadar ödeme aldık ve yerinede gidip yine mazda aldık ama bu sefer 94 model 323 HB  :) Henüz lpg vs. takılmadı ama benim aklımı kurcalayan konu jant ve lastik. Bu kadar sportif bir tasarımı olan araca 13 inç jantları ve plastik jant kapaklarını yakıştıramıyorum. O yüzden  175-70-13 olan ebatları 195-45-16 olarak değiştirmeyi düşünüyorum, bu şekilde göstergedeki sapma sadece %1 civarında oluyor ve 16 inç jantlar görüntü olarak beni tatmin edecek gibi :) 45 yanaklar beni oldukça düşündürüyor, siz tecrübeli abilerime sorum şu, yakıt tüketimine etkisi ne kadar olur bu değişimin ve 45 yanaklar çok başımı ağrıtır mı? ayrıca birkaç fotoda ekleyeceğim onlara bakıp yorum yaparsanızda sevinirim. (şunuda söyleyeyim, konforu göz önünde bulundurmuyorum benim için en önemli unsurlar görünüş ve yakıt tüketimi, tabi jant ve lastiklerin fiyatıda önemli, öğrenciyiz sonuçta :) )

şuanki hali aracımın;

2123123.jpg

amatör bir şekilde photoshoplu hali(istediğim jantlar bu,boyutlar 17 veya 18 inç e yaklaşmış olabilir :)

14933634.jpg

ayrıca jant denemek isteyenler şu linke kesinlikle baksın, hertürlü tavsiyeye marka model boyut olmak üzere açığım :)

http://www.celikjant.com/jant-dene.asp?islem=jant&marka=Mazda&model=323&altmodel=mafbg&resim=/prorad/img/autos/mafbg.jpg  verdiğim link ile siyah 323 HB üzerine belirtilen marka ve model jantı deneyebiliyorsunuz , daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama ben ilk kez gördüm ve çok beğendim, diğer mazda modelleride var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kullanıdğınız yerlerdeki yol durumuna göre seçim yapın bence. bu arada gerçekten temiz görünüyor araç hayırlı olsun güle güle eskiteme :D

Teşekkürler ;) 17 fazla gelir orjinal yuvarlanma ölçüsünü kaçırmamaya çalışıyorum :) bakalım keseme uygun 16 inç jant lastik bulursam taktırıcam, taktırırsam fotoları eklerim ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1- Orjinal ölçülerine en yakın değer 195-50-15 dir ve hem aracı yormaması hem de yakıtta farketmemesi için bu ebat takmanı tavsiye ederim.

2- 16" jant ölçüsü ara ölçü olduğu için istediğin modelde jant bulman biraz zor olabilir.

3- Çamurluk ağızlarını çekiçletip içeri doğru iyice yapıştırtman gerekecek çünkü yükteyken araba esnedikçe lastiğin yanakları çamurluğa sürtecek ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3- Çamurluk ağızlarını çekiçletip içeri doğru iyice yapıştırtman gerekecek çünkü yükteyken araba esnedikçe lastiğin yanakları çamurluğa sürtecek ;)

195 ilede sürter mi gerçekten, vay anasını

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dediğim gibi kenarları çekiçletirsen veya taşlatıp traşlatırsan sürtmez.

teşekkürler tavsiye için, 14-15 çok cılız gelecek gibi gözüme, bodykit falan düşünmüyorum, bence arabayı en güzel gösteren öğe jant, sadece çok güzel ve araca yakışan bir jant ile arabanın çehresi tamamen değişebilir, aslında 17 istiyodumda, gözüm korktuğu için bir kademe aşağıya indim :) Gerçi bu gidişle mali durumlar yüzünden jant kapaklarıyla devam edicem ama hadi hayırlısı, tavsiyeler için teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

o jantlardan bulmak eminim çok zordur, gerçi orjinal hali daha çok hoşuma gidiyor o yüzden bakmaya değer, fakat benim amacım biraz da olsa boyutu büyütmek... Sen jantları satıyosan yolla bana anlaşırız fiyatta:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

suan satmammm 5 yıl sonra belkiii :) evet bulmakk zor benim aklımdaydı sanayiye gittigimde bir gördüm kondum hemen üstüne :D hosumada gidiyor suan orjinal hemde rahatım ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

1- Orjinal ölçülerine en yakın değer 195-50-15 dir ve hem aracı yormaması hem de yakıtta farketmemesi için bu ebat takmanı tavsiye ederim.

2- 16" jant ölçüsü ara ölçü olduğu için istediğin modelde jant bulman biraz zor olabilir.

abi bn 215-40-17 kuLLanuyorum surtme oLAyı yok ama Lastık buLma oLayı oLdukca zor Ankara'da bıLe :) sanırım onceden tasLanmıs dedıgın gibi....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla 195 45 16 ile 195 50 15 arasında hala gidip geliyorum, janttan çok lastik bulamayacakmışım gibi geliyor :) jant konusunda hala hassas davranıyorum, hafif jantlar takarak tüketimi ve performansı koruma düşüncesindeyim... kyowa'nın bir jantı var tek 6,5 kg belki ondan alırım para biriktiriyorumn :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burun kısmı sizin aracınız gibi olan araçlara 5-6 kollu ve kolları biraz ince jantları çok yakıştırıyorum. spor bir görünüm veriyor.

örn.

http://www.e-lastikci.com/pictures/hitkosei_809MIS4.jpg

http://www.gudeticaret.com/images/jant.jpeg

tamamen katılıyorum erdem eger alırsan boyle al gercekten guzel ve cok yakısıyor bende boyle birşey alıcam bakalım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...