Jump to content

Kasko şirketleri.

cerman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 114
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Selman

21

• Mücahit

14

• cerman

9

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Arkadaşlar,

Bugün aracımın 1 yılı doldu ne mutlu bana..

ancaaak geçen sene süper güzel full kasko-prestij (generali sigorta) özel indirimlerle peşin 883.66 ytl tutmuşken bu sene %30 hasarsızlık indirimim ve diğer bilimum indirimler olmasına rağmen 1.251 ytl tutuyor..Generali sigortadan çok memnundum..hem mazda ile özel anlaşmalı hemde kasko değerinin %5i ne kadar olan hasarlarda hasarsızlık indirimini bozmuyordu..

Araç değeri 30.850 ytl çıkıyor..

O değeri %10 arttırmak istersem hiç bir işe yaramıyormuş arttırmak..birşey olduğunda o günkü noter değerinden hesaplanıyormuş herşey..

geçen sene 1.500 ytl civarında tutarken generali 883 ytl vermişti bana..genel müdürlükten %40 özel indirim almış çünkü..ama artık bu sene alınan ortak karar gereği haksız rekabeti önlemek adına özel indirim olmuyormuş..

ne yapsam ne etsem kafam karıştı..birde 30.850 ytl çok düşük geldi bana..aracın sıfır değeri neyse onu veren bir kasko yaptıramaz mıyız?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Murat Yeni'den Ebru Hanım'ı arayıp bir fiyat al bence, onlar Ak Sigorta acentesi, bu sorulara daha doğru cevap verir... Ben aldığımda 41 milyar üzerinden 1500 YTL tutmuştu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç değeri 30.850 ytl çıkıyor..

Murat  ;

"Kasko Sigortası yapılacak aracın bedeli Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından hazırlanan Araç Kasko Değer Listesi'ne göre tespit edilir"

Bu sebeple bu değer nereye gidersen git aynı olacaktır.

www.Sigortam.net te baktığında da aynı değeri veriyorlar mı ?

Bazen araçları yanlış tanımlayabiliyorlar sigorta şirketleri. Benim aracı sigorta ettiğimde AT sini unutmuşlardı mesela yeniden güzenlemeleri gerekti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet sigortam.net`de aynı değeri veriyor..

Bu arada Ebru hanımı aradım İzmir Yeni Mazda`nın anlaşmalı olduğu sigorta şirketleri :

Ak , Yapı Kredi, İsviçre, Generali..

Dikkat ederseniz Anadolu yok..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ak sigorta 1.350 verebildi..sis farımı değiştirmiştim..o nedenle hasarsızlık indirimi veremiyorum dedi..verseydi 980 ytl olurdu dedi..

şirket değişimlerinde hasarsızlığı koruyamıyormuşuz..that`s bullshit  >:(

Anlaşmalı dan kastım sadece bu 4 şirket ile yeni mazda`da yaptırılan işlemlerde sizden para almazlar..yeni mazda hallediyor evrak kayıt para vs. işlemleri..anlaşmalı değilse siz yeni mazdaya parayı ödüyorsunuz..sonra gidip sigortanızdan paranızı alıyorsunuz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

peki bişey sorcam, Yeni Ak Sigorta acentesi diye gidip ordan Ak Sigorta ya kasko yaptırmak avantajlı bi işmi??_şunu düşünerek soruyorum, Allah korusun ufak bi hasar aldı diyelim arabamız_mesela geri geri giderken çöp tenekesine falan vurduk ya da direge tosladık atıyorum, şu oldu bu oldu üstünden baya zaman gecti falan.. servise gittiğimizde anlaşmalı olmadıkları acenteler için bize yardımcı oldukları gibi yardımcı olacaklar mı acaba.._cünkü acenteye yazılan dilekçede yer yer senaryo yazılabiliyor diye biliyorum.._e adamlar aynı zamanda sigortacı, kendi kendilerine palavradan sıkma şeyler yazarlar mı acaba??_acıkcası bi yerde kendilerini kazıklamak isterler mi?_ödeme falan yapmazlarsa apışıp kalmayalım sonra.._

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şirket değişimlerinde hasarsızlığı koruyamıyormuşuz..

