Jump to content

İstanbul'da Usta

merkamb
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar siteye yeni katıldım. bir kaç saattir inceliyorum. ortak kanı mazdayı bilmeyen ustaya arabayı gösterme. benim kanımda servise gidip boşu boşuna bir sürü para ödeme. peki mazdadan anlayan iyi ustayı nereden bulacağım. 3 aydır mazda kullanıyorum. çok memnunum yalnız rölanti dalgalanması yüzünden bir ustaya gittim. bir sürü masraf çıkardı. bir de baktım ki akış metreden sonra boruda bir delik. bantaldım sorun bitti. şimdi tekrar aynı sorun başladı. bu sefer dalgalanma aralığı daha az. bazen yapmyor bazen yapıyor. aracımda lpg li. forumda bununla alakalı pek çok şey okudum. onları deneyeceğim ama ustaya gitmek gerektiğinde kime gitmek gerek avrupa yakasında?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

O zaman bende bi adres söyliyim.. Ben Lantis komple motorunu Florya Beşyol Sanayisinden Aksel Otoya yaptırdım. Radar Honda Servisinden Şeref Usta'da oldukça yardımcı oldular... Aydın Üniversitesi'nin Karşısında Hemen Sanayi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Mazda'nın kompedanı esenlerde ekinciler oto adem usta'dır.Zaten sadece mazdalara bakıyor zamanında mazda servisine çırak olarak girip kalfa olduğunda kendi yerini kurmuş.Hatta o kadar ustadırki en ücra köşesinden bir vida sökün eliyle sökmüş gibi vidayı yerine koyar.. :clap:

Bu arada baya özledim kendisini bu aralar uğramak istiyorum yanına gitmek isteyen varsa beraber gidelim.. :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Mazda'nın kompedanı esenlerde ekinciler oto adem usta'dır.Zaten sadece mazdalara bakıyor zamanında mazda servisine çırak olarak girip kalfa olduğunda kendi yerini kurmuş.Hatta o kadar ustadırki en ücra köşesinden bir vida sökün eliyle sökmüş gibi vidayı yerine koyar.. :clap:

Bu arada baya özledim kendisini bu aralar uğramak istiyorum yanına gitmek isteyen varsa beraber gidelim.. :hi:

Konu eski ama arayanlara faydası olur diye yazayım. Adem usta işi biliyor gerçekten. Ama sakın deneme sürüşüne beraber katılmayın.Arabayı verin denesin gelsin:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende kendisiyle tanışmak istiyorum,gidelim  bi ara ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar ;

Arkadaşlar 1 seneyi geçti mazda kullanıyorum ama daha önceki arabamla da bir çok servis gördüm ama adem usta gibi işinin ehli ve iş ahlakına sahip birini görmedim.

bu yüzen ben de Adem Usta'yı tavsiye ediyorum. İstanbul da da eşdeğer başka bir insan var mı bilemem.

Cumartesi günü benim lantisi götürdüm Adem Usta ya... Adam ilk önce işini ve mazdaları seviyor.  Sanıyorum kaliteli ve temiz iş yapmanın ama şartı bu. iletişimi ve samimiyeti de bağlıyor insanı.

yaptığı işten emin. bir şey sorduğunuzda dolandırmadan ayrıntısına kadar anlatıyor. . . hani yanında bir iki hafta takıl kendi çapında usta olursun yani :)    Öyle hop ben ustayım yaptım oldu değil de bak böyle böye bir sorun var , bu şekilde düzelttim vs diye anlatıyor. 

Öyle kimseye masraf çıkarmak diye bir derdi de yok. gereken parçaları değişiyor,  idare edecekleri bir sonraki bakımda değiştiririz diye not ediyor.  Arabaya eli değdiğinde zaten tutamıyor kendini , masraf fişine yazmasada gördüğü ufak tefek şeyler olursa  hemen müdahale ediyor, düzeltiyor.  Bu açıdan biraz rahatsız kendisi :) 

Ustalık deyince; bir çok kişi yazmış zaten ama ben de söyliim ... baskı balata değiştirtmiştim bi sene önce başka bir ustaya... debriyaj pedalında boşluk vardı. öteki usta bu boşluk olacak onu egelleyemiyoruz, bilmem ne pimi kısa bu baskı balatanın vs demişti.... Adem ustaya söyledim bunu ... bi durdu ..dur bak iki dakkada halledeyim ben onu dedi...  şimdi ne boşluk var ne birşey...  :clap:

Bu arada Adem usta makanik ustası, bir kardeşi elektrikçi diğeri kaporta boya ustası.  Yani oraya gittiğinizde arabanın tüm işlemlerini tek elde yaptırıyorsunuz.  full servis.... sigorta ve kasko dan da onarım yapıyorlar. 

Ortama gelince sanırsın mazdacıların tekkesi ...  mazdaclub buluşma yapsa bu kadar olur.  Hemen kaynaşıp yeni arkadaşlar ediniyorsun.  bir yığın insan geliyor, kimisi selam verip gidiyor ,  kimisi bir şey danışıyor ( bu arada danışmak bedava) , kimisi oturup çayını içiyor...  yani yolu esenlere düşen mazdacı bir tavaf edip öyle gidiyor adem ustanın dükkanını...

Kısacası arkadaşlar , ben gittim, gördüm.  Adem usta ile tanıştım, yaptığı işe ve samimiyetine inandım.  gördüklerimi yazdım.

