Jump to content

Yağ ve Buji Bakım Periyotları

Sovereign
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar aracımın bakımı yaklaştıkça kitapçığıma bir göz gezdireyim dedim. Yağ değişim periyotunun 10000 km- 6 ay olduğunu gördüm. Ben henüz mazda dışında herhangi bir firmanın 6 ay yağ değişim periyodu istediğini görmedim. Bir makine mühendisi olarak 6 ayda bir yağ değiştirmenin mantığını da çözmüş değilim.

Çözemememin sebebi ise aynı kitapçıkta Avrupa ülkeleri için yağ değişim periyodunu 20000km- 1 yıl olarak tanımlıyor (ki mazda'ya yakışan da budur) , Rusya ve İsrail için 15000km'lik periyotlar öngörüyor ve Türkiye (Sanki birçok Avrupa ülkesinden yakıt kalitesi olarak açık ara gerideymiş gibi)

müşterisi afedersinin yolunacak tavuk gibi görülüyor.

Benzer bir uygulama bujiler için de uyarlanmış.  Sitede bu konuda bir yaptırımı , ya da sesini yetkililere bizden daha fazla duyurabilecek biri var ise konuya duyarlılıkla el atmasını arz ederim. Çünkü bu konu benim müşteri memnuniyeti anlayışımı zorlamaktadır. Bunların üstüne 4444693 hattının yetersiz geri bildirimini de ekleyince elde var 0 durumunda bir mazda kullanıcısı oldum.

Yardımlarınızı bekliyorum, 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle katılıyorum.Bu konu benim de kafamı kurcalamıştı ama her Türk gibi ben de bakımın yaklaşmasına az kala heralde bu tepkiyi verecektim(Sovereign lafım meclis dışı).İlk 10000 km olayını anladım,araba yenidir falan yağ değişimi isteyebilir ama sonrasında da eğer 6 ayda bir yağ değişimi istiyorsa o iş yatar...Garantisi de yerin dibine batsın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest izmitlii

sanki süper servisleri varmış gibi habire servise götüttürecekler. ben servise güvenemediğim için götüremiyorum inanırmısınız?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Bir makine mühendisi olarak çözememen gayet normal,

Kafası cinliklere çalışan biri olarak ben olayı çözdüm mesela :)

Para kazanma taktiği.Mazda zaten fazla satılmadığı için servislere gelende fazla olmuyor dolayısıyla servislerinde bir şekilde para kazanmaları gerekmekte, çözümü bu şekilde bulmuşlar, dediğin gibi farklı ülkelerde zaman dilimleri daha uzunken TR'de bayağı bir kısa.Peki neden ? TR'ye gelen araçları dandik mi yapıyorlar da bu kadar kısa aralıklarda bakım gerektiriyor ? veya kullanılan ürünler mi çok dandik (yağ, buji vs) de yine bakım gerekiyor, bu ürünlerde yurt dışından geliyor ? O zaman bu soruların cevaplarına göre Mazda ya çok dandik bir araç veya dediğim gibi kolay yoldan para kazanma.

Benimde aracım garanti kapsamında olduğu için mecbur götüreceğiz, ama şu aylık periyodu kesinlikle kaldırması lazım.Bunun için ne yapılır bilemiyorum.TR tarafı bunu Mazda'ya kabul ettirdiyse (tahminim bu yönde) yapacak fazla birşey kalmıyor.Belki direk Mazda ile görüşmek gerek, mail atılabilir mesela, neden aralıklar farklı diye.

Hatta ben bir mail atayım bakayım :)

Bir makine mühendisi olarak 6 ayda bir yağ değiştirmenin mantığını da çözmüş değilim.

Çözemememin sebebi ise aynı kitapçıkta Avrupa ülkeleri için yağ değişim periyodunu 20000km- 1 yıl olarak tanımlıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Bir makine mühendisi olarak çözememen gayet normal,

Kafası cinliklere çalışan biri olarak ben olayı çözdüm mesela :)

Para kazanma taktiği.Mazda zaten fazla satılmadığı için servislere gelende fazla olmuyor dolayısıyla servislerinde bir şekilde para kazanmaları gerekmekte, çözümü bu şekilde bulmuşlar, dediğin gibi farklı ülkelerde zaman dilimleri daha uzunken TR'de bayağı bir kısa.Peki neden ? TR'ye gelen araçları dandik mi yapıyorlar da bu kadar kısa aralıklarda bakım gerektiriyor ? veya kullanılan ürünler mi çok dandik (yağ, buji vs) de yine bakım gerekiyor, bu ürünlerde yurt dışından geliyor ? O zaman bu soruların cevaplarına göre Mazda ya çok dandik bir araç veya dediğim gibi kolay yoldan para kazanma.

Benimde aracım garanti kapsamında olduğu için mecbur götüreceğiz, ama şu aylık periyodu kesinlikle kaldırması lazım.Bunun için ne yapılır bilemiyorum.TR tarafı bunu Mazda'ya kabul ettirdiyse (tahminim bu yönde) yapacak fazla birşey kalmıyor.Belki direk Mazda ile görüşmek gerek, mail atılabilir mesela, neden aralıklar farklı diye.

Hatta ben bir mail atayım bakayım :)

Sevgili cin fikirli arkadaşım.... Servislere 6 ayda bir bayılmadan garantiyi devam ettirmek icin bir cin fikir bulman dileklerimle...  Yoksa hakikaten benim para kazanmak icin yaptiklari aklima gelmemisti.... çok cin fikirliymissin... tebrik ederim...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...