Jump to content

Lastik Seçimi

atopcu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Uzun zamandır kullanıyorum. Hiç bir problem yaşamadım. Yakında lastik değiştireceğim yine Yokohamadan yana tercihim :) c drive 2 nasıldır bilemem ama kullananlar çok memnun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler cevabınız için. izmirde yokohamaya iyi fiyat  veren  yer bulabilirsem yokohama ac02 alacak gibiyim ama internetteki 131 tl ye yakın fiyatlar olması lazım. Netten lastik almak çok olumlu gelmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar önümüz kış bu gün yılın ilk karı yağdı buraya ve benim kar lastiklerim yok kar lastiği konusunda da önerileriniz varsa yazın lütfen. şu an aracımda 175-70-13 lassa atrakta var  4 tane ama kesinlikle en az iki tane süper kar lastiğine ihtiyacım var hatta civili olanlarda olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben hep michelin kar lastiği kullandım, çok iyi tutuyor karda, çok fazla da ses yapmıyor ama direksiyonu ağırlaştırdığından değiştirmek için gün saydırıyor yinede ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben biraz önce böle lastik incelerken bişey gözüme takıldı goodyear ultragrıp kar lastiğini gene üretmeye başlamış ben daha önce bu lastiği kullanmıştım harika diyebileceğim bi lastik ses yapar biraz ama kar kış dinlemez zincire ihtiyaç duymaz araba. arabama uygun ebatını bulayım onu alacam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar dün akşam yağışın başlaması ve yüksek yerlere kar düşmesiyle baraber ( şu an kar yağmaya başladı) kar lastiklerini takmak gereği duydum vede 4 adet Lassa ıceways lastik aldım, harika yumuşak bir hamuru vede deseni olan bir lastik, benim  karlı buzlu yollarda araba kullanmışlığım çok  vardır malum kış memleketinde yaşıyoruz lastiktende anlarım bu lastik zincire ihtiyaç duymaz kesinlikle öneriyorum.

post-5789-141695285694_thumb.jpg

post-5789-141695285699_thumb.jpg

post-5789-1416952857_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Perşembe Günü Yokohama C Drive 2 almaya gittim. C drive 2 için 150-155 tl fiyatlar aldım. A drive için 115 tl fiyat aldım. Lastikçi ısrarla A drive almamı tavsiye etti. Araçç üstündeki Saç jantlardan 3'ü sekiz çizdiği için tornaya göndermek yerine 14" alaşım jant aldım. Böyle oluncada C drive 2 den vazgeçip ustanın önerdiği A drive modelini seçtim.

Tanesi Megatork 378 14" jant 115 tl + Yokohama AA01 115 tl, 4 jant lastikaldım. Nitrojen sibop rot hepsi fiyata dahil.

2 gün içinde ilk izlenimim.  Sessiz ve yol tutuş konusunda başarılı. Virajda araba yattıkça yatıyor ama istediğim çizgiden çıkmıyorum. Benim için önemli kriter ıslakta rampada kalkıştı, onda da yola yapışarak çok tırmandı aracım.

Lastiği zamanla kullandıkça izlenimimi aktarırım tekrar. Saygılar,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

kış lastiği seçimi yardım

« : Bugün, 01:12:00 »

Alıntı

malum kış geldi pat diye çattı

kış bakımları hazırlıkları yapılmaya başlandı.

benim sorum şuan aracımda 195/40/17 lastiklerim mevcut

orj 14 jantlarımda duruyor 185/70/14 ler

kış lastiğine geçerken 17 jantlarımla devam etmemde sıkıntı varmıdır ?

17 jantlarımada 205/45 kışlık lastik almayı düşünüyorum yanak inceliği taban kalınlığı sıkıntı olurmu acaba ?

205/45/17 biraz daha pahalı 205/40/17 ler daha ucuz ama 40 yanaklı kış lastiği mantıksızmı olur ve bulmasıda aslında zor ?

205/40/17 için mesela

http://www.lastikal.com.tr/urun_goster.aspx?uid=5362#.UlHY5yQUQvk

205/45/17 için buda

http://www.lastikal.com.tr/arama_sonuclari.aspx?kid=74&Filters=1:41,2:10,3:84,5:-1,MARK:-1,6:21,7:-1

yada 215/40 215/45 lastikler fiyat olarak uygun yol tutuşu vs açısından dahamı iyi olur ? 225/45/17de çamurluğun içine çok sürtüyor

sayın dexter bahsi geçen 17 jantlarınızı olduğu gibi çıkarıp eve koyun vede 14 jantlarınıza kar lastiği takınız, neden derseniz kış aylarında geniş taban lastik tutunmayı azaltır, yani 175-65-14 veya 185-65-14 bir kar lastiği 17 jant lastikten çok daha iyi tutunur vede performans sergiler, nedeni , birim kareye oluşan basınç miktarı ince tabanda daha yüksektir, hemde 14 jant kış lastikleri en çok üretilen serilerdendir, en kaliteli olan markalarınki bile çok hesaplı oluyor, benim önerim bu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk kışlık lastiğim Michelin Alpin'di. Muhteşem bir lastikti. Yoğun karda araçların 40 km ile zor gittiği yolda 120 ile gittim. süper deneyimdi.

