Jump to content

Mazda 3 LPG den Dolayı Sübap Arızası ve Değişimi

muratgültekin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

lpg ile 40.000 km'de 6.250 tl avantajınız olur. lpg kit, montaj 2.000 tl, subab tamir parça işçilik ıvır zıvır maliyeti en az 4.000 tl  (mazda 3'lerde başınıza gelme ihtimali %90)  güzelim mazda 3'ünüze yazık etmeyin. üstelik; yok ruhsata işlet, yok sanayiye git, yok bakımını yaptır... birsürü ıvır zıvır. ee kâr mı ettin şimdi? eziyetten başka bir şey değil.

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Arkadaşlar merhaba 2007 model mazda 3 aracımın yaklaşım 15 gün önce üst kapağını revizyona soktum. Araç yapıldıktan sonra çekişi titremesi düzeldi fakat aracın gazına basıp çektikten sonra gaz devri gereğinden fazla düşüp ya istop ediyor yada otomatik gaz verip kendine geliyor ayrıca yolda giderken de ani devir kayıpları yaşıyor. Usta ve servis sebebin nerden kaynaklandığını bulamadı bu konuda fikri olan veya aynı sorunu yaşıyan varsa yardımcı olursa sevinirim herkese hayırlı günler şimdiden sağolun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar merhaba malumun ilanı oldu benim araçta teklemeye başladı 1 ve 2 nci süboblar kaçkırıyormuş değişmesi gerekiyormuş

daha önce yaptıran arkadaşlar varsa Nerede , Ne kadara yaptırdığını 

ve önerebileceğiniz bir usta var mı arkadaşlar 

Şimdiden çok teşekkür ederim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, alpertunga333 :

Arkadaşlar merhaba malumun ilanı oldu benim araçta teklemeye başladı 1 ve 2 nci süboblar kaçkırıyormuş değişmesi gerekiyormuş

daha önce yaptıran arkadaşlar varsa Nerede , Ne kadara yaptırdığını 

ve önerebileceğiniz bir usta var mı arkadaşlar 

Şimdiden çok teşekkür ederim..

Forumdaki ortak konu başlığının altında birleştirilmiştir. Konun ilk sayfalarını ve aşağıda ki konuya bir göz atabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen sene yaptırmıştım, ankara ivedik sanayi de üçler reno diye bir servis var, komşum olur kendileri, orada Fahri usta var, kendisi söktü, söylediğine göre sübap değişimi konusunda ankaranın en iyi ustasına yaptırmış, sonrasında yine kendisi montajı yaptı, bakımını filan da yaptı.1200 TL gibi bir rakama mal olmuştu geçen sene. Telefon bilgisini yine bu forumda daha önceki mesajlarda paylaşmıştım. Bulamazsanız yine paylaşabilirim. Bilgilerinize...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

48 dakika önce, simabao :

Geçen sene yaptırmıştım, ankara ivedik sanayi de üçler reno diye bir servis var, komşum olur kendileri, orada Fahri usta var, kendisi söktü, söylediğine göre sübap değişimi konusunda ankaranın en iyi ustasına yaptırmış, sonrasında yine kendisi montajı yaptı, bakımını filan da yaptı.1200 TL gibi bir rakama mal olmuştu geçen sene. Telefon bilgisini yine bu forumda daha önceki mesajlarda paylaşmıştım. Bulamazsanız yine paylaşabilirim. Bilgilerinize...

Arkadaşlar

Peki bu arızalı subap söküldüğünde tekrar arıza verme ihtimali varmı? 1200 tl çok fazla bir rakam bu arızayı sürekli verecekse.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1200 Tl oldukça uygun bir rakamdı, şu an biraz daha yükselmiştir. Bu arıza en az 50 bin km sonra verebilir ki bakım, kullanım şartları bunu değiştirebilir. Örneğin ustam şöyle bir öneride bulunmuştu: ayda 1-2 gün benzinli bin. Doğrudur yalandır bilemem ama yapıyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, simabao :

1200 Tl oldukça uygun bir rakamdı, şu an biraz daha yükselmiştir. Bu arıza en az 50 bin km sonra verebilir ki bakım, kullanım şartları bunu değiştirebilir. Örneğin ustam şöyle bir öneride bulunmuştu: ayda 1-2 gün benzinli bin. Doğrudur yalandır bilemem ama yapıyorum :)

Bir saat önce, simabao :

Bu lpg o zaman ciddi soru işareti desenize.

