Jump to content

Mazda 323 Cam Açma Kapama Düğmeleri Çalışmıyor

Guest bookseller81
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest bookseller81

merhabalar,

benim 92 model 323 sedan arabamın sağ cam açma - kapama düğmesi çalışmıyor. hiçbir yerde bulamadım.bildiğiniz bir adres yadaa sitede bilen biri varmı acaba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

03123124646 metin abiyi arayın ondada oldukça mazda parçası var yada getirtebiliyor, parça konusundada bilgisi oldugu için yanlış parça gelme ihtimali çok düşük güvenilir bir satıcıda..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...

merhaba. benim aracımın arka camları düzgün kapanıp açılmıyor. elle destek vermek gerekiyor. camcıya götürdüm bikaç sprey falan sıktı ama düzelmedi. motorun gücü yetmiyor dedi.çözüme kavuşturamadık ne yapmam lazım.şöför tarafındaki kumanda sağ ön camı açamıyor ama kapatıyor ve aynı sorunun benzeri arka camlar için de mevcut bu nasıl çözülür.  birde: şöför tarafındaki cam kumandasının üst kısmındaki sağa ve sola basılabilen bir tarafında power yazan tuş ne işe yarıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler şimdiden

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorun cam motorlarından olsa gerek. Oto elektrikci belki motorlara bakım yapabilir.

Power düğmesi ise cam açma düğmelerini kilitleyip açmaya yarıyor...

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cam motorları sökülüp güzelce temizlenip yağlanırsa düzelebilir. benim de arka sol cam çalışmıyordu. kullanılmamaktan içi pas tutmuştu güzelce temizleyip yağladım. şu an sıkıntı yok çalışıyor. usta büyük ihtimalle fitillere silikon sprey sıkmıştır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...

aydıns kapı döşemelerini komple sök cam motorlarının hepsini de aç güzelce içlerini balata spreyi gibi bişeylerle temizle. düzelecektir sorun. benim aracımda da aynısı oldu. motorda küçük bi hareketlenme oluyordu sadece. camı açıp kapatmıyordu ben bu şekilde hallettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de aynı sorun var kapı döşemesini soktukten sonra motoru nasıl sokup yağlıyacagimi varsa resimle yoksa detaylı bir sekilde alabilir misiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de aynı sorun var kapı döşemesini soktukten sonra motoru nasıl sokup yağlıyacagimi varsa resimle yoksa detaylı bir sekilde alabilir misiniz

Cam motorlarını sökmeniz hayli zaman alacak zahmetli bir iş ki sökmenizede gerek yok döşemeyi sökünce pipet tarzı uzun ucu olan bir yağlayıcı bir sprey ile motoru ve krikoyu yağlayın zahmetten kurtulun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oncelikle cok tesekkur ederim. Aksam deneyeceğim birde sürücü cami acilirken hersey normal hızı falan ama kapatirken tekliyo cam ve tak tak tak diye sesler çıkıyor. Bunun icin bir öneriniz var mı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benimkide aynıydı.krikodan yapıyordu döşemeyi söküp motor halat ve krikoyu balata spreyi ile temizledim sonrada wd40 tarzı bir sprey ile yağladım sorun çözüldü.

Önceki arabam civic di ondada aynı problem vardı o cam fitilinden yapmıştı deneyerek ilerleyin temizleyip yağlamal en kolay başlangıç

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Sol ön ana konsolu çinden sipariş ettim. Hemde kampanya varmış çok ucuza geliyor. Henüz gelmedi geldiği zaman fotoğraf atarım inşaAllah. Türkiye'deki satıcılar aç gözlü. Çinliler parçayı ucuza mal ediyorlar lakin ordada çeşit yok. Benim de eksiğim şimdi ön sağ düğme. Çinde yok. Burada da çıkmasına 150 tl diyor oha diyecektim ayıp olur diye demedim. Şimdi uydurma bir düğme takılı ancak hoşuma gitmiyor. Aldığımda da böyleydi. Çalışıyor ama takım eksik kalıyor. Yurtdışından önereceğiniz ucuz satan yer varsa, haber ederseniz çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Oncelikle cok tesekkur ederim. Aksam deneyeceğim birde sürücü cami acilirken hersey normal hızı falan ama kapatirken tekliyo cam ve tak tak tak diye sesler çıkıyor. Bunun icin bir öneriniz var mı.

Cevap biraz geç oldu ama cam motorunun ön kısmında yuvarlak bir plastik parça var bu aşındığı için tak tak tak tak şeklinde ses çıkarır ve cam kapanmaz bu parça sanırım 10-15 tl arası birşey oto camcılardan temin edebilirsiniz. takmasıda aslında zor değil ama motoru ve krikoyu çıkarmak gerekiyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

@Bymetehan arkadaşımızın sorunu;

cam otomatiğindeki sıkıntıma sizlerden destek bekliyorum. 4 cam kontrolünü sofor mahalinden yapabiliyorum ama diger kapılardan camlar calismiyor. Büyük ihtimalle diğer kapılara elektrik gitmiyor. Söför mahalinden kontrol düğmrleri oldugu kısımdan hangi kabloya enerji verilmesi gerekmekte.

Mete buradan devam edebiliriz sorununa..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, İlhan :

@Bymetehan arkadaşımızın sorunu;

cam otomatiğindeki sıkıntıma sizlerden destek bekliyorum. 4 cam kontrolünü sofor mahalinden yapabiliyorum ama diger kapılardan camlar calismiyor. Büyük ihtimalle diğer kapılara elektrik gitmiyor. Söför mahalinden kontrol düğmrleri oldugu kısımdan hangi kabloya enerji verilmesi gerekmekte.

Mete buradan devam edebiliriz sorununa..

Yakın zamanda elektriksel bir müdahale olup, akü sökülüp aracın elektriği kesilme vs durumu olmuş mudur acaba ?

Mazda 3'lerde benzer durum olabiliyor. Olma sebebide akü değişimindeki enerji kesilmesinde oluyor. 

Tekrar cam açma/kapama programlamasıyla düzeliyor problem.

Mevcut çalışan sürücü tarafındaki cam açma/kapama düğmelerinden. Tek tek sorunlu camların düğmelerini basılı tutup, cam tam olarak açı. Akabinde parmağını düğmeden hiç çekmeden 7-8 saniye basılı tut. Akabinde tam tersi işlemi dene, camı kapat, kapattıktan sonra 7-8 saniye halen basılı tut parmağını.. Tık diye bir ses geliyor sanırım.. Sonra mevcut kapının üzerindeki düğmeden bir dene...

Problem bu şekilde düzelmezse..

Sigortayı kontrol et...

Kolay gelsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, Bymetehan :

Bendeki araç 1991 model. Bunlarda programlama oluyormu bilmiyorum. Anlattıklarını birazdan deniyecem.

Tüm camların elektrikli olmasından  dolayı mantık yürütürek fikir verdim. Bununla olmazsa artık sıradaki kontrollere geçeriz. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...