Bridgestone aldım sonraki sene. Onlarda süperdi.

Lassa snoways ile Keçiören ataparkta dik yokuşu yoğun karda tırmandım indim. 2 sefer denedim gram sorun çıkarmadı. Kar kalınlığı 1 karıştı.

ne zaman ki kumho aldım, tüm deneyimimin içine ettim. hayatımda denediğim en berbat lastikti. Hem de yazlık-kışlık iki takım almıştım. yazlıkları enteresandı. 40 km hızda yazın kuru yolda  kayma yapıyordu. 2 sefer garantiye istanbula gönderdim anlamadılar. kışlıkları da berbattı. kaldırdım attım.

iki senedir goodyear ug 8 kullanıyorum. şimdilik sorun yaşamadım. kısmetse yazın efficent grip yazlık setini de alacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kış lastiği seçimi yardım

« : Bugün, 01:12:00 »

Alıntı

malum kış geldi pat diye çattı

kış bakımları hazırlıkları yapılmaya başlandı.

benim sorum şuan aracımda 195/40/17 lastiklerim mevcut

orj 14 jantlarımda duruyor 185/70/14 ler

kış lastiğine geçerken 17 jantlarımla devam etmemde sıkıntı varmıdır ?

17 jantlarımada 205/45 kışlık lastik almayı düşünüyorum yanak inceliği taban kalınlığı sıkıntı olurmu acaba ?

205/45/17 biraz daha pahalı 205/40/17 ler daha ucuz ama 40 yanaklı kış lastiği mantıksızmı olur ve bulmasıda aslında zor ?

205/40/17 için mesela

http://www.lastikal.com.tr/urun_goster.aspx?uid=5362#.UlHY5yQUQvk

205/45/17 için buda

http://www.lastikal.com.tr/arama_sonuclari.aspx?kid=74&Filters=1:41,2:10,3:84,5:-1,MARK:-1,6:21,7:-1

yada 215/40 215/45 lastikler fiyat olarak uygun yol tutuşu vs açısından dahamı iyi olur ? 225/45/17de çamurluğun içine çok sürtüyor

sayın dexter bahsi geçen 17 jantlarınızı olduğu gibi çıkarıp eve koyun vede 14 jantlarınıza kar lastiği takınız, neden derseniz kış aylarında geniş taban lastik tutunmayı azaltır, yani 175-65-14 veya 185-65-14 bir kar lastiği 17 jant lastikten çok daha iyi tutunur vede performans sergiler, nedeni , birim kareye oluşan basınç miktarı ince tabanda daha yüksektir, hemde 14 jant kış lastikleri en çok üretilen serilerdendir, en kaliteli olan markalarınki bile çok hesaplı oluyor, benim önerim bu.

öncelikle konuya denk gelmemişim o yüzden yenisini açtım kimse kusura bakmasın :D

artı tek başlık altından daha yararlı oluyor ;)

17 lerde tabanı daha inceltemediğim için 14 jantlara dönmek daha mantıklı geldi hem hesaplıda

ama 16 jantlarımda var :D kenarda duruyor 14 leri pek takasım yok 185/55/16 mesela kışlık Bridgestone, pirelli, nexen markalarında mevcut onlardan alsam gene yol tutuşu yüksek sevideye tutmuş olurum herhalde ?

önemli olan öncelikle ince taban ve lastik deseni herhalde ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 jant araç için uygunsa kışlık lastikleri buna almak daha hesaplı ve mantıklı olur, aracın yerden yüksekliği azalabilir küçülen teker çapıyla beraber bununda yol tutuşa artı etkisi olur, lastik alırken her zaman bütçenizi en iyisi için zorlayın aracın konforunu emniyetini artırmış olursunuz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 jant araç için uygunsa kışlık lastikleri buna almak daha hesaplı ve mantıklı olur, aracın yerden yüksekliği azalabilir küçülen teker çapıyla beraber bununda yol tutuşa artı etkisi olur, lastik alırken her zaman bütçenizi en iyisi için zorlayın aracın konforunu emniyetini artırmış olursunuz...

