Jump to content

Kış Lastiği Önerisi

Hidoretti
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

güzel videolar ama genede sölemem gerek aracın seyahat ettiği yol buz değil yeni yağmış vede eriyen karla karışık su , vede kar miktari az , kayıpta sağda solda kalan araçlarda  kar lastiği olmadığı aşikar belli. ama bu lastiği mereak etmedim desem yalan olur en kısa sürede incleyecem raslarsam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sanırım videoların ilk saniyelerini izlediniz.videolarun devamında özellikle 1.videonun 15.saniyesinden sonra adam baya bildiğin karın üstünde hareket ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yoo hepsini izledim haklısınız bembeyaz kar ama sulu eriyik kar , kaygan toz kar değil yani araç ezdiğinde yere basabiliyor tabii yazlıklar mümkün değil tutunmaz, ama lastik iyi tutunuyor o kar şeklindede. hamurunu çok merak ettim şimdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

sayın domastos videolarda çokta hızlı gidiyomuş gibi gözükebilir araç ama o kadar hızlı değil aslında ben de böle içeriden çok video çektim arabamla seyahat ederken, sonra izlerken çok hızlı gibi geliyor ama öle değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Merhaba arkadaslar, malum yasa gecti, bende mecburen mx-5'ime kis lastigi almak durumunda kaldim. Ebat olarak onerilen; 205/45R17 84..

Benim sadece ebattan arayarak bulabildiklerim ise soyle;

http://www.bridgestone.com.tr/Lastik/EA5/02/LM32/

http://www.pirelli.com/tyre/tr/tr/car/sheet/winter_sottozero_serie2.html

http://www.continental-lastikleri.com.tr/www/lastikleri_tr_tr/themes/otomobil-lastikleri/kis-lastikleri/contiwintercontact-ts-830-p.html

Zor bir ebat anlasilan fazla secenek yok, ancak hangisinin iyi oldugu konusunda da bir fikrim yok yardim edecek arkadaslara simdiden tesekkurler :)

Edit: bir de michelin buldum, http://www.lastikcim.com.tr/Michelin-Primacy-Alpin-PA3-GRNX-20545R17-84V-Kis-Lastigi,PR-7558.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yavaş şoförlere,uzun yol yapmayacaklara tavsiyem en ucuz lastiği almaları :) hepsi işinizi görür merak etmeyin :) yaşadığınız bölge çok karlı,buzlu ise goodyear ug8 çok iyi lastik. Continental de güzel ama pahalı bu ara. googyear 200

liraya bulunuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

değerli dostlar ben lassa ıceways kullanıyorum oldukça memnnum tavsiye ederim

Yavaş şoförlere,uzun yol yapmayacaklara tavsiyem en ucuz lastiği almaları :) hepsi işinizi görür merak etmeyin :) yaşadığınız bölge çok karlı,buzlu ise goodyear ug8 çok iyi lastik. Continental de güzel ama pahalı bu ara. googyear 200

liraya bulunuyor.

Lassa'ya da bakmistim zaten, goodyear ug8 e de baktim, ancak aracima uygun olculerde bulamadim iki markada da. En ucuz lastigi almak bende istiyorum ama, saolsunlar bu ebatlarda fiyati 350 tl den acmis markalar anlasilan.. Birde ankara - istanbul yolu yapabiliyorum, yolda ceza yemek veya bolu taraflarinda tatsiz surprizlerle karsilasmak istemiyorum. yoksa ben 4 mevsim lastiklerimden memnunum, sehir ici cok cok gerekli degil kis lastigi zaten. Kar yagdiktan sonra 1-2 gun kullanmayiz arabayi olur biter :) Cevaplar icin tesekkurler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Bir önceki aracımda Debica Frigo 2 kullanmıştım ve çok memnundum. Ancak forumda bir kişi bile yok bu lastikleri kullanan ve okuduklarım doğrultusunda Nokian WR D3 almayı düşünüyorum zira Debica ile aşağı yukarı aynı fiyatlarda Hepsiburada'da indirime girmiş 2014 imalatı lastikler 205 55 16 için fiyat 209 tl kargo bedava. Alanların yorumlarına göre lastikler 2014 34. hafta civarı imal edilmiş. Muhtemelen 2016 kış için WR D4 modelinin piyasaya sürüleceğinin açıklanması ve lastiklerin 1 yaşında olması sebebiyle böyle ucuz zira 320 tl civarı bir fiyattan satılmış sezonda. 

