Jump to content

323 El Yapımı Klima Filtresi

iap54
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

323 familliama 1 aydır Adapazarında klima filtresi bulamadım. Bulduklarım da 100TL civarı. Ben de kendim yaptım. Bu da el yapımı klima filtresi  :)

DSCF5788.JPG

DSCF5791.JPG

Malzemeler: Orijinal Klima filtresinin iskeleti, kışlık kadın çorabı. İnce olması gerekir çünkü iskeleti çoraba geçirdiğimiz zaman yan taraftaki sürgüler çoraptan dolayı kaymayabiliyor...

Tozu geçirmesin yeter. Ayda bir kere çorap değiştiririm bari mikropsuz nefes aldığımdan emin olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler :) gözden kaçırmış olduğum sakıncaları varsa yazın lütfen. Önce ön tarafa kumaş dikeyim dedim. Sonra 3-5 kişi beyin fırtınası yaptık. Kadın çorabının içine filtrenin iskeletini geçirme fikri atıldı ortaya. İlk denemede olmadı. Çünkü bu filtre iki parça 323 modellerde. Filtreler tam yerıne oturacak sekılde uretildiği için çorabın kapladığı alan nedenıyle sıkışma ve kumaş-kumaşa temas etmesi nedeniyle de yerine geçirememe sorunu oldu. Fİltre iskeletinin kenarlarını yontup inceltinde sorun çözüldü.

Orijinal filtrenin sanırım yan sanayisiydi benim aldığım. 25-30 TL. Bunun kullanıma bağlı olarak özellikle bizim tozlu yörelerde 3-4 ayda bir değiştirilmesi lazım. Yoksa kapkara oluyor. Onu gördükçe kaloriferi klimayı açasım gelmiyordu. Öyle 2-3 ayda bir 30 TL veremem ağa. Yağını hava filtresini zor değişiyorum arabanın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...