Jump to content

Otomatik vites tekniği

ckaya59
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir şey değil arkadaşlar ... Araçla ilgili tüm deneyimlerimi ve öğrendiğim konuları zaman dilimleriyle sizlerle paylaşır olacağım..Vakit elverdikçe de sizleri izlemekteyim...yararlanmaktayım.

Hepinize sağlıklı günler.. Kaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilgiler için teşekkürler. Unutulan çok ufak bir nokta olmuş. D ve HOLD da iken araba 2. vitesten kalkıyor Mazda6 larda. Mazda2 lerde de aynısı olabilir. Kar gibi kaygan zeminlerde yavaş kalkmayı sağlamak için kullanılıyor.

Valla hiç denemedim ama aracın kullanma kılavuzunda Kaya Bey'in yazdığı şekilde geçiyor. D + HOLD sırasıyla 1-2-3 kullanıyor aracı.

Yokuş durumuna gelince de; ben daha fren pedalına sol ayağımla dokunmuş değilim. Zaten yokuşlarda ayağımı öndeki araba kalktıktan sonra frenden çekip hemen gazlıyorum bir kere olsun kayma problemi yaşamadım.

Yalnız Grande Punto kullanmışlığım var tam otomatik gibi değildi şanzımanı. ( Easytronic denilen cinsten olabilir emin değilim ).

Araba frenden ayağını çekince gitmiyordu, gaz vererek kalkıyordu ve bu sebeple dik rampalarda freni bırakma ile gaza basma süresi arasında epey kayıyordu, o araç için eğer hiç kaydırmadan kalkmak gerekiyorsa el freni veya çift ayak kullanımı gerekebilir ama Mazda 2'de şu ana kadar böyle bir şeye gerek duymadım. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 2 kullanıcıları için doyurucu bir anlatım olmuş. Teşekkürler.

“otomatik viteste sol ayak kullanılmaz” kuralını ortadan kaldıran istisnalardan biri de benim BABAM!

senelerdir sol ayağıyla fren yapıyor. Ralliye katılsa madalya alır belki :)

Alışana kadar hepimizin içini dışına çıkardı orası ayrı :D

aynı durum bende de var, otomatik bir arabaya geçtiğimde sol ayağım otomatikman fren görevini üstleniyor, sanırım babanız da düz vites araçlarla viraj alırken sol ayak fren tekniğini kullanıyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

İyi Akşamlar dostlar;

Belki uzun bir ara verdim ..Web sitemizi dolayısı ile sizleri zaman aralıklarıyla izlemekteyim..Aslında şu anda teknik bir konu için bu alanda bulunmamaktayım.Şükür ,yeni Mazda 2 'mız için bir sıkıntımız olmadı şu ana kadar..memnunuz ailece..

Mazdacıları unutmadım ve kendimi hatırlatmak amacı ile kısa vaktinizi almaktayım...

Ha bu arada :

Tüm dostlara özellikle şu aralarda gripsiz ( H1N1 * domuz ! ) sağlıklı günler ...

Kendinize iyi bakın , hafife sakın almayın , kendinizi koruyun ve iyi beslenin,bol sıvı alın..Sıkıntılı iseniz kesinlikle istirahat edin..Zira tüm gribal bulgular H1N1 kategorisinde artık..Bana göre de toplumun göz ardı edilemiyecek bir hayli bölümü enfekte yada bu gribi geçirdi !

Meslek gereği küçük uyarı  olsun  ..

Sağlıcakla kalın.. Dr.Kaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...