Ben geçen bir hesap yapmıştım ortalama 2500-3000 tl lik bir lpg sistemini yaklaşık 25.000 -30.000 km üzerinde ancak amorti edebiliyorum.

Dediğiniz gibi bana 50.000 km sonra bu arızayı verecekse hiç bir şekilde amorti edemiyorum o zaman :)

Yaşasın benzin, kafam rahat :)

11 dakika önce, sarioglu.burhan :

Ben geçen bir hesap yapmıştım ortalama 2500-3000 tl lik bir lpg sistemini yaklaşık 25.000 -30.000 km üzerinde ancak amorti edebiliyorum.

Dediğiniz gibi bana 50.000 km sonra bu arızayı verecekse hiç bir şekilde amorti edemiyorum o zaman :)

Yıllık ortalama 10.000 - 15.000 km arası yapıyorum bu arada.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

49 dakika önce, sarioglu.burhan :

doğruyu buldunuz bence :)

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

57 dakika önce, sarioglu.burhan :

Kesinlikle katılmıyorum, ama bu şans işi ve kullanıma da bağlı subapların yanması. 100bin km.yi geçip de yakmayanlar da var, öte yandan 30bin km.de yakmayı becerebilenler de var. 
Forumlarda lpg ayarının önemini ve lpg ile 4bin devirin üstünde kullanılmaması gerektiğini nedenleriyle yazdım. Yol ayarı yaptırmadan binilirse, arabaya atladığı gibi lpg ile 5-6bin deviri redline ı görürse o sürücünün elinde her araba gider.

Öte yandan euro 5-6 motorların hepsinin subapları hassasdır, mazdaya has bir durum değildir. Lpgye uyumlu denilen Toyota'da da bu sorunlara rastlanıyor.

Ben de senede 10-15bin km. yapıyorum. 90 a sabitlediğimde benzindee 6, lpgde 7.2 lt; 120 ye sabitlediğimde benzinde 7.5-8, lpgde 9.5-10.5 lt yakıyorum. Benzin ve lpg nin litre fiyatından hesaplamayı rahatça yapabilirsiniz. Şehiriçinde hele benzinde 11-12 lt, lpgde 13-15 lt yakıyorum. Lpg olmasa binemezdim bu araca.

Önerim çok çok iyi bir ustada atiker OBD kit taktırmanızdır. Obd ile hem ayar sıkıntınız olur, hem de atiker daha ucuz daha kısa sürede kar etmeye başlarsınız. Yedek parçasının ucuzluğu da cabası.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Mutlu Tekir :

Kesinlikle katılmıyorum, ama bu şans işi ve kullanıma da bağlı subapların yanması. 100bin km.yi geçip de yakmayanlar da var, öte yandan 30bin km.de yakmayı becerebilenler de var. 
Forumlarda lpg ayarının önemini ve lpg ile 4bin devirin üstünde kullanılmaması gerektiğini nedenleriyle yazdım. Yol ayarı yaptırmadan binilirse, arabaya atladığı gibi lpg ile 5-6bin deviri redline ı görürse o sürücünün elinde her araba gider.

Öte yandan euro 5-6 motorların hepsinin subapları hassasdır, mazdaya has bir durum değildir. Lpgye uyumlu denilen Toyota'da da bu sorunlara rastlanıyor.

Ben de senede 10-15bin km. yapıyorum. 90 a sabitlediğimde benzindee 6, lpgde 7.2 lt; 120 ye sabitlediğimde benzinde 7.5-8, lpgde 9.5-10.5 lt yakıyorum. Benzin ve lpg nin litre fiyatından hesaplamayı rahatça yapabilirsiniz. Şehiriçinde hele benzinde 11-12 lt, lpgde 13-15 lt yakıyorum. Lpg olmasa binemezdim bu araca.