Konuyla alakasız olmakla birlikte yaz lastiklerim 2012 imalatı ancak 3 senede sadece 8 bin km yapmış, sizce değiştirmek gerekir mi? Diş derinliği iyi durumda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle yaz lastiklerinizi değiştirmek gerekmez.

Yaz lastiklerinin ömrü 10 yıl

Kış lastiklerinin ömrü 5 yıldır. Ve kış lastiklerinin her yıl performansi düşüyor.

Blizak

Ug8-ug9 fiyatları nasıl. Uzakdoguya gitmeyin.

CÇok az km yapiyirsuuz, 5 gün kış için, almasaniz da olur.

Benim yaz lastiği kumholarim

Yerde kar olmadığı sürece, hava eksilere inmedigi sürece bariz farkla "efsane lastik Goodyear ultragrip 8" lerden daha iyi bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kış lastiği kesinlikle alınmalıdır. Yaz lastikleri 7 derecenin altında özelliklerini kaybederler. Michelin'i biraz pahalıdır ama tavsiye ederim. Çok bariz fark edersiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lassa öneririm önceki aracımda çekmiştim;

Edit: Şu anki aracımda da Lassa İceways kullanıyorum o kadar memnunumki anlatamam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karlı, buzlu havalarda aracı yerinden oynatmayan bir kesim var,  o hava şartlarında başkası kayar çarpar, tuz zarar verir, kendim kayabilirim gibi düşüncelerle aracını riske etmek istemiyor, haklılar, bende olsam o tip ağır koşullarda aracı yerinden oynatmazdım. Kış lastiği bu tip insanlar için gereksiz .

Birde kışın şartlar çok ağır olsa bile, heryer kar buz olsa bile aracını hergün kullanan bir kesim var kış lastiği de onlar için şart ve olmazsa olmaz.

Ama birde 4 mevsim lastiği takıp tek takım lastik ile aracını yazın ve, kış aylarında da hafif karlı, soğuk, ağır olmayan kış koşullarında kullanabilmek isteyen bir kesim var.

2015' e kadar bu 3'ünden başka bir alternatif yoktu, ama artık " Michelin Crossclimate " var. Kış lastiği sertifikalı ilk yaz lastiği, benim gözüm şu anda onun üzerinde, ilk fırsatta taktırmayı düşünüyorum .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de karda arabayı kullanmam diye kış lastiği almıyordum sadece eşimin arabasına almıştım bayan güvenli kullansın diye karda onunkini kullanırız diye düşünüyordum ancak geçen sene bir AVM de iken bastıran kar sonrası arabamı AVM de bırakıp abimin subaruyu beklerken bu sene kesinlikle kış lastiği almam gerektiği kanaatine vardım (:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...

Bu konuda her alanda iyi sonuçlar veren 4 marka var. Goodyear, continental, michelin, nokian. Michelin biraz daha ıslak zemin performansıyla öne çıkıyor ama karda diğerleri kadar başarılı değil. Etiket değerleri biraz daha iyi olan goodyear ı tercih etmiştim önceki kış. Hiç pişman olmadım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tavsiyem yeni çıkan lastik Michelin CrossClimate bu lastik ayrıca kışlık lastik olma özelliği olan 3pmsf sertifikasına sahiptir.yani senenin 12 ayı araçta durur kışın ayrıca lastik değiştirilmez ve kış aylarında uzun yolda kış lastiği özelliği de olduğundan cezai işlem uygulanmaz.aracımdaki lastikler eskidiğinde bundan takıcam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...