Jump to content

Yakıt tüketimi ve motorun çalışması ile ilgili problemim var

maydeyer
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

aracım 1993 model 323 sedan ve araca yeni brc marka gaz taktırdım ve arac lpg ile şehir içinde 260 lira yakmakta ve sabah motor soğuk,ken çalışmasında problem var 3 - 4 marş,ta ancak çalışmakta aracın buji,leri,buji kabloları,ateşleme bobini yenisi ile değiştirildi yinede bunlara rağmen çalışmada ve yakıt,tan yana sıkıntım var çalışma durumu benzin ile aynı değil ama problem olan nokta çalıştıktan hem sonra rolantide durmaması ve pırlama yapması ve buna istinaden 10 - 15 saniye kadar boşda kendim gaz pedalına basarak motorun 2000 - 2500 devir arasında stop etmeden çalışmasını sağlamak ve bu 10 - 15 san sonunda motor kendini toparlıyor ve daha sonra lpg benzinde günün için motor çok soğumadıkca sorun çıkartmıyor. 

öncelikle mazda seven,lerin böyle güzel ve bir paylaşım noktasının olmasına çok sevindim ve çok güzel konular paylaştığınızı gördüm benim durum hakkında,da bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motor soğukken geç çalışma sorunu bendede var havalar soğudu iyice problem oldu.ben kendime göre çözümü buldum arabayı uzun süre kullanmayacaksam stop etmeden önce benzine geçiyorum 1 hafta sonra bile çalıştırsam ilk marşta alıyor motor ısınana kadarda rölanti geziyor eğer sen başka bi çözüm bulursan banada haber ver lütfen

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

lpg yi yeni taktırdığınızı belirtmişsiniz. bu durumda bi kaç depo kullanmanız gerekiyor. eğer bunu yaptıysanız ve düzelmediyse lpg yi takanlar bu sorunu çözmekle yükümlü tabiki. lpg nin birçok arıza nedeni mevcut. 3-4 marşta çalışması beyinden karbiratöre giden borunun uzun olmasından, düğme arızasından, valf arızasından, beyin yağının donmasından, radyatörün beyne su göndermemesinden kaynaklanabilir... lpg yi ikinci el taktırmıssınız gibi bir his var içimde:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

bi de şöle bi sıkıntı var. benim araç normalde tek marşta çalışıyordu aradan bi zama geçti marşa basıyorum gıv gıv gıv  ııhhh yokkk . sonra sıkıntıyı anladım ama. 100 tl benzin almıştım tabii aradan geçti 5-6 ay ee benzinde beklemekten bozuluyormuş meğer. daha sonra aracı benzinde kullşandım bitene kadar sonra gittim yeniden benzim aldım şimdi yine tek marşta çalışıyor.  bi arkadaş var motor ustası dedi ki BENZİNİ AZ ALACAKSIN TEZ ALACAKSIN....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...