Jump to content

LPG'de Problem Yaşayan Arkadaşlara Yardım

Dağ-Cey Lpg
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar benim sorun da klasik olacak ama sizden yeni bir mazda 3 kullanacısı olarak faydalanmak isterim. 2. el olarak osmaniyeden aldım. Ben aracımdan her yönüyle memnunum. Sadece yakıt konusunda sorunum var. Aracım istanbul içinde ortalama lpg de 250-260 krş/km yakıyor. Hatta çok soğuk havalarda 290krşa kadar çıkıyor. Aracımda takılı olan Lovato marka tüpün servisine gittim. Kendilerinde taktırmadığımdan mı nedir pek ilgilenmediler. Dedikleri sadece şu boğaz kelebeğini temizlettir. Bende aracımın ağır bakımını yaptırdığım zaman bu parçayı da temizlettim. Fakat sorun hiç bir şekilde değişmedi hatta arttı. Başka bir lpg ciye gitim oda ön düzen montajını beğenmedi nerde taktırdığımı sordu bende 2. el aldım eski sahibi osmaniyede taktırılmıştır dedim. Acaba ön düzenin olmaması yakıt durumunu etkiler mi? Bir de istanbul avrupa yakasında iyi bir ustanız var mı?

(((Aracım 2004 model lovato markalı lpgli 83000 de Mazda 3)))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok nokta enjeksiyonlu araçlar;

1-Sıralı vaziyette

2-Yarı sıralı vaziyette

3-Tam grup ( Full grup )vaziyette

Olmak üzere üç ayrı grupta çalışmaktadır.

Tam gruptaki , örneğin : Toyota Carina, Renault Megane ve R19 (1,6 8 V) ve bazı eski amerikan araçları

Yarı sıralılar da örneğin : Mercedes e-200 ( 1994-1996 arası ),Bmw 3,16-3,18 (1990-1995 arası) Peugeot 306-206 (1998-2001 arasında )

Yeni model araçların tümü sıralı vaziyette çalışmaktadır.

Sıralı vaziyette çalışan araçlarda kullanılan enjektör nouzul uçları (Meme Uçları) yarı sıralı ve tam grup araçlarda kullanılan nouzul uçları aynı değildir.

Yarı sıralı araçlarda enjektörler 2'şer 2'şer açıldığından nouzul uçları sıralıya göre daha küçük kullanılmalıdır. Tam grupta ise enjektörler 4'ü birden açtığından dolayı yarı sıralıya göre küçük nouzul ucu kullanılmalıdır.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi yeni araçlar tek tek enjektörünü açarak, sıralı vaziyette çalışır ama yeni teknolojilerde öncüsü mazda grubu araçlarıdır ve daha sonra bütün araçlarda bu çalışma prensibine geçmiştir. Rölanti bölümü ve 2000 devire kadar sıralı vaziyette, yüksek devirlerde yarı sıralı veya tam grup prensibiyle çalışmaktadır. Bu durumda enjektörlerin uçlarını, sıralıdayken normal, diğer gruba geçtiğinde nouzul uçlarını küçültme şansımız yoktur, takılan lpg sisteminin kalitesi bu durumdan sonra ortaya çıkar, Bu teknolojiyi ilk mazda bulduğu için adı mazda fakirleşmesi olarak kalmıştır. Sıralı vaziyette iken gönderilen enjektör ms'si ile diğer gruba geçtiği zaman gönderilen enjektör ms'sini ayarlayabilen lpg sistemleri vardır. Mazda fakirleşmesi özelliği olmayan cihazlarda sabahları geç çalışma ve belirli bir kullanımdan sonra sibopların yanması gibi problemlerle karşılaşılabilir. Bu sorunları yaşamamak için yeni model araçlara programında mazda fakirleşmesi özelliği bulunan cihazları öneririz. Eğer mevcut cihazımızda böyle bir konum yok ise yol kalibrasyonunun çok iyi yapılması şarttır. Burda da ustanızın tecrübesi devreye girer.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

hocam bende lavato fast lpg sistemi taktırdım 2 ay önce ama bujileri buji kablolarını değiştirdim 2500 devirde silkeleme olayını kesemedim.lpg ciye gitmekten usandım artık...brc marka da bu sorunu yapmıyor diyorlar ama bilemiyorum.lavato nun türkiyedeki yetkili distrübütörüünü bakıyorum ama tek bir firma yok. 2 yıl garanti diyorlar ama söktürüp paramı geri alma şansım varmı acaba...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