Önerim çok çok iyi bir ustada atiker OBD kit taktırmanızdır. Obd ile hem ayar sıkıntınız olur, hem de atiker daha ucuz daha kısa sürede kar etmeye başlarsınız. Yedek parçasının ucuzluğu da cabası.

Hocam

4000 devir üstü kullanmak sıkıntı olur demişsiniz. Benim araç 110-120 de zaten nerdeyse 4000 devire yaklaşıyor. Bu durum uzun yolda çok sıkıntı olacağı aşikar sanırım.

Belki yeri değil ama konu açılmışken bunuda sorayım araç düşük hızlarda devir çok yüksek gibi geldi bana. Yani yukarıda da belirttiğim gibi 110- 120 km hızda deviri 4000 görüyorum nerdeyse bu normal mi?

Daha önce şirket aracı kullandım punto 1,3 multijet 130-140 km hızlarda anca 3000 deviri geçiyordu. Dizel olmasından mı kaynaklı bilmiyorum

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, sarioglu.burhan :

Hocam

4000 devir üstü kullanmak sıkıntı olur demişsiniz. Benim araç 110-120 de zaten nerdeyse 4000 devire yaklaşıyor. Bu durum uzun yolda çok sıkıntı olacağı aşikar sanırım.

Belki yeri değil ama konu açılmışken bunuda sorayım araç düşük hızlarda devir çok yüksek gibi geldi bana. Yani yukarıda da belirttiğim gibi 110- 120 km hızda deviri 4000 görüyorum nerdeyse bu normal mi?

Daha önce şirket aracı kullandım punto 1,3 multijet 130-140 km hızlarda anca 3000 deviri geçiyordu. Dizel olmasından mı kaynaklı bilmiyorum

Manuel vites için normal maalesef. 3000 devirde 100 km hızı görüyor çünkü. 

Bu nedenle otomatik aldım 4bin devir 140 km hız yapıyor.

Bu durumda %10-20 benzin püskürtmesini sağlayabilirsiniz 4bin devirden sonra.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende bu tarz elektronik aksamlar ve tertibatlar konusunda şans yoktur.

100 kişi taktırır 99 unda arıza vermez 1'inde arıza verir o 1 kişide ben olurum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

59 dakika önce, sarioglu.burhan :

Bende bu tarz elektronik aksamlar ve tertibatlar konusunda şans yoktur.

100 kişi taktırır 99 unda arıza vermez 1'inde arıza verir o 1 kişide ben olurum :)

Bana çok yakın bir arkadaşımı hatırlattınız.

Bu arkadaşım

Beyaz eşya alıyor bozuk çıkıyor

Laptop alıyor bozuk çıkıyor

Printer alıyor bozuk çıkıyor

Telefon alıyor bozuk çıkıyor..Telefonu iade ediyor yerine gidiyor raftan ürün alıyor/seçiyor oda bozuk çıkıyor. Telefoncu bile bu duruma şaşırmış hayeretler içinde kalmış. :D

Artık hiç bir şekilde elektrikli ev aleti olsun, elektronik eşya olsun vs almıyor. Son zamanlarda ki telefon, printer alımlarını bana yaptırdı. :D Çok şükür bir sıkıntı yok. :fiuw:

İşin özü cidden biraz şans, kısmet işi bu işler.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, İlhan :

Bana çok yakın bir arkadaşımı hatırlattınız.

Bu arkadaşım

Beyaz eşya alıyor bozuk çıkıyor

Laptop alıyor bozuk çıkıyor

Printer alıyor bozuk çıkıyor

Telefon alıyor bozuk çıkıyor..Telefonu iade ediyor yerine gidiyor raftan ürün alıyor/seçiyor oda bozuk çıkıyor. Telefoncu bile bu duruma şaşırmış hayeretler içinde kalmış. :D

Artık hiç bir şekilde elektrikli ev aleti olsun, elektronik eşya olsun vs almıyor. Son zamanlarda ki telefon, printer alımlarını bana yaptırdı. :D Çok şükür bir sıkıntı yok. :fiuw:

İşin özü cidden biraz şans, kısmet işi bu işler.

Doğru söylüyorsunuz İlhan hocam. Bunlar biraz şans ve kısmet işi.