Öyle şey olmaz Murat, biraz ısrar edersen kabul ettirirsin, gününü geçirmedin daha değil mi?

e adamlar aynı zamanda sigortacı, kendi kendilerine palavradan sıkma şeyler yazarlar mı acaba??_acıkcası bi yerde kendilerini kazıklamak isterler mi?_ödeme falan yapmazlarsa apışıp kalmayalım sonra.._

Sigortacı ayrı, acente ayrı İrfan, acentenin cebinden çıkan bir şey yok....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öyle şey olmaz Murat, biraz ısrar edersen kabul ettirirsin, gününü geçirmedin daha değil mi?

Sigortacı ayrı, acente ayrı İrfan, acentenin cebinden çıkan bir şey yok....

Önceki sigorta şirketinden Koşuyolu Merser Başak Sigorta'ya geçişte -ki 4 yıllık bir boşluk olmasına karşın- %60 ya da %65 hasarsızlık olduğu gibi Mazda'yı aldığımız gün transfer edildi.

Yani hiçbir pürüz çıkarılmaması gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onlar da abartmışlar yani Sedat Abi, 4 yıllık boşluk üstüne....Herhalde çok iyi ilişkileriniz vardı.... :)

Vallahi bilmiyorum. :)

2002 yılında Opel Vectra'yı satmıştık, 2006'nın mayıs sonunda da M3 alınca sigorta şirketi, eski sigorta şirketiyle kontakt kurup halletti...

Men özüm şikayetçi değilim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

peki bişey sorcam, Yeni Ak Sigorta acentesi diye gidip ordan Ak Sigorta ya kasko yaptırmak avantajlı bi işmi??_şunu düşünerek soruyorum, Allah korusun ufak bi hasar aldı diyelim arabamız_mesela geri geri giderken çöp tenekesine falan vurduk ya da direge tosladık atıyorum, şu oldu bu oldu üstünden baya zaman gecti falan.. servise gittiğimizde anlaşmalı olmadıkları acenteler için bize yardımcı oldukları gibi yardımcı olacaklar mı acaba.._cünkü acenteye yazılan dilekçede yer yer senaryo yazılabiliyor diye biliyorum.._e adamlar aynı zamanda sigortacı, kendi kendilerine palavradan sıkma şeyler yazarlar mı acaba??_acıkcası bi yerde kendilerini kazıklamak isterler mi?_ödeme falan yapmazlarsa apışıp kalmayalım sonra.._

ben bu yazdıklarına katılıyorum..servis + acente = aynı patron (sigorta şirketi ödüyor tamam sonuçta ama acentenin de bir karı vs. var)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada benim kaskonun günü 2 gün geçti..ben ne bileyim bu kadar pahalı olacağını..

Volkan kardeşim bi el atsan şu işe?

hasarsızlığı devreye soksaydım 980 e olurdu diyor Ebru hanım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Acente komisyonunu peşin olarak alır, hasar vukuunda kârından bir kaybı olmaz, bunların hepsi ilişkilere bağlı.... Yani Şirket-Acente ve Sigortalı-Acente ilişkilerine, benim karşılaştığım bütün acenteler, banka şubeleri hariç, sigortalıyı ana-şirkete karşı savundu....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada benim kaskonun günü 2 gün geçti..ben ne bileyim bu kadar pahalı olacağını..

atayım tabi Muratcım,sen bana bütün bilgileri yaz,ben sorup öğreneyim fiyatı...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Murat ben görüştüm şimdi Ebru Hanım'la, senin derdin şirket değiştirme ya da iki gün geçirmiş olman değil, hasarsızlığının bozulmuş olması, bu da kabak gibi görünüyormuş online olarak, bir şey yapamayız valla ve de billa diyor....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hmm sağol Selman abi ya ilgine..Ama sorun şu ki işte yukarıda dediğim gibi Generali sigorta kalırsam hasarsızlık indirimi uygulayacaklar..Benim derdim neden bunu diğer şirkete geçtiğim zaman koruyamıyorum?Hasar dediği de 300 ytl lik sis farı değişimi..

Volkan özel mesaj ile yollayacağım akşama bilgileri..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...