slm eski mazda 3ümde ve 2010 mazda3te 5 yıldır levato kullanıyorum.2000 2500 devir arasındaki silkeleme için araba    4.viteste sabit 80 ile giderken  karışımın kontrol edilip ince ayar yapılması gerekiyor.başka türlü ayarlamaya çalışırlarsa aayar tutmaz.birde lpgli araçlarda ilk kalkışta bir zayıflık oluyor.bunu da netten yaptığım araştırmalarda bosch maraka özel lpg bujisiyle çzdüm.1 haftadır araç mükemmel çalışıyor.eşim bile farketti siz gerisini hesap edin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest architect

arkadaşlar bu tip problemlerinizin temeli bujilerimizin lpg ateşlemesi sırasında yaşadıkları uyum problemi.bu konuda aşağıdaki forumu iyi okuyun.

http://www.mazdaclubtr.com/index.php/topic,19314.0.html

size ngk'nın laserlıne lpg bujilerini tavsiye ederim.

sorunu kalibrasyon tam olarak çözmüyor.işin garip tarafı lpg montajı yaptırdığınız pek çok yer de doğru buji tavsiye edecek bilgi ve görgüye sahip değil.ateşleme problemi deyip işin içinden çıkıyorlar.

http://www.ngk.de/lpg_laserline.4668.0.html

ngk'nın sayfasını da okumanızı tavsiye ederim.

yanlış buji ile ateşleme sisteminize zarar vermiş olabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest architect

önemli bir detay daha,

geçen hafta devamlı aldığım euro lpg+ bulamadığım için e-5 yan yoldaki bostancı shell'den bir miktar lpg aldım.sonuç ciddi şekilde fark yarattı.gaz pedalına yüklendiğimde 4-5 kez lpg sistemi kendini kapattı ve benzine geçti. bu durum gazı bitirip euro lpg+ alınca düzeldi.

sonra 3 depo daha euro lpg aldım ve sorun hiç tekrarlanmadı.7-8 kr /lt az para verip riske girmeye gerek olmadığını bir kez daha anladım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"Bu teknolojiyi ilk mazda bulduğu için adı mazda fakirleşmesi olarak kalmıştır. Sıralı vaziyette iken gönderilen enjektör ms'si ile diğer gruba geçtiği zaman gönderilen enjektör ms'sini ayarlayabilen lpg sistemleri vardır." BRC taktırmayı düşünüyorum, bu bahsettiğiniz sistem acaba BRC de var mıdır??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

arkadaşlar selam. benim problem kronik 2500-3000 arası silkeleme problemi. Aracım 99 model 1.8 astina zavolli lpg takılı benzinde sorunum yok tüpte yapıyor sadece babamla izmir çiğlideki zavolli servisine gönderdim arabamı bağlamışlar bilgisayarı 10 numara ayarı demişler debriyaj setindeymiş sorun değişsin demişler. Ben anlamadm debriyajsa sorun benzinde niye yapmıyor tüpse sorun ustası niye yapamıyor.

Sizden isteğim şu olacak; lpg ustasına gidipte 4. Viteste 80le giderkene yap ayarı mı demeliyim, mazda fakirleşmesi ayarı yap mı demeliyim (ben demezsem sırtımı sıvazlayıp yollucaklar çünkü).  yada bilen varsa izmirde sağlam bir usta adrresi versin nolur :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selamlar arkadaşlar bu sabah (izmir) çamdibi'ndeki polaris Zavoli Türkiye Distribütörüne gittim SADIK usta var orada direk aracı bilgisayara bağladı ayarlara baktı, tam hatırlayamadım şimdi .... zenginleştirme ayarını sona getirdi bi yerede -5 yaptı hadi gezelim dedi, sonuç; SÜPPEERRRR!! tık demeden tırmandı araba 2000 devirden 4000 devire kadar! korkmadan kökledim bir kaç sefer gazı tık yok, titremeler azaldı aracın sesi bile değişti sanki :) . sonra sordum ustam bu neden olur ne yaptında düzelttin. meslek sırrı demekle başladı ama sorunun ateşleme ile ilgili olduğunu söyledi; devir arttığında ateşleme algılaması denen olay geç kalıyormuş tüpte bunu -5 yapınca %5 süreyi öne almış oluyormuş buda aracın 2500-3000 devir arası o teklemeyi yapmasını engelliyormuş. İşe gelirken sol şeride çıkışlarda

