Jump to content

Mazda 2 de DSC (ESP) Var mı? Yok mu?

dublör
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben ESP olmadığını biliyordum. Ben de  broşür internet sitesi vs de görerek olabileceğini ummuştum. Ama şimdi Şhsuvardan ayrılmış galiba Vefik isiml,i satış elemanı olmadığını kesin olarak söylemişti.

Benim yeni aldığım jazz da ESP standart. Mazda ile 80 ile girdiğim viraja jazla 85-90 la giriyorum yine devreye girmiyor. Çok aşırı da gerekli değil mazda2 de...

Edit: dava falan açarsan da hiç bir şey elde edemezsin . Çünkü köşelerde bir yerde değişiklik yapma hakkını saklı tutarız falan yazıyordur.

Ben devletin TOKİsi onaylı devletin Emlak konutunun yaptığı bir siteden ev aldım. Bak dikkatini çekerim. Ağaoğlu, Ihlas falan değil direk devlet kuruluşu emlk GYOdan aldım. Başka bir sitenin havuzun bakacaktık bizim yatak odasından da bizim sitenin havuzu olacaktı. Bizimkini yaptılar diğerini yapmadılar . Ben şimdi boş tarla manzaralı eve dünya para ödedim. Dava açacam diyorum "istediğin yere aç değişiklik yapma hakkımız saklıdır diye sözleşmede yazıyor" diyorlar.

Yapabileceğin tek şey arabayı satmak veya kullanmaya devam etmek  ,  bir daha da böyle gayrıciddi, spotçu , kandırıkçı markadan ve bayiilerinden araba almamak, çevrendekilere aldırtmamak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir daha da böyle gayrıciddi, spotçu , kandırıkçı markadan ve bayiilerinden araba almamak, çevrendekilere aldırtmamak

Yok artık, ortada bir maddi hata var, farkedilir farkedilmez kısa sürede düzeltilmiş, durumu dikkatli takip etmeyen bir satış elemanı da muhtemelen kastı olmadan alıcıyı yanıltmış, bunu nasıl koca bir markaya malediyorsun anlamadım?

Bu yeni yapılanmanın meftunu değilim, çok hataları ve eksikleri var bir kullanıcı gözüyle ama sahtekarlık yaptıklarını da kabul edemem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cenk Abi, bence sırf senin beklentilerini karşılamadı diye bir markaya bu yaftaları yapıştırman doğru değil.

Bu kadar şikayetçisin madem herhangi bir dava açtın mı onlara karşı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok yok Barış'ın ruh halindeki bir insan öyle düşünür diye abartı olsun diye vurguladım.  Yapabileceği anca böyle söyleyip tanıdıklarına bunu aldırmamak, forumlara  şikayetvarlara yazmak olur, başka hiç bişey elde edemez..

Bazı firmalar bu tür hatalarda jestler yapıyor, bir miktar geri ödeme yapmak veya mesela belli bir süre boyunca ücretsiz bakım gibi. Ama Barış böyle bir şey bile elde edemez.

Yalnız Barışın olaydan yeni haberdar olması ilginç..Başka forumlarda da kıyamet kopmuştu zamanında.

Mazda TR hakkında olumlu düşünmüyorum sırf bu nedenle 3 almadım ama mazda 2den memnunum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cenk Abi sandığın gibi bir ruh halinde değilim. Mazda'yı marka olarak karalama veya kimseye tavsiye etmeme vs. gibi durumlar da aklımdan geçmiyor. Kaldı ki; aracımdan yeterince memnunum :) Dava açmayı da dediğin gibi Hiçbir şey elde edemeyeceğimi bildiğim için düşünmüyorum. Sadece Aracı aldığım bayi'yi kimseye tavsiye etmem ve zaten servisine de 1 kez gittim sonrasında bakım vs. Merser'e gidiyorum.

Daha önce DSC konusunu farketmemem de normaldir, çünkü 1-2 forum dışında uzun uzun araçla ilgili forumları takip edecek kadar ne yazık ki vaktim yok.

Neyse yapılacak bir şey yok artık :nea: Bir kaç sene sonra kısmetse ESP'li bir Mazda 3 alırız :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 yıl sonra ...

allahım ne kutlu bir gün!

mazda 2 ile ilgili bir soru sorulmuş:)

el cevap:

mazda 2'de esp yok çünkü arka frenler kampana. esp için arka frenler de disk olmalı (diye biliyorum)

ama ebd diye bişey var elektronik fren dağılımı diye geçiyor.  

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 3 focus platformuna kurulmuştu,  mazda 2'de de fiesta..

güncel fiesta'da  bile arka frenler hala kampana..

kampana frende esp olmaz diye biliyorum. bilen varsa  anlatıversin detaylıca bilemedim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 3 focus platformuna kurulmuştu,  mazda 2'de de fiesta..

güncel fiesta'da  bile arka frenler hala kampana..

kampana frende esp olmaz diye biliyorum. bilen varsa  anlatıversin detaylıca bilemedim 

Kampanalı araçlarda da esp olabiliyormuş. Örneğin grande punto, doblo :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi git o zaman sandero al esp var ama mazda 2 girdiği virajlara o araba girebilir mi yarisle mazda2 kıyaslanamaz hele 1.5 o kasaya yüksek performans sağlayan motoru 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi git o zaman sandero al esp var ama mazda 2 girdiği virajlara o araba girebilir mi yarisle mazda2 kıyaslanamaz hele 1.5 o kasaya yüksek performans sağlayan motoru 

aynen katılıyorum. esp'lik bir durumla karşılaşmadım. esp'yi de yol tutuşundan şüphe edenler kullansın! (şaka şaka üste çıkıyorum sadece:) 

süspansiyona gelince  sert ve ben bundan şahsen şikayetçiyim.  konfor söz konusu olduğunda sıkıntılı biraz. ama bu durum şahane bir yol tutuşu olarak size geri dönüyor.

ha bu arabayı alırken yaptığım bir hata varsa o da  1.5 olanını almamak oldu. 1.5 105 hp olsa tadından yenmezdi herhalde çünkü  1000 kilonun altında..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynen katılıyorum. esp'lik bir durumla karşılaşmadım. esp'yi de yol tutuşundan şüphe edenler kullansın! (şaka şaka üste çıkıyorum sadece:) 

süspansiyona gelince  sert ve ben bundan şahsen şikayetçiyim.  konfor söz konusu olduğunda sıkıntılı biraz. ama bu durum şahane bir yol tutuşu olarak size geri dönüyor.

ha bu arabayı alırken yaptığım bir hata varsa o da  1.5 olanını almamak oldu. 1.5 105 hp olsa tadından yenmezdi herhalde çünkü  1000 kilonun altında..

Yok alacaz o konuda karar verildi mantıklı bir araç bekliyorum. Esp çalıştıracak bir kişilik değil zaten kullanıcı [emoji3]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...