Dexter kardeş ben aracın orijinal jantlarına 175-70-14 lastikleri taktım hali hazırda bekliyor. normal zamanda da 195-65-15 jantlarımı kullanıyorum. Karar senin şu yanak kullanılır bu yanak kullanılmaz diye bir şey denemez ama tabiki geniş yanağın dönen sürtünme etkisi daha fazla olacağı için ben bu şekilde tercih ettim. Bir de araçlarımız her ne hikmetse karın üzerinde çok başarısız. Asfalta yapışan bir araç 5cm karı görünce nasıl o kadar kontrolsüz oluyor anlamıyorum. Bunu da gözönünde bulundurman yararına olacaktır.

iyi forumlar...

nofear dan alıntı

bence lastik tercihinden kaynaklanıyor, latik ebatı ve  lastik seçimi çok fark oluşturuyor, aracın orjinal ebatından %3 geçen orandaki değişiklikler sorun oluşturuyor,  şahsen ben kaç tane firmanın ürettiği lastiğin hamuruna baktım şu andaki lastiklerimin yanından bile geçemezler, çok sert hamurlu lastikler vede soğuk günlerde çok başarısız olduklarına bizzat bitlis vede tatvan da tanık olmuşumdur. Heleki erzurum taraflarını çok iyi bilirim, Bayburt ta 6 yıl görev yapmışlığım vardır, aradaki kop dağından da epey geçmişliğim.  Kış - kar lastiklerinizin markasını modelini merak ettik şu an sayın zoptrik .

diğer konudan alıntılı yaptım cevabım daha iyi anlaşılsın diye

http://www.mazdaclubtr.com/15906/lastik-secimi/40/ bu konudan devam etsek bölünmesek :D

bende bu gidişle 14 jantlarıma herhalde lastik alıcam çünki 16yada alsam 17yede alsam iyi bir fiyatı olacak ama onlara okadar para verene kadar 14 lerime güzel bir markanın lastiklerini alırım hem içim rahat eder hemde çok daha güvenli olur diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En mantıklısıda bu zaten, en azından ben olsaydım öle yapardım,  sonuçta istanbulda yaşıyosunuz, biz burada 10. aylarda falan kışlıkları takar 5. ayda çıkarırız kasımda kesin kar düşer , yani yılın nerdeyde yarısında kış lastiği kullanırız, fakat oralarda o kadar kullanılacağını sanmam doğrusu, size lassa ıceways öneriyorum , gidip bakınız hamuruna bana hak vereceksiniz, tam bir kar lastiğidir, kutup bölgesi soğuklarında dahi kullanılmak üzere tasarlamıştır, ben iki yıldır kullanıyorum çok memnunum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En mantıklısıda bu zaten, en azından ben olsaydım öle yapardım,  sonuçta istanbulda yaşıyosunuz, biz burada 10. aylarda falan kışlıkları takar 5. ayda çıkarırız kasımda kesin kar düşer , yani yılın nerdeyde yarısında kış lastiği kullanırız, fakat oralarda o kadar kullanılacağını sanmam doğrusu, size lassa ıceways öneriyorum , gidip bakınız hamuruna bana hak vereceksiniz, tam bir kar lastiğidir, kutup bölgesi soğuklarında dahi kullanılmak üzere tasarlamıştır, ben iki yıldır kullanıyorum çok memnunum.

notumu aldım istanbulda benim kullanımlarıma göre aman aman kar göreceğimi sanmasamda tedbirli olmakta fayda var. bakmata - almaya gittiğimde detaylı bilgide veririm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...

Consumer Reports kurumu 25'ten fazla lastik markasinin (toplam 176 lastik modelinin) test performanslarini 100 üzerinden notlayarak genel bir degerlendirme yapti.  Bunlar her lastik sinifini kapsiyor.  Dörtten az modeli olan markalar bu degerlendirmeye alinmadi.  Bu konuda Consumer Reports sunlari yaziyor:

"When it comes to tire recommendations, there are several brands that regularly rise to the top. To determine how the leaders truly compare, we calculated a brand score by averaging the overall scores of the tested models for each brand (the scale ranges from 0 to 100).

This data come from our extensive tire test program, which provides detailed ratings on 176 tire models from more than 25 brands.

The tires factored into these scores come from all rated categories, including all-season and performance all-season car tires, ultra-high-performance (UHP) all-season and UHP summer tires, all-season and all-terrain truck tires, winter/snow car and truck tires, and performance winter/snow tires.

We excluded tire brands if we tested fewer than four of their tires. The final scores here reveal just how competitive the market is, with little difference among the leaders.

Our tests measure performance in braking, comfort, handling, hydroplaning, noise, snow traction, and other important areas. Plus, we can predict the tread life in miles based on our extensive treadwear test program."

EK: Tire Brand Report Card (Lastik Markalarinin Karnesi)

CR Tire Brand Report Card 2017.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...