Bende de  artık bir şey alırken bu durum paranoya oluşturuyor. En son telefonu 2010 yılında aldım hala kullanıyorum, yenisini almaya korkuyorum eskisi de bozulmadı mübarek.

En son hanıma hediye telefon alayım dedim telefon bozuk çıktı . Tam 1 sene tüketici mahkemelerinde koşturdum.

İçimden bir his LPG konusunda da taktırma diyor :). Şimdilik bu hisse uyacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu LPG konusunda teknik olarak olduğu kadar sosyal açıdan da ciddi problemler var. Yukarda bir ark "ben LPG taktırılmış araç almam" demiş sonra da aldığım araca LPG taktırırım demiş! Çelişkiye gelin. Celişkiden kurtulabilmesi için  LPG taktıktan sonra o aracı kimseye satmamalı, satarsa kendi istemediği duruma başkasını düşürmüş olacak çünkü.

Bir de artık LPG'yle birlikte motor rektifiyesi de gerekiyor. Fakat bu araçlar yapılan masrafı senede 50bin km yaparsa haklı çıkarabiliyorsa o zaman bu araçlar iyice yoruluyor demektir. Bunları 2.el olarak satmaya calışınca problemler çoğalacak demektir. Ha bir de üstüne "cazip km'de" LPG'li araçlar eklenince gerisini düşünün artık.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, revivo73 :

Bu LPG konusunda teknik olarak olduğu kadar sosyal açıdan da ciddi problemler var. Yukarda bir ark "ben LPG taktırılmış araç almam" demiş sonra da aldığım araca LPG taktırırım demiş! Çelişkiye gelin. Celişkiden kurtulabilmesi için  LPG taktıktan sonra o aracı kimseye satmamalı, satarsa kendi istemediği duruma başkasını düşürmüş olacak çünkü.

Bir de artık LPG'yle birlikte motor rektifiyesi de gerekiyor. Fakat bu araçlar yapılan masrafı senede 50bin km yaparsa haklı çıkarabiliyorsa o zaman bu araçlar iyice yoruluyor demektir. Bunları 2.el olarak satmaya calışınca problemler çoğalacak demektir. Ha bir de üstüne "cazip km'de" LPG'li araçlar eklenince gerisini düşünün artık.

Bahsettiğiniz arkadaşa şu yönüyle katılabilirim revivo 73

Benim düşüncem bu lpg olayının ülkemizde yeterince denetlenmemesinden kaynaklı bir durum. Türkiye de 2. elde almış olduğunuz lpgli araç bana sorarsanız süpriz bir bomba. Sorunsuz da binebilirsiniz aldığınız günden itibaren sanayiden de çıkmayabilirsiniz. Bunun bir garantisi yok malesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yol ayarı gereksiz abi, obd gereksiz hiç bir halta yaramıyor abi diyen bir sürü ustacık bulabilirsiniz. Hal böyle olunca işi bilmeyen insanlar lpg takılmamış araç almak istiyor. Bu da ayrı bir konu, lpg niye zorluyor motoru? Benzin ile lpg nin ne ısıl değerleri ne yanma sıcaklıkları farklı. Birbirine çok yakın değerdeler, hatta lpg nin benzine oranla bir sürü avantajı var. 

Ama siz gidip de ayarsız bir sistemi kullanırsanız ne olur?  Fakir karışım çalışan motor, silindir içi sıcaklığının artmasına neden olur, daha fazla sıcaklık daha fazla aşınma, piston başı eriten araçlar vardı bu ülkede. Şükür ustalar iyileşiyor bazı konularda. 

Bir diğer neden de yağ eksiltmesine rağmen yağını kalınlaştırmayarak gerekli önlemini almayan kullanıcılar da rektefiyeye sebep atılıyor, sonra da suç lpg ye atılıyor.

Bu ülkede lpgli araç su ve yağ eksiltir gibi tamamen saçma bir şehir efsanesi dolanıyor, sağolsun ustacıklar...

Öteki sebep de bakımsızlık, millet eşek niyetine biniyor. Lpg filtresinin değişmesinden bihaber. Böyle bir adamdan araba alınır mı? 