hızlanmalarda kendimi çok rahat hissettim artık arabam hızlanırken ıkınmadan teklemeden tırmanıyor  :tey:  :clap::egy:  :dua::nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Da-Cey Lpg haklı arkadaşlar... sibop yakma olayıda doğru bir saptamadır, keza mazda 3 almak için uğraşırken sevip saydığım bir mazda ustası lpg li mazda 3 ten uzak dur demişti ve sebebinide sibop yanığıdır demişti. Burda bir arkadaşımda 54.000 km de mazda lantis var yeni brc lpg takıldı; aynı sıkıntıyı yaşıyor(2000-3000 devir arası silkeleme vs),,,, Daha önce benim practicada ışıklarda dururken vs rolanti dalgalanıp sıkıntı yaratıyordu; bende echotec var... Lpg ustasıyla tecrübeye çıktık; lpg ayarını ben arabayı sürerken sıkıntı çıkan yerlerde bazı ayarlar yaparak düzeltmişti, epey uzun süre sıkıntı yaşamamıştım; Sanırım yapılan işlem buydu ayrıca lpg enjektör genişliğini-darlığınıda kontrol edip olması gereken ayara getirmişlerdi keza iş güzar bazı lpg ustaları lpg enjektörlerini abartıp 4000 cc lik bir araca göre bile delebiliyorlar dışardan. Selamlar herkese

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

2000 3000 devir arası sorunu bende de var. bir yere götürdüm tamam oldu dedi 3-4 km gittikten sonra bozuldu. Çok iyidir dedikleri başka bir yere gittim. Lpg enjektörleri büyük onlar değişecek dedi. doğrudan kaçtım. benzinde yeri kazıyor lpg de canı çıkıyor arabanın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

İyi akşamlar.2009 model mazda 3 aracım var.Geçtiğimiz ay Atiker Lpg taktırdım.Bu güne kadar bir sorunum yoktu ancak sabahları ve motor soğukken araç geç çalışmaya başladı.Ne yapmamı önerirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 yıl sonra ...

Sayın Mehmet arabam mazda 626 1990 model 1.6 cc.Gaziantep te o kadar LPG ayarı yapan yere gittim bir türlü arabama ayar yaptiramadim. Arabam ya cok yakiyor ya da  ayardan sonra çekisten dusuyor.Buji ve kablosu, LPG sistemi komple yenilendi ardından beyin bozuk çıktı tekrar beyin yenilendi. Aracı makineye bağladiklarinda ateşleme de sorun yok.  Aklıma şu geldi o da MİKSER ,benim araçtaki MİKSER karbüratörle karbüratör tepsisinin arasinda arada öylece sıkıştırılmış. Ayrıca bu mikserin benim araca uyumlu olup olmadığını da bilmiyorum. LPG tesisatını yenilediğini yer de bu konuda beni bilgilendirmedi. Benim araca uygun mikseriniz var mı. Varsa nasıl temin edebilirim. Cevabınız için şimdiden teşekkürler. Aklıma ya mikserin uyumsuzluğu ya da montajında bir sıkıntı var diye geliyor. Sizden ricam bana yardımcı olunuz.

Bu arada MİKSER silikon vs hiçbir destek olmadan öylece arada duruyor.onu da belirtelim dedim . saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

39 dakika önce, armagedon1976 :

Sayın Mehmet arabam mazda 626 1990 model 1.6 cc.Gaziantep te o kadar LPG ayarı yapan yere gittim bir türlü arabama ayar yaptiramadim. Arabam ya cok yakiyor ya da  ayardan sonra çekisten dusuyor.Buji ve kablosu, LPG sistemi komple yenilendi ardından beyin bozuk çıktı tekrar beyin yenilendi. Aracı makineye bağladiklarinda ateşleme de sorun yok.  Aklıma şu geldi o da MİKSER ,benim araçtaki MİKSER karbüratörle karbüratör tepsisinin arasinda arada öylece sıkıştırılmış. Ayrıca bu mikserin benim araca uyumlu olup olmadığını da bilmiyorum. LPG tesisatını yenilediğini yer de bu konuda beni bilgilendirmedi. Benim araca uygun mikseriniz var mı. Varsa nasıl temin edebilirim. Cevabınız için şimdiden teşekkürler. Aklıma ya mikserin uyumsuzluğu ya da montajında bir sıkıntı var diye geliyor. Sizden ricam bana yardımcı olunuz.

Bu arada MİKSER silikon vs hiçbir destek olmadan öylece arada duruyor.onu da belirtelim dedim . saygılar.

Mehmet diye bahsettiğiniz sanırım @Dağ-Cey Lpg .. bu konuda en son cevabını 2010 yılında yapmış.. Umarım konu hakkında bilgisi olan başka bir arkadaş size yardımcı olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...