Jump to content

LPG Yardım Mazda 3

mazda79
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar şehir içinde şu kadar km gittim diyorsunuz ama şehir içi trafik ve şehir içi trafik var. İstanbul için anadolu yakasıı e-5 te şehir içi avrupa yakası tarafıda şehir içi. sürekli dur kalk yapılırsa malumunuz daha az km yapılır..birde buna kullanım şekli ve hafanın soğuk olduğu zamanlarıda katarsak kat edilen mesafenin azalması normal.

bende çok yakıyor diye işkilleniyordum. en son değerlerimi aktarayım.

Şehir içi (dur kalklar mevcut kısa mesafe uzun mesafe 15-20C sıcaklıktaki hava) 31.5 lt ile 280km yaptım.. Yani 100km 'de 11.25 lt yakmışım ...çoksefer bu değer çıkıyor. 

Şimdi hesaplarsak. bizim araçlar (tiptronik) fabrika değeri şehiriçi 10.1Lt yakıyor. lpg denilene göre %20 daha çok yakıyor.çarparsak 10,1 X 1.2 = 12.6 Lt. Benim yakaladığım değer 11.25.

LPG = 11.25 Lt X 2.06 Tl (gazın buradaki litre fiyatı) = 23,17 TL

BENZİN = 10.1 Lt X 3.65 Tl = 36,86 TL.

kuruş hesabı ne diyenler içinde LPG 23 kuruş ,  benzin 36 kuruş..

(bu kuruş hesabınada ben anlam veremiyorum sürekli değişen bir değerden nasıl hesaplanır anlamam !!!!!! )

NOT: Çok soğuk havalarda LPG 'de 2-3 Lt fazla yakıyor.

Not: hesaplamaya birde ayda bir alınan 20-30 Türk liralık benzinide ekleyelimki eksik bir hesap olmasın.

Sonuçta LPG 'nin bir karı mevcut.. Ama montaj hataları yaşanırsa ozaman çekilmez dertler açabiliyor insana.

Not. birde alınan gazın bütan propan oranlarıda önemli.bu değerlerde katedeceğiniz mesafeyi etkiler.propanı yüksek olan gazda daha az km yapabilirsiniz.amma gazın çekişi yükselicektir.bunun tam tersi oranıda bütan için geçerli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

peki mazda 3 e takılan lpg 40000km sonra silindir kapagı  sökülecek masrafı 2500tl acaba hangisi daha karlı. işte kaş işte göz,

Valla bu dediğine önem verip bende çok araştırdım  japon araçlar için düşünülüp üretilen bir parçaya ulaştım. Ben Prins taktırdım ve Valve Care denilen bir ürünüde taktırdım. direk sübapların yağlanmasını sağlıyor.Ve şunu biliyorum, Almanya'daki bir prins bayisi bu ürünü taktırmak şartıyla aracın motoruna 100.000km garanti veriyor.  ?????

ürününde fiyatı:150 €

Gözümle görmüşlüğüm yok.ulaşabildiğim bilgiler sadece.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Er yada geç bu deformasyon olacak diye düşünüyorum. 50.000 ve üstünde bu problemi yaşayan insanlar mevcut ama servislerden aldığım bilgiler daha uzun mesafe gitmiş olduğu halde problemi yaşamamış araçların da olduğu.

Ben şahsen bu riski göze aldım zira 50.000 km de yaptığım tasarruf 6-7000 TL yi buluyor. masrafı da 2500 değil 1500 TL civarında.. Geçenlerde yapmış olan bir servisten aldığım değer bu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest architect

Ben şu an satmakta olduğum arabamda şehir içi 10.5-11 lt den fazla lpg tüketimi görmedim.Geçen hafta şehirler arası gittim.Devamlı yağmurda yol aldım ki bilen bilir yağmurda tüketim ciddi artar, ortalama 120-130 km ile gittim. 350 km'de 34 Ll LPG tükettim. Ancak bende BRC var ve her 5000 km'de filtreyi değiştiriyorum.Sende ciddi bir sorun var demektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende yeni Mazdacılardanım hocam. Benden önceki sahibi Milano taktırmış. Yaklaşık 2 aydır bir sorun yaşamıyorum.  Bu arada LPG filtresi ne kadar zaman aralığıyla değişmeli? Maliyeti ne kadardır? Konuya vakıf arkadaşlar yazarlarsa çok iyi olacak. Her markanın filtresi başka mıdır? Saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araçta da tartarini var ve çok memnunum.

Büyük ihtimal senin depoda simittir ve 40 litredir.Tüp tam bittiğinde 33 litre alıyor.

33x2.10 = 69.3 TL  kısacası 70 tl ile 280 km yol gitmişsin. Km de 24.6 kuruş...

Benzinde düşünürsek; 45 litre aldığını varsayalım...

45 x 3.60 =162 TL  162 tl ile 600 km yol yapmışsın. Km de 27.0 kuruş..

Aynı kullanım tarzında ve aynı yollarda yapılmış bir ölçüm değil.Benzinde o hızlarla düz yolda 10 litreden aşağı yakmaz :) Sizin değeriniz 7.5 litre...

Aynı yolda LPG ile denerseniz en fazla 9 litre ve 9 x2.10 = 18.9 kuruş yakarsınız...

Benzinde kaç litre yakıyorsanız LPG de %15-20 fazla yakarsınız...

Enson yazdığımdan sonra tekrar gaz dönüşümü yaptığım firmaya gidip ayar yaptırdım. ve gazı full leyip 81 km gittim ve tekrar fulledim 7.5 lt gaz aldı (şehir içi istanbul son 1 hafta içinde)

21-02-2010 -  41.430 lt X 2.080 = 86,17    full depo

24-02-2010 -  7.500 lt  X2.080 = 15.60      81 km de    tekrar fullendi.

81 km de 7.5 lt yakmış.  Fazlasını istememek gerekiyor galiba :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...