Jump to content

Mazda 3 Hız / Devir Rakamları

mehmettnayir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben 2010 Model 1.6 Mazda 3 Touring Otomatik Vites aldım ve daha 250 km de .

Aracın performnsını denemek istedim, fakat çok keyifi bir şekilde hızlanırken 182 km ye gelince araç bir anda gazı otomatik olarak kesti ve biraz yavaşlattı beni sonra da zaten hevesim kaçtı. Bunun sebebi konusunda ufacık bir fikri olan varsa lütfen beni aydınlatsın. Teşekkürler

Normalde 4. viteste ise ve düz yolda gidiyorsanız zaten son hızlara gelmişsiniz daha fazla gitmez.Fakat birden kesti diyorsunuz ilk akla gelen redline a girmeniz.

Hangi vites ve hangi devirdeydi bunlarıda söylerseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kırmızı alana daha girmemişti devir ibresi 4. yani son vitesteydi. ....otomatikler ne yazıkki dört ileri

4 ileri fakat manuel 5 ileri viteslerden daha düşük devir çevirir.215 km/h hızlarda bile 6000 devir civarına anca çıkabilyor motor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2004 model Mazda 3 Comf. Düz vites.

Çelik Jantlı. Klima Açık. LPG

5. Vites 3000 Devir 100 km/s

5. Vites 3500 Devir 115 km/s

5. vites 4000 Devir 120 km/s

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...

arkadaşlar 2005 mazda 3 at yi (tabii manuel pozisyonundayken) ekonomik kullanalım dersek hangi devirlerde vites geçişi yapmamız uygun olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer hızlanıyorsanız 3500 devirde vites değiştirmek ekonomi sağlar.Tabi bunu uygularken yokuş iniyorsanız daha düşük ( 3000 civarı), yokuş çıkıyorsanız daha yüksek devirde (4000 civarı) değişmek daha uygun.

Sabit hızla gidiyorsanız ve yokuş çıkmıyorsanız 3500 devri beklemeden olabildiğince büyük vitese geçmek ekonomi sağlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer hızlanıyorsanız 3500 devirde vites değiştirmek ekonomi sağlar.Tabi bunu uygularken yokuş iniyorsanız daha düşük ( 3000 civarı), yokuş çıkıyorsanız daha yüksek devirde (4000 civarı) değişmek daha uygun.

Sabit hızla gidiyorsanız ve yokuş çıkmıyorsanız 3500 devri beklemeden olabildiğince büyük vitese geçmek ekonomi sağlar.

okadar yüksekmi yav. ben 2500de değiştiriyordum ama yetersiz olduğunun farkındaydım.peki neye dayanarak söylüyorsunuz bunu kitabında bulamadım.ayrıca

teşekkür ederim çok faydalı oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yıllardan beri okuduğum otomobil dergilerinden, izlediğim tv programlarından (otomobil) ve yaptığım testlerden edindiğim bilgilere dayanarak söylüyorum :)

Mazda3 AT nin vites aralıkları uzun olduğundan 2500 devirde vites değiştirmeniz hem hızlanmanızı yavaşlatır hemde hızlanma anında çiğ benzin atma zamanını yükseltir.

Mazda 3 ün maksimum tork devri 4000 devir/dakika'dır bu devire yakın devirlerde vites değişimi yapmanız hem hızlanma sürenizi kısaltır hemde ekonomi sağlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu gün 3000 devirde vites değiştirdim.vites geçişi çok hissediliyor.şehir içi otomatik de kullanmak daha konforlu.çok faydalı oldu tekrar teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 2010 Model 1.6 Mazda 3 Touring Otomatik Vites aldım ve daha 250 km de .

Aracın performnsını denemek istedim, fakat çok keyifi bir şekilde hızlanırken 182 km ye gelince araç bir anda gazı otomatik olarak kesti ve biraz yavaşlattı beni sonra da zaten hevesim kaçtı. Bunun sebebi konusunda ufacık bir fikri olan varsa lütfen beni aydınlatsın. Teşekkürler

http://www.mazdaclubtr.com/index.php/topic,18109.40.html

araç 177 de elktronik olarak hızı kesiyor, ben bayır aşşa olunca 185 görmüşüm. normalde 177 imiş . o limit kaldırmanın yolunu bulan olursa yazsın bi zahmet  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Arkadaşlar aydınlatıcı bilginize ihtiyacım var.2007 3 manuelde vites değişimleri hangi devirlerde olmalı.Ekonomik olması ve araca herhanggi bir zarar gelmemesi açısından açısından...Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burada açıklamış Mustafa...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Mazda3'ler düz yolda 5. viteste 3000 devirde 100 km/saat hızla gidiyor...

Benim Mazda 3 2010 model manuel sedan 5. Vites 3000 devirde 97-98 yapıyor. Acaba baskı balatada sorun mu var?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim Mazda 3 2010 model manuel sedan 5. Vites 3000 devirde 97-98 yapıyor. Acaba baskı balatada sorun mu var?

Hayır sorun yok. Aracın gittiği yol eğimleri farklıdır ölçüldüğü zamanlarda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...