Böyle sorumsuz kullanıcıların elinde sorun çıkarmayan bir sistem zaten başlı başına mucizedir o nedenle.

Sadece lpg yol ayarı için ankaraya gitmişliğimi bilirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hm işte bu LPG'nin bir dizi teknik yönü var. Ancak hiç tekniğe girmeden dahi sorunlar var, yukarda verdiğim örneklerdeki gibi. Ancak diyelim ki o sorunlar da yok, yine kendi açımdan önemli başka sorunlar var: Aracın orjinalliğinin kaybolması ve otomobilin karışıklaşması. Bu LPG motor üstüne kalabalık yapısı ile motor aksamının temizlik ve bakımını güçleştiren, kendine has bakım periyodu ile arabanın bakımını karışıklaştıran bi olay. Ha tüm bunları cok iyi bilen ve yöneten kullanıcı da vardır belki ancak kaç kişi öyledir ki. Son olarak ancak en önemsiz değil; bu LPG  estetik ve imaj açısından en büyük darbeyi indiriyor. Benim araç spor ve tasarı ve imajıyla özel yere sahip. Ancak gelin görün ki bu araca da LPG taktıran var. Başka bi forumda gördüm, LPG takılmış RX-8 vardı. Neymiş işadamıymış ş.arası yoğun iş gezileri yapıomuş ondan LPG taktırmış. Yani hem estetik ve spor bir araç olsun hem  de ekonomik olsunu çözmeye calışmış ancak resimlerde gördüm, kaput altı başka, tampon altı başka ve arac içini başka delik deşik etmişler. imaj yerle bir. resimlerden sadece bir tanesini alıntıladım, direksiyon soluna LPG aparatı takmışlar,görüntü felaket, pamuk tıkanmış gibi! Bir ayrıntı daha; parçayı tornavida ile çıkarırken üstteki plastikte iz bırakmışlar bunlar ince ayrıntılar kimse oraya bakıp görmez ancak görülmese dahi aracın imajını darmadağın eder böyle hareketler.

Ancak tüm bu bakım ve estetik sorunlar hiç olmasaydı da yine sorun olacaktı, önceki mesajımda bahsettiğim son cümle "cazip km" olayı. Araçla yüzbinlerce km yapıp satmaya karar verdi diyelim... 400bin km'de spor araba kim alır ki. Ve km'ye  operasyon yapma ihtimali de artar, ondan sonra ayıkla pirincin taşını.

İşte bu gibi sebeplerden dolayı LPG'li araçları tam bir kaynayan kazan gibi görürüm dokunsan elin yanar, uzakta durmak en iyisi .)

7gylNa.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğrudur revivo abi, herkesin kendi görüşü. :) RX-8 alıp da lpg taktırmak o araca hakaret olur o konuda katılıyorum. Ucuza spor bir araç alıp da lpg taktırmanın mantığı saçma. Ucuza o kalitede spor araç alınıyorsa eşdeğerlerinin fiyatı düşünülür benzine acınılmaz. :)

Fakat başka bir aracım olursa lpgsiz binmem hayatta. 

Bir diğer nokta da, Mazda'nın da ürettiği. Rotary motora hidrojen enjektörleri taktı hidrojenle çalışan motoru duyurdu, aynı mantık sonuçta. Yeni nesil mazda 3'ü de CNG li olarak da duyurdu. Sonradan yapılan kitlerden farkı fabrikada montajlanıp prototip diye sunulması...

Öteki bir nokta da hala lpg beyinlerinin gelişmemiş olması. Yıl olmuş 2016, hala ayarı kendi yapamayan lpg kitleri sunuluyor. Uzun soluklu en az 10 sene bir araca bineceğimi bilsem, benzinli motora 2. bir beyin entegre etmenin yolunu arardım. Benzinden benzin beyni, lpg de lpg beyni çalışacak. Ve ikisinin de ayrı AFR ayarları, ayrı avans ayarları olacak şekilde programlanacak. Şu şekilde hazır bir sistem çıksa son devirde de çevirsen lpg ile en ufak sıkıntı yaşanmaz ama işte...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...