Artık Benim Lantis'in de Ustası Adem usta... İçim rahat, sırtım pek hissediyorum :)

Allah Kaza bela vermesin  gerisi kolay :)

:hi:

Herkese selamlar....

bir de iletişim bilgilerini tekrarlıyayım  eksik  kalmasın ;

ADEM USTA 0535 315 57 19

adres: mimar sinan mah 84 sok no 12 esenler metro yanı opet benzinci karşısı  istanbul ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ademciğime 10 puan da benden :) istanbulda öyle ahlaklı ve işinin ehli bir usta zor bulunur.. vesile olan gökhan abiye de saygılarımı sunuyorum :D bizim tombalakta adam oldu sayesinde..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 5 puan veriyorum, en son gittiğimde çay performansı kötü, yemek olayı sıfırdı  :2funny:

adem senin mersoyu beğenmemiştir :) mazdayla gideceksin  :egy:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merso ile ilgili söylediklerini söylesem mazda ustalığından afaroz ederdiniz :D kendiside mersocudur  :2funny: hemde babadan oğula :D

bişe etmeyiz :) mersoya söylediği kadar mazdaya sölemiştir :) 18 yaşında kaç araba var hala binilecek durumda olan ?  :fiuw:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar yorumlarınızdan dolayı herkeze tşk ederim ben elimden geleni yapıyorum elimden geldigi kadar tüm müşterilerimi ekinci otodan mutlu göndermeye çalışıyorum ama kimse süper degil olamazda hatasız kul olmaz bazen  bende hata yapıyorum önemli olan hatayı kabul edip telafi etmektir hatanın nerde oldugunu anlamak herkeze tşk  :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ademciğime 10 puan da benden :) istanbulda öyle ahlaklı ve işinin ehli bir usta zor bulunur.. vesile olan gökhan abiye de saygılarımı sunuyorum :D bizim tombalakta adam oldu sayesinde..

bende puan vermek istiyom adem ustaya ama bakalım verebilecek miyim? sekman değişimi yada rektefeye kaç gayme isteyecek bakalım malum kese dar elim zor giriyo:2funny:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende puan vermek istiyom adem ustaya ama bakalım verebilecek miyim? sekman değişimi yada rektefeye kaç gayme isteyecek bakalım malum kese dar elim zor giriyo:2funny:

slm aracın motorunu söktüm rektefi yede şu an daha önce işlem görmüş pistonların ölçüsü std degil 0.50 degişmiş ve aşınma çok  1mm piston olmadıgı için mejbur gömlek çakılcak ve std piston kullanılcak  ana yatak kol yatak std ama krank ta aşınma var 0.25 ana ve kol yatak kullanılcak yani krank taşlancak  debriyaj balatası bitik tahmin ettigim gibi  tam bunu  yazarken rektefiyeci çagırdı kapak çok fazla taşlanmış ölçü baya düşük ama elimden geleni yapıcam zaten şu durumda hararet yapma yok olmamakla beraber kapagın yüzeyini ölçtüm atıklık yok  fazla tıraşlanıp ölçüsü düştügü için keyfi taşlıyamam gerek te yok zaten  karbiratör kelebekleri çok kötü araba rolantide durmuyor onunda güzel bakımı yapılacak kelebek miline  burç yapılıp kelebeg degişecek selenoid valf lerin  hortumları test takılmış bir kaçı körlenmiş onlar normala dönmesi şart ve kroki sine göre std dönecek  bazı söketler kesilmiş bantlanmış neyse artık elimden geleni yapıcam güzel bişey çıkartamaya çalışıyorum  derken hızlı çalışmanın gazabına ugrayıp tırnagımızın birinide kaybettik  parmagım fena agrıyor size hayırlısı olsun banada geçmiş olsun artık ne yapalım

elimden geleni yapıyorum  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adem usta hakkında ona iş yaptıran hemen herkes olumlu şeyler söyler ki gerçektende haklılar.ama herkes gibi oda insan hata yapabilir ama sonra bunu kabullenmekte ayrı bir meziyetti.usta hatasından kaynaklanan bir çok puroblemde bunu ustaya söylediğinizde genel cevap 'kullanıcı hatası' olur.5-6 ay önce adem ustaya kendi aracımda ki bir problem için gitmiştim.sorunu olabildiğince yenisine yakın bir sonucla halletti.işinin ehli bu şüpesiz.en cok hoşuma giden hususta 'usta şurayada bi baksaydın' demeden neresine bakılması gherekiyosa yada kontrol edilmesi lazımsa kendiliğinden kontrol ediyor.bu zamana kadar gittiğin ustalarda bunu pek göremedim.bu durum içinizi gercekten rahatlatıyor.gerekli olan her şeyi usta yapıyor diyebiliyosunuz.

10 üzerinden 8 veriyorum.birinci puanı kırıyorum neden çünki huyumdur tam not vermem gıcık bir öğretmenim. :)  .ikinci puanı kırdım çüki iyi bir mazda ustasında neden aracı bilgisayara bağlayıp sorunların görüldüğü o cıhazdan yok  :nea:

herkese sorunsuz kilometreler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ellerine sağlık ADEM USTA... 10 üzerinden 10 puan...tam bir rektefiye resitali yapmışsın...keşke resimleride koyabilseydim...yapılabilecek olanın en güzelini yapmışsın.. durumuna göre cillop gibi olmuş.. teşekkürler ustam :tey::clap::nazar:

Ayrıca çok geçmiş olsun ustam.Allah bidaha o sihirli ellerine dert vermesin..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

bugün adem ustayla tanıştım. bakım yaptırdım. işini bildiği ve arabaya hakim olduğu her halinden belli. sorulan her soruya cevap vermesi, çayı ve muhabbeti süper. ellerine sağlık.  (Kasım Hoca)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...