Jump to content

Lastik Seçimi

atopcu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim yeni aracımda 205-45-17 lik Federal 595 SS lastikler var ve ilginçtir ki bu güne kadar kullandığım değişik markaların içinde en iyisi diyebilirim. Muazzam bir tutuşu var gerçekten. Bu arada Lantislere 205-45-17 son derece ideal gerek görünüm gerek konfor açısından hiç bir sıkıntı olmuyor tabi arkaya 4 kişi yada full bagaj dolaşma gibi bi huyunuz yoksa :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

federal çok isim yapmış bir marka değil ucuz olması da çok tercih edilmesini sağlıyor, piyasadaki diğer markalara bakarak kıyaslama yaparsak federal mükemmel değil ama kuru havada yol tutuşundan ödün vermicektir, ıslak havada mümkünse virajlarda risk almayın ben dağ yolunda bi kaç defa istem dışı yanladım yol deneyimim olmasa sanırım fren yapıp panikler ve uçmuş yada takla atmış olurdum, maxxis Z serisi aldım federalden sonra ne yanlama ne de hava ayrı mı kaldı tamamen sürücüye göre şekil alan bi lastik tam kararında

not: ebat 205\40 R17 maxxis Z

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

mıchelın energy kesinlikle mıchelın energy 98 megan vardı ben berbat bir yol tutuşu vardır bilenler bilir.mıchelın energy 185/65/14 taktıkdan sonra yoltutuşu bile değişti tabi abartmayalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

4 mevsim lastik için önerisi olan kullanan varmı ?

Goodyear'in yan ürünü olan Sava Adapto HP (4 mevsim) aldım, bu lastikle uzun yola çıktım çok ses yapmadı yumuşak bir lastik ama kışın nasıl bir performans verecek bilmiyorum.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar,aracımın sağ arka lastiği balon yapmış,ansızın sorun çıkaracakmış gibi duruyor.195 65 15 michelin energy saver var.Pek anlamam ama diğerlerinin durumu iyi gibi,üretim tarihi 2009 eylül.Şimdi balon yapan lastiğin yerine 2 .el kullanılabilir bir lastik alıp diğerlerinin değişim zamanı gelince hepsini değiştirsem daha mı uygun olur acaba?Birde aynı marka model mi alayım,yoksa farklı bir marka alsam sorunsuz kullanılır mı?

Saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Ben 2 kere ortağımın 1 kere kendi aracımda yaşadım bu Michelin balon yapma olayını. İlginçtir ki herkes en iyi diye bu markayı tercih ediyor, ben bu kadar başıma gelen olaydan sonra 1 krş vermeyi düşünmüyorum Michelin'e .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 2 kere ortağımın 1 kere kendi aracımda yaşadım bu Michelin balon yapma olayını. İlginçtir ki herkes en iyi diye bu markayı tercih ediyor, ben bu kadar başıma gelen olaydan sonra 1 krş vermeyi düşünmüyorum Michelin'e .

Sanırım yumuşak ve sessiz olduğundan dolayı tavsiye edilen bir lastik,ama bizim yollara pek uymadığı,hatta bu balon yapma olayındanda çoğu yerde bahsediliyor.....

Bu arada araya bir soru daha sıkıştırsam kusuruma bakmazsınız umarım :)  Aracın lastik basıncı normalde önler 35 arkalar 33 olması gerektiği yazıyor.Geçen lastik patladı,ben teknik verileri sundum ama lastikçi,'abi önler 35 olmaz araç çok zıplar' dedi,bende japonlar bizim tecrübeli lastikçi akadaştan dahamı iyi bilecek deyip nasıl uygunsa öyle yap dedim ama sonra japonların tavsiyesine uymadığım için pişman olur gibi oldum,sizler bu konuda ne yapıyorsunuz acaba?

Saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nette yaptığım araştırmalardan sonra,aynı marka-model-desen lastik almanın daha uygun olacağını öğrendim...

Bunlar eskidikten sonrada yeni lastik olarak Yokohama C drive modelini düşünüyorum,forumarda genel olarak sessizlik+ıslak-kuru yol tutuş konusunda övgü almış bir model.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Lassa - Lassa - Lassa...

Türkiye şartları için en ideal, en uygun, en kaliteli lastikler. Babamın oğlu değiller, ortaklığım falan da yok ama macera aramaya hiç gerek yok. Aynı hamurlarla, aynı makinelerde ve aynı preslerde pişirilip sadece Bridgestone damgası vurulan lastiklerden de daha uygun fiyatları.

2004 den beri başka marka olarak 1 kez kış lastiği aldım o kadar. Onun dışında sadece ve sadece Impetus kullandım. Çok da memnunum. Kaç kez asfalt kesiğine vurdum, kaç kez saçma sapan yol şartlarında kullandım. Tık demedi. Üstelik de 195-50-15 ebatlarında ince yanaklı. Ne balon yaptı ne yarıldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende Yokohamalardan çok memnunum. 6 yıldır kullanıyorum şuan sertleşmeye başladı. Yazlık lastikleri takarken C- Drive modelini almayı düşünüyorum. Ne varsa caponlarda var :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende Yokohamalardan çok memnunum. 6 yıldır kullanıyorum şuan sertleşmeye başladı. Yazlık lastikleri takarken C- Drive modelini almayı düşünüyorum. Ne varsa caponlarda var :D 

Aynen :D Mayıs - Haziran gibi inşallah :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

ben federalden memnunum. parasina gore iyi. kumhodan daha iyi en azindan...

Kumho nedense yağmurda şaşırtıcı bir performans verdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Solus KH 15 modeli var arabada 2006 üretim. Ben memnunum. İzmir-Aydın otobanında epey hız ve virajlarda 170 üzeri hızla bile döndüm. Abartma yok inanın kapışıyoduk biriyle. Ama Lastik Soğukken sakat, soğukken hemde ıslak zeminde çk sakat. Dün 1 de kalkarken 2 ye atarken hatta giderken yan şeride sıçramam gerekiyodu 3 te gaza abandım pati yaptı. korktum 70 le gittim eve :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Caponlardan konu açılmışken,Yokohama lastik araştırırken AA01,AC01,AC02 modelleri vardı,bunların farkını bilen var mı?

AA01 - A Drive

yokohama-a-drive-aa01-2-3.PNG

AC01 - C Drive

187-Yokohama_AC01.jpg

AC02 - C Drive 2 ( Benim de almayı düşündüğüm lastik )

YOKOHAMA%20AC02%20C-DRIVE2.jpg

Sanırım bunlar eskiden yeniye göre sıralanıyor. AC02 en yeni lastik olsa gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kumho nedense yağmurda şaşırtıcı bir performans verdi.

Benim eski Hyundailarımda da Hankook vardı,eskiyince 30k kmden sonra Michelinle değiştirmiştim,  yazın kayardı kışın yağmurda daha iyi yol tutardı, lastikçide aynı fikirdeydi diğer müşterilerde aynısını söylermiş, sanırım yağışlı iklim koşullarına göre üretmişler bu lastikleri...

Bu arada Kartalda bir Michelin bayisi vardı, E5 den Kartala doğru inerken sağdan devam ettiğinizde önünüze çıkar, en uygun fiyatı ordan alırdım tanesini 105-110tl yerine  90 tl gibi rakamlara hemde yeni tarihli oluyor lastikleri...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 lastik arasında hangisini seçersiniz

Yokohama ac02 c drive 2 bayi de 150 (İnternette 131 tl)

Lassa İmpetus revo bayide 132 tl

Lassa dayanıklı, yokohama daha konforlu ama daha dayanıksızmış. Böyle yorumlar var. Ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...