Jump to content

Mazda 3 LPG den Dolayı Sübap Arızası ve Değişimi

muratgültekin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

buji kablosu görüşüne bende katılıyorum aynı problemler corsa da vardı ateşleme bobinin değişimine kadar gidildi en son telefonla görüştüğüm bir usta kablodur daha bi hafta önce gelmişti senin modelden dedi. bobin en son iş dedi 400tl yerine 70tl kurtuldum. bi baktır bence...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sıkıntılar basladiktan sonra ilk yaptigim sey buji + buji kablosunu degistirmek oldu ama bir cozum alamadim maalesef.

Bu arada arabanin cekisinde de ciddi sorunlar var. Gitmiyor artik sanki.

Dynoya falan sokmadim gerci ama..

Performansi esksi gibi degil.

re:Onur hocam paraya kiydim bi tane de Mercedes sport coupe aldim zaten :)))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sıkıntılar basladiktan sonra ilk yaptigim sey buji + buji kablosunu degistirmek oldu ama bir cozum alamadim maalesef.

hayirli olsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

servise soktun mu hiç aracı hocam. ben önümüzdeki hafta SMB ye gitmeyi düşünüyorum. SMB ye gittin mi? çok tavsiye ediyorlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Basayara gidiyorum servis olarak aldigimdan beri. Hizmetlerinden memnunum acikcasi.

En son bu haftasonu biraktim aksamdan arabayi oraya.

Sabah motr sogukken kompresyonu olcelim dediler.

Tum silindirler 160-165 arasi cikti.

Daha sonra egr iac ne varsa sokup temizlediler.

Bir deneme turuna ciktik. Daha servis kapisindan cikar cikmaz yine stop etti arac.

Donduk geri. sicakken olctuler kompresyonu asagi yukari yine ayni degerlerde.

Bu sefer benim de bazi forumlarda okudugum bir yontem olarak icine azicik motor yagi ekleyip tekrar olctuler.

220 civari cikti bu sever.

Yurtdisindaki yorumlarda okudugum eger yag ekledikten sonra basinc ayni kalirsa ya da duserse subap, yok asiri bir yukselme varsa piston segmani olabilir yaziyorlar.

Ama bu asiri yukselme %10 mudur %50 midir yazmamislar o yuzden cok yorum yapamadik. Sanirim bu hafta istanbulda tum servisler icin bir egitim varmis. orada diger ustalarin da fikirlerini alip ona gore bir youma gidecekler.

cok buyuk ihtimal egr veya maf gibi geliyor bana sorun. dusuk te olsa segmanlar ile iligli bir sorun da gorunuyor olaiblir. Haftaya ona gore tekrar kontrol edilecek.

Gelismeleri bildiririm tekrar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Basayara gidiyorum servis olarak aldigimdan beri. Hizmetlerinden memnunum acikcasi.

Bir deneme turuna ciktik. Daha servis kapisindan cikar cikmaz yine stop etti arac.

Bu sefer benim de bazi forumlarda okudugum bir yontem olarak icine azicik motor yagi ekleyip tekrar olctuler.

Yurtdisindaki yorumlarda okudugum eger yag ekledikten sonra basinc ayni kalirsa ya da duserse subap, yok asiri bir yukselme varsa