Jump to content

Lastik Sorunu (Familia)

HakanKaptan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamlar arkadaşlar,

Aracım 323 familia sedan 98 mod. 1.5, sorunum ise bazen 2. veya 3. viteste yani fazla hızlanmamışken direksiyonun sağa ve sola hızlıca gidip gelerek vibrasyon hareketi yapması, araç hızlandığında ise bu hareket olmamakta, aracın tüm bakımlarını yapmama rağmen bu sorunu halledemedim, en son aracın üzerindeki lastikleri değiştirmemi tavsiye ettiler, debica passio marka lastikler var araçta, bu sorun gerçekten lastiklerden olabilir mi? Ayrıca 13 olan lastik boyutumu 14 ile değiştirmem bir sorun olur mu, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorun lastikten olabilirde sorun lastikte ise sürekli bir çekme eğilimi olmalı, beraberinde dreksiyon kutusunda, yada hidrolik pompasında bir arıza olabilir detaylı bir test sürüşü gerekir lastik değişiminden sonra!  13Ü 14 yapayımmı derken jantım 13 14 yaparsam ne olur demişin eski lastik ebatına uygun bir lastik  yanak seçimi  yapman içinde örnek 175 65 13 kullanıyorsan şu an 185 60 14 kullanacaksın gibi, yani lastiğin yuvarlanma ölçüsü değişmeden sadece ebatları değişecek, lastik değişceğinde sana detaylı bilgi vermelerini isteyin jant lastik için satıcıdan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lastikte tel kırık olabilir muhtemelen,ondan direksiyon hafif hafif oynama yapar.Bence bir lastikçiye uğramanızda fayda var..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın üzerindeki lastikler yeni sayılır, ancak lastikçilere gösterdiğimde yine de lastikleri markalı bir lastikle değişmemi tavsiye ettiler, ayrıca lastik boyutunu da 14" olarak değiştirmemin görsel açıdan güzel olacağını söylediler. 14" Honda ve Renault saç cantlar uyumluymuş, 14" Bridgestone marka yeni lastik ile deneyeceğim, ama sanki bana lastikten yana bir sorun yokmuş gibi geliyor, zira bu vibrasyon sürekli değil, bazen direksiyonu hafifçe sağa veya sola manevra yaptığımda düzelirmiş gibi oluyor, hatta bazen epey bir titreme olmuyor, tam sevinirken yine başlayıveriyor, direksiyon kutusu ve hidroliğini de yaptırmış olduğum bakımda denetlemişlerdi, araçta böyle tuhaf bir titremeye anlam veremiyorum, umarım çözülür de konforlu bir sürüş keyfi yaşarım, cevaplarınız için teşekkürler. (çok rahatsız edici bir titreşim değil hatta direksiyonu iyi kavrayınca belli bile olmuyor ama titiz biri olarak böyle bir şey olmasını istemiyorum açıkçası.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...