Jump to content

Mazda 3 LPG den Dolayı Sübap Arızası ve Değişimi

muratgültekin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar 2006 mazda 3 sahibiyim.araç sabah çalıştıktan hemen sonra 1 kere stop ediyor ve titreme yapıyor. ısınınca sorun kalmıyor.servis sübapların yanmış dedi bu konuda beni aydınlatırsanız çok teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest izmitlii

off burası gaz koktu :) sizi gidi 2 milyona gaz alan zavallılar >:D:tey::geyik:

harbi ya gaz da 2 lira oldu. ama olsun kadir abi benzine göre iyidir yine de :)

benzinliyken gözüm sürekli ibrede oluyordu şimdi bakmıyom bile.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun yolda adam akıllı sürersen 7 litre yakıyor.Şehir içi de 10-11 arası.Tabi bu babam kullandığında aracın yakıtı :D Çok fazla yakmıyor ve dizelle 4.5 litre yaksan şehir dışında hemen hemen aynı fiyata denk geliyor.

Arkadaşta citroen c4 1.6 90 bg var.Ortalama 9 litre yakıyor ben 13 litre yakıyorum hemen hemen aynı yakıyoruz yani :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracın LPG deposu 65 civarına doluyor.33 litre yaklaşık.Şehir dışında 100-110 arası hızla gidersem 400 km yol götürüyor abi :)  hep dip gaz gidersem 220 km civarı yol gidebiliyorum.1.6 dizellerle tek farkı biraz yavaş olması ve depoyu doldurmak için fazladan durmak kısacası :) Fakat arabanın 5000 devirden sonraki motor sesini duydukça iyi ki dizel almamışım diyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1000 km yolu 160TL yakıt birim fiyat ortalaması:1.70, 1000km nin yaklasık 950 kmsi şehirler arası 50km ankara içi 2günde sürekli dur kalk çalıştır. Sanırım ortalamaya bakarsak benim aracımda orta halli yakıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de bu mesajı arıyordum :D

Forum kuralları gereği tamamı büyük harf ile yazılan mesajlar uyarıya rağmen düzeltilmediği için silindi.

Konu daha önceden 2 ayrı konuda detaylı incelendi. Buralardan gerekli bilgileri bulabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Evet arkadaşlar bugün öğleden sonra silindir kapağını açtırdım subaplar bitmiş araç 46000 de nasıl ama gerçekten yaramıyomuş lpg sabahları stop etme soğukken vardı biraz yol alınca gene yapıyodu çekiş düşüktü bakalım yapınca neler olacak aslan parçası :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hangi marka lpg var araçta ? büyük ihtimal yanlış montajdan kaynaklanıyor detaylı bilgi verirseniz seviniriz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu mazda ve subapların zarar görmesi kimisinin başına geliyor kimisinin de sıkıntısı olmuyor ya da şimdilik başına gelmedi ama anlaşılan can sıkacak bir durum;anlaşılan her arabada lpg illaki sıkıntı ama mazda da bu daha da ileri boyutlarda zaten firma da benim yaptığım motor lpg ile uyumlu demiyor,galiba kullanıcının araç alırken iyi araştırma yapması lazım,benim dizel corolla d-4d aracım vardı yakıt açısından tabiki de mükemmeldi bana hitap etmedi satıp mazda 3 aldım araç istediğim gibi sanki benim için yapılmış fakat bu seferde fazla yakıyor diye sıkıntı yapıyorum zaten benzinli araçların hepsi fazla yakıyor lpg kiti de taktıramıyorum o zaman da sorun büyük oluyor tabi:)duygusal açıdan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu mazda ve subapların zarar görmesi kimisinin başına geliyor kimisinin de sıkıntısı olmuyor ya da şimdilik başına gelmedi ama anlaşılan can sıkacak bir durum;anlaşılan her arabada lpg illaki sıkıntı ama mazda da bu daha da ileri boyutlarda zaten firma da benim yaptığım motor lpg ile uyumlu demiyor,galiba kullanıcının araç alırken iyi araştırma yapması lazım,benim dizel corolla d-4d aracım vardı yakıt açısından tabiki de mükemmeldi bana hitap etmedi satıp mazda 3 aldım araç istediğim gibi sanki benim için yapılmış fakat bu seferde fazla yakıyor diye sıkıntı yapıyorum zaten benzinli araçların hepsi fazla yakıyor lpg kiti de taktıramıyorum o zaman da sorun büyük oluyor tabi:)duygusal açıdan.

mazot 4.40 krş pekte benzinden farkı kalmadı bence benzinli daha iyi heleki mazda skyaktive motorlu modellerini getirse kimse gidip dizel araç almaz vede traktör sesi dinlemez.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yanlış montaj diye bi şey yok kardeşim lpg leyle bu subaplar fazla gitmiyo Ası Bsi yok subaplar değişecek yanlış montaj bütün arabalarmı yanlış montaj ne alaka ben anlamadım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...