Jump to content

Mazda 3 LPG den Dolayı Sübap Arızası ve Değişimi

muratgültekin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu mesajımda anlattıklarım hususunda fikir yürütebilecek arkadaşlar msjlarınızı bekliyorum.

siz o enjektörü değiştirin, benzindeki sarsıntıda muhtemelen ortadan kalkacaktır. siz bu arabaları aptal sanıyorsunuz galiba :2funny: arabayı 3 enjektörle çalıştırıp, lambda sensörüne yanlış değerleri okutuyorsunuz. aracın ecu'su her ne kadar araç o anda lpg de çalışsada, lambda sensörünün okuduğu değerlere göre benzinde bu ayarları uygular. aracınız ilk önce ateşlemeyi lambda sensörünün okuduğu, 3 enjektörle çalıştığı değere göre ayarlıyor. siz aracı benzine alarak normal şekilde çalışmasını sağlıyosunuz. bu sefer de lambda sensörünün okuduğu sağlıklı atık gaz değerlerine göre ecu kendini tekrardan enjektörden püskürtülecek benzin, emilecek hava miktarı vs konularda ayarlıyor. bu değer okuma düzeltme sürecinde de aracınız tirtirtitriyor. ek olarak siz aracı lpg'de kullansanız bile, aracın orjinal ecu'su sürekli değerleri takip eder ve ona göre kendi içinde ayarlama yapar. bu öğrenilen ayarlar ise yalnızca benzine etki eder. yani aracınızda sıkıntı yok. sıkıntı lpg enjektöründe :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

siz o enjektörü değiştirin, benzindeki sarsıntıda muhtemelen ortadan kalkacaktır. siz bu arabaları aptal sanıyorsunuz galiba :2funny: arabayı 3 enjektörle çalıştırıp, lambda sensörüne yanlış değerleri okutuyorsunuz. aracın ecu'su her ne kadar araç o anda lpg de çalışsada, lambda sensörünün okuduğu değerlere göre benzinde bu ayarları uygular. aracınız ilk önce ateşlemeyi lambda sensörünün okuduğu, 3 enjektörle çalıştığı değere göre ayarlıyor. siz aracı benzine alarak normal şekilde çalışmasını sağlıyosunuz. bu sefer de lambda sensörünün okuduğu sağlıklı atık gaz değerlerine göre ecu kendini tekrardan enjektörden püskürtülecek benzin, emilecek hava miktarı vs konularda ayarlıyor. bu değer okuma düzeltme sürecinde de aracınız tirtirtitriyor. ek olarak siz aracı lpg'de kullansanız bile, aracın orjinal ecu'su sürekli değerleri takip eder ve ona göre kendi içinde ayarlama yapar. bu öğrenilen ayarlar ise yalnızca benzine etki eder. yani aracınızda sıkıntı yok. sıkıntı lpg enjektöründe :hi:

Teşekkürler bu cvp yeterince ikna edici oldu.Ayrıca sayın domestos abi sana da teşekkürler sorunumla ilgilenip vakit ayırdığın ve önerilerin için.Napalım artık haftaya kadar benzinle biner hafta sonu enjektör değişiminden sonra sonuçlardan haberdar ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet sayin forum üyeleri son gelişmelerden haberdar etmek isterim sizleri.Biliyorsunuz aracimda tekleme titreme ve de devirde gezinmeler hasıl olmuştu. Dün lpg taktirdigim yere gittim bir enjektör  tıkanmış. Degistirdiler sorun düzeldi. Yalnız usta kötü yakıt kaynaklı olabileceğine yüksek ihtimsl dedi. Brc merkeze yolladilar artik gelen cevaba göre haberdar edecekler.Yakittansa garanti dışı islem olacakmis.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet sayin forum üyeleri son gelişmelerden haberdar etmek isterim sizleri.Biliyorsunuz aracimda tekleme titreme ve de devirde gezinmeler hasıl olmuştu. Dün lpg taktirdigim yere gittim bir enjektör  tıkanmış. Degistirdiler sorun düzeldi. Yalnız usta kötü yakıt kaynaklı olabileceğine yüksek ihtimsl dedi. Brc merkeze yolladilar artik gelen cevaba göre haberdar edecekler.Yakittansa garanti dışı islem olacakmis.

benzine aldıktan sonraki 1 dk'lık süreçteki titremede kesildi demi? 8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benzine aldıktan sonraki 1 dk'lık süreçteki titremede kesildi demi? 8)

Evet sizin teşhis dogru çıktı şimdilik saat gibi maşallah. Sadece enjektör degistirdiler ayar istemez dediler hic bilgisayara falan da baglamadilar aslinda bir baksalar iyi olurdu sanki.tesekkurler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun, hemen kötü senaryo yazmak yok demiştim...

