Jump to content

Zararı varmıdır

mazdabaris
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bende 92 Model 323 Mazdam var şu anda üstünde 205 45 16 ölçülerinde lastik var orjinalleri 13 jant acaba arabanın mekanik aksamına herhangi bir zararı olurmu motor şanzıman direksiyon kutusu fren balataları gibi yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

lastiklerin dişleri eridikce yol hakimiyetin düşücek ve yüksek hızda direksiyon titremesi yapıcak, çukurlara dikkat et ön takım ve amortisörler daha çabuk hasar görücek ve en kötüsü yagmur kar da yol tutuşundan düşüp yakıt artıcak kalkışlarda titremelerden farkedersin, ben çok mu farklıyım :D 205/40/17 lastik kullanıyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dostum orjinal ebattaki lastiklere dönsek bu seferde aracın albenisi kaçacak nasıl olacak bilmem bizim lastiklere fanni muayenede bişey derlermi acaba? fenni muayeneyi geçebilirmiyiz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende öyle düşünüyorum zaten, muayenede yere baglı eger ilçe falansa dişi iyi olsun sorun olmaz ama merkezde biyerse biraz zor geçersin, benmde aracım böyle daha güzel duruyor zaten bi süre kullanıp daha temizini almak için satıcam 1-2 aya ondan değiştirmiyorum yakıt %10-%20 arasında fazla harcıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bildiğim kadarıyla muayenede aracın jant boyutuyla ilgilenmiyorlar sadece diş derinliğine bakıyorlardır. Zaten büyük ebatlı jantlar muayene için değil günlük kullanımda yakıt/konfor/performans olayında sıkıntı yapacağı için kullanıcı tatmin olmayacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hiç memnun değilim kalkışlardan gerçi son susturucu değişimi olmuş egsoz da war sen düşün artık nasıl kalktıgını ama yol tutuşu akıllara zarar çok rahat yokuş aşşa boşta ve frensiz inebilir virajları gaz kesmeden alabiliyorum, her 2sinide saglıcak ne önerirsiniz yani iyi kalkış ve yol tutuşu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

peki diyelim 15jant ve hava koşullarına göre lastik aldım yine benzer yol tutuşu için yay amortisör falan oynamama gerek var mı ? Babam 9sene 323hb kullandı ve aynı yol tutuşunu alamadı bende tabii sonra geleneği bozmayıp bende kendime 323hb aldım ve kalkış dışında jant&lastik ten memnunum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bildiğim kadarıyla arka helezonlar kesilmiş amortisörler saglam ama yay kesik oldugundan varlıgı yoklugu belli değil, sanırım en kısa zamanda 15e düşmem gerek yada aracı satıp kurtulmam yoksa bi yere uçucam, yağışlı havada orta halli lastiklerimle 2 kere yanlayarak viraja girdim ve Allah a şükür topladım ama kuru havada benden iyisi yok :D :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki diyelim jantları değiştirmedik ozaman lastik alırken bu ebatlardaki lastiklerde en iyi yol tutuşu ve kaymayı engelliyecek hangi marka lastik önerirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Orjinal ebatlarına en yakın ve en mantıklı lastik ölçüsü: 195*50*15

Bu ölçüden daha büyük olanlarla arabayı gereksiz yere zorlarsınız. Bu ölçüde bile araba biraz daha sertleşir, konfor azalır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

michelin energy tabikide tartışılmaz ..bidefasında istanbuldan bir araç getirmiştim izmire,izmirde tamirciye göstermeye gittiğimde lifte kaldırmışları ön lastikler in iç taraftan dişi kalmamış birde üstelik içerisinden telleri çıkmış ve kırılmıştı hepimiz donakalmıştık kimse inanamamıştı bu lastiklerin yazın 40 derece sıcağında 600 km yol yaptığına ...lastiklerin markası michelindi ve üretim tarihi 1998 idi yani 9 yıllık lastiklerdi...performansını merak edersiniz diye yazıyorum bunuda dipnot olarak frenleme yaptığımda sıfır çin malı lastiklerin yol tutmasından daha güzel kapanıyodu yola.. michelin çok kaliteliymiş..şimdilerde bana lastik soranlara şu cevabı veriyorum !mişlen enerjiy' :))))

Peki diyelim jantları değiştirmedik ozaman lastik alırken bu ebatlardaki lastiklerde en iyi yol tutuşu ve kaymayı engelliyecek hangi marka lastik önerirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Michelin energy sanırım yakıt ekonomisi odaklı lastik çeşidi, yinede performans anlamında iyidir diye düşünüyorum. Yeni seri kumholarında kalitede sınıf atladığını ve çok tutulduğunu da duydum maslaktaki jant store dan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

bende benım arabaya 15 195 45 dusunuorum daha buyugu arabayı yorar ve performans kaybı olur sanırım .... komfor gıder  eksı yon olarak oda okadar onemlı degıldır  (bence :)  )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

bende benım arabaya 15 195 45 dusunuorum daha buyugu arabayı yorar ve performans kaybı olur sanırım .... komfor gıder  eksı yon olarak oda okadar onemlı degıldır  (bence :)  )

orjinaline en yakın ölçü 195-50-15 dir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Lastiklerimin tamamını değiştiriyorum bu yuzden berbat durumdaki lastiklerimi bugun oldukca zorlayarak hava basıncını yükseltip akrobasik denemeler yaptım ve aracımdan acayip keyif aldm :D yeni lastik alırken lastikci arkadaslarla yaptıgım görüşmeler sonucunda 17" için belirtiyorum esneme payı & konforu göz önünde bulundurup 205/50/17 lastikler ön takıma daha az zarar verip biraz daha fazla konfor + güvenlik + estetik saglıyor tabi 30-33 bar hava ile bu bilgilendirme 17" jant kullanmak isteyen araç sahiplerine sanırım yeterli düzeyde bir bilgi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...