Jump to content

Direksiyonu Çevirince Devir Yükseliyor (90-94)

Ilgaz-p
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Diğer bi konuda da sormuştum ama burası tam yeriymiş, yeni konu açmadan burada da tekrar sorayım  :)

Dün akşam farkettim direksiyon durduk yere çok sertleşmiş. Hani araba çalışmazkenki kadar sert. Ön lastiklerin havası biraz inmiş ama, bu kadar etkileyeceğini sanmıyorum.

Acaba direksiyon pompasından mı kaynaklanıyor olabilir ?

Bi yerlerde müşür, yada kablo çıkmış olabilir mi ?

Varsa müşür-kablo nerededir ?

Bilen duyan, başına bu olay gelen var midur ?

Direksiyon o kadar serttiki otoparktan çıkana kadar kollarım koptu  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benım bıldıgım bu anlattıgınız araba dıreksıyonu cewırırken hıdrolık dıreksıyon motordan guc aldıgı ıcın motor stop etmesın dıye mekanık bı sıstem bu bı ozellık degıl butun hıdrolık dıreksıyonlu arabalarda olan bısey musur bozuldugunda yaptıgını bılıyorum basıma geldı 91 model 626da park edecegım zaman dıreksıyonu cevırmemle egerkı gaz wermıyosam stopedıyodu ama benımkı karburator ustası temızlık yaptıktan sonra olmustu ayardan sonra musurde sorun cıkmıstı yanlıs hatırlamıyosam yıne karburatorcu fark edıp tamır etmıstı

karbüratörün üzerinde ayar yapılabilen bi yer mı bu direksiyon ile ilgili
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diğer bi konuda da sormuştum ama burası tam yeriymiş, yeni konu açmadan burada da tekrar sorayım  :)

Dün akşam farkettim direksiyon durduk yere çok sertleşmiş. Hani araba çalışmazkenki kadar sert. Ön lastiklerin havası biraz inmiş ama, bu kadar etkileyeceğini sanmıyorum.

Acaba direksiyon pompasından mı kaynaklanıyor olabilir ?

Bi yerlerde müşür, yada kablo çıkmış olabilir mi ?

Varsa müşür-kablo nerededir ?

Bilen duyan, başına bu olay gelen var midur ?

Direksiyon o kadar serttiki otoparktan çıkana kadar kollarım koptu  :D

bazen bana da giderken oluyor sertleşiyor gibi oluyor ama tam anlamadım
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bazen bana da giderken oluyor sertleşiyor gibi oluyor ama tam anlamadım

Benim başıma ilk defa geldi, daha önce hiç yaşamamıştım. Hatta yüksek hızlarda direksiyonun yumuşaklığından şikayetçiydim. Park yaparken nerdeyse parmakla dönebilecek yumuşaklıktaki direksiyon gitmiş yerine kamyon direksiyonu gelmiş  :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim 91 323ümde bu tip bir sistem yok.Diğerlerinde de olduğu konusunda şüpheliyim.Çünkü gaz teli üzerinde bunu sağlayacak bir sistem yok.Sadece karbüratör üzerinde otomatik iklenin düzeneği var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bendede 93 model 323 var ama direksiyonu tam kırınca devir ne düşüyor ne çıkıyor aynı değişen bişey yok ama yaptırsan iyi olur hiç olmadık bi yerde başına iş açmaz umarım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sorunu çözmüş bulunmaktayım. aracı servise gösterdim direksiyonu çevirince böyle böyle oluyor dedim

karbüratörün sağ tarafında bi mekanizma var bir tane vida var üzerinde yay var oradan ayar yapıp direksiyonu çevirince ne miktarda gaz vermesini sağlıyan bir sistem var oradan ayar yaptı şimdi hiç bir sorun yok ne direksiyonu çevirince ne devir düşüyo nede yükseliyor .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

walla benm 91 323bg de direksiyonu çevirince devirden düşüyor çok çok az sona dayayınca iyice düşüyor, sonuc olarak benm aracım da sorun mu war ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

walla benm 91 323bg de direksiyonu çevirince devirden düşüyor çok çok az sona dayayınca iyice düşüyor, sonuc olarak benm aracım da sorun mu war ?

direksiyonu oynatınca motordan tık tık diye bi ses duyuyormusun
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracımda 17" jant lastik ve tüp rolanti ayarı en ekonomik düzeyde oldugu için sert virajlarda motor stop ediyor o da rolantisi yetmediğinden, ve sanırım ses geliyor ama sadece yavaş girdiğim virajlarda sesi hissediyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...