;)

Saolasin abi.Bu arada sana ve tüm forum ahalisine mutlu hayırlı bayramlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet sizin teşhis dogru çıktı şimdilik saat gibi maşallah. Sadece enjektör degistirdiler ayar istemez dediler hic bilgisayara falan da baglamadilar aslinda bir baksalar iyi olurdu sanki.tesekkurler

bir şey değil :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Arkadaslar herkese merhaba. ben yaklasik 5 yildir Mazda 3 kullaniyorum. 10 bin km de aldigim mazdama alir almaz brc lpg taktirdim 103 bin km oldu. Motorda subaptan kaynaklanan sarsinti var. kocaeli veya Istanbul bolgesinde bu isi yapabilecek Saglam Usta Bilen var mi? Malum servisler cok tuzlu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar herkese merhaba. ben yaklasik 5 yildir Mazda 3 kullaniyorum. 10 bin km de aldigim mazdama alir almaz brc lpg taktirdim 103 bin km oldu. Motorda subaptan kaynaklanan sarsinti var. kocaeli veya Istanbul bolgesinde bu isi yapabilecek Saglam Usta Bilen var mi? Malum servisler cok tuzlu.

yani 90 km sübap sorunu yaşamadan bindiniz değil mi?  eğer öyleyse gayet başarılı bir km gibi....
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.gulunce.com/

Yakınsa sana yüz yüze görüş yoksa telefonla bilgi alabilirsin sanırım... Geçmiş olsun, gelişmelerden bilgilendirmeyi unutma.

3 yılda tek mesajın olması forum mantığı ile ters düşmekte, aktif forumlar diliyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG ile 93000 km yaptım. Genelde Mazda mı devirli kullanmamaya dikkat ederdim fakat bu yaz memleketten dönerken  genelde 5000 devir civarında kullandım. Sanırım bu sübapların ömrünü yaklaşık 10000 km civarında azalttı. Evo Mazda ile konuştum. Aralık-Ocak aylarında bakımlarda indirim yapacaklarmış galiba onlardan yaptıracağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben burada (ist)  yaptırdım. Yaklaşık 10bin km oldu. Bir sıkıntı yok.

http://mazdaekinci.com

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alıntı yapılan: lozturkk - 11 Kas, 2013 20:34

Ben burada (ist)  yaptırdım. Yaklaşık 10bin km oldu. Bir sıkıntı yok.

http://mazdaekinci.com

İyi akşamlar...

Kaça mal oldu?

Detaylı fiyat bilgisi verebilirmisiniz?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi akşamlar...

Kaça mal oldu?

Detaylı fiyat bilgisi verebilirmisiniz?

Teşekkürler.

Kapak taşlama, contalar, triger seti değişimi, subap değişimi, yağ, filtreler, kayışlar, termostat vs... 1700 tl.

Ardından 1000 km kadar benzinle kullandım, ki asıl bu masraf koydu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kapak taşlama, contalar, triger seti değişimi, subap değişimi, yağ, filtreler, kayışlar, termostat vs... 1700 tl.

baya düşük bir rakama yaptırmışsınız, hayırlı olsun, acaba paça fiyatlarıyla yazmanız mümkünmü...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Triger seti olarak şu 100 binde değişmesi gereken tahrik kayışları ve gergi makarasını mı kastettiniz?

Kocaeli haldız servis sadece bunlar için benden işçilik dahil 1000 tl istedi (~600 tl malzeme ve ~400 tl işçilik).

Kullanılan malzemeler orijinal mi yoksa kendinizin belirlediği malzemeler miydi? Arkadaşım orijinal sübaplarla değişim yaptı istediği verimi alamıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

baya düşük bir rakama yaptırmışsınız, hayırlı olsun, acaba paça fiyatlarıyla yazmanız mümkünmü...

Parça fiyatlarını yazdığım kağıdı yada faturayı bulursam eklerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Triger seti olarak şu 100 binde değişmesi gereken tahrik kayışları ve gergi makarasını mı kastettiniz?

Kocaeli haldız servis sadece bunlar için benden işçilik dahil 1000 tl istedi (~600 tl malzeme ve ~400 tl işçilik).

Kullanılan malzemeler orijinal mi yoksa kendinizin belirlediği malzemeler miydi? Arkadaşım orijinal sübaplarla değişim yaptı istediği verimi alamıyor.

Evet o kayış setinden bahsediyorum.

Benim değişim yaptırdığım yer özel servis. Duymuşsunuzdur Adem Usta. Ustanın işi bildiğini düşünüyorum.Şimdilik bir sıkıntı yok.

Malzemeler orjinal değil tabi. Ama kaliteli malzeme.

Arkadaşınızın durumu ile ilgili, zaten orjinal subaplar sorunu çözseydi bu işlerle uğraşmazdık. LPG ye dayanıklı olması için çelik subap ve yuvaları takılıyor diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...