Jump to content

Yeni Mazda 2

Matrikzs
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 176
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

32

• Gökhan

15

• x-rayted

17

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Mazda2 Cenevre’yi bekliyor

Mazda’nın küçük sınıftaki modeli Mazda2, Cenevre Otomobil Fuarı’yla birlikte Avrupa’da da pazara sunulacak.

13.02.2007

Japonya’da Mazda Demio olarak pazarda yer alan Mazda2, yeni yüzüyle birlikte Cenevre otomobil Fuarı için hazırlandı. Japon üreticinin Avrupa pazarındaki küçük sınıf model eksikliğini gidermeyi amaçlayan Mazda2, 2002’de ilk tanıtılmasından sonra Cenevre’de tanıtılacak son haliyle otomobil severlerin karşısına çıkacak. Zoom-zoom tasarım çerçevesi etrafında şekillenen yeni Mazda2, artık daha sportif bir görünüme kavuşurken motor ve donanım seçenekleri gibi ayrıntıların 77. Cenevre Otomobil Fuarı’yla açığa çıkması bekleniyor. Mazda2’de kullanılması düşünülen motorlar arasında ise 1.3 lt 85 HP veya 1.5 lt 100 HP’lik benzinli motorların olması düşünülüyor.

alıntıdır..

www.arabam.com

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bayan arabası diyoruz ama ben hep bayanları büyük büyük jeepler kullanırken görüyorum. :geyik:

eeeee boşuna dememişler dünya kadar malın olacağına işine yarar bir varlığa sahip ol diye...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...

2070531.001.mini1L.jpg

2070531.001.mini2L.jpg

Mazda 2’de Miller Çevrimli motor

Mazda, Wankel motoruna yaptığı yatırımın yanı sıra Miller çevrimli motorlar üzerine de yatırım yapıyor.

1.3 litrelik Miller çevrimli motor ile donatılan Mazda 2, CVT şanzımanı ile, 100 kilometre’de 4.3 litre benzin yakıyor; güncel modelden yüzde 20 daha az yakıyor. Firma motorun gücü hakkında bir açıklama yapmadı.

Basit bir açıklama ile, Miller çevrimi, en yaygın otomobil motoru olan “Otto Çevrimi” gibi,  4 zamanlı içten yanmalı motorlara ait bir teknolojidir. Otto motorlardan farkı olarak, Miller çevrimi motorlarda, 4 zamanlı motorlardaki sıkıştırma sürecinde otaya çıkan enerji kaybı daha düşüktür. Patenti Amerikalı mühendis Ralph Miller tarafında 1940 yılında alınmıştır. İlk örnekleri gemilerde ve güç üretim istasyonlarında kullanılmıştır.

Miller Motor nedir ?

Miller çevrimi, 4 zamanlı içten yanmalı motorlarda kullanılan bir yanma prosesidir. Miller çevriminin patenti 1940’lı yıllarda Amerikalı mühendis Ralph Miller tarafından alınmıştır. Bu motor tipi ilk kez gemilerde ve güç üretim istasyonlarında kullanılmış fakat daha sonra Mazda firması tarafından otomotive adapte edilmiş, Subaru tarafından hibrid modellerde kullanılmıştır.

Geleneksel 4 zamanlı Otto çevriminde, sıkıştırma (kompresyon) ve güç (yanma) stroklarında, yüksek güç ihtiyacı vardır. Motordaki güç kaybının çoğu, kompresyon stroku esnasındaki sıkıştırma görevi için ihtiyaç duyulan enerji nedeniyle olur. O yüzden sistem verimliliğini arttırabilmek için bu ihtiyacı indirgemek gerekir. Miller çevriminde, giriş valfi, normalden daha uzun açık kalır. Piston normalde kompresyon strokunda yukarı doğru hareket eder, bu işlem ile sıkıştırma başlar normalde valf kapanır. Tipik olarak bu işlem için güç kaybı olacaktır, fakat Miller çevriminde piston kompresörden (supercharger veya blower olarak da bilinir) hava ile beslenmiş olarak sıkıştırma yapar. Giriş valfi daha uzun süre açık kaldığından, sıkıştırma strokunun bir kısmında, sıkıştırma işi silindir duvarlarının basıncından çok kompresör basıncına karşı yapılır. Bu etki verimi % 15 civarı arttırır.

Genel olarak Miller çevrimi, düşük kompresyon oranı ile kompresyon strokunu kısaltır, kompresör ile sıkıştırılımış ve arasoğutucu (intercooler) ile soğutulumuş hava sayesinde yanmayı iyileştirir.Bu yöntem, bazı modern Atkinson çevrimli motorlarda da kullanılır, fakat kompresör yoktur. Bu motorlar genelde hibrid motorlardır, verimi arttırmak için güç kaybını karşılama işi bir elektrik motoru ile yapılır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi zaten hepsi birbirine benzer oldu ama dikkatimi cektiği kadarıyla ne 207 gibi şekilsiz, kaba, odunsu.. bi arka tamponu var ne de yaris gibi yusyuvarlak ..yaris ani fren yapsa düz takla atcakmıs hissi veriyor bana.. kaputu cok kısa, bunun öle degil biraz daha uzun kaputu.. corsa derseniz onun tipi fena degil gibi.. bu Türkiye ye gelirse tutar bence, ama biraz zaman ister tabi yinede..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
Guest uyumsuzelement

Eski konuların gönlünü alma günündesin galiba?

valla yeni ikonu vardı tıkladım bu acıldı demkki benden önce biri almış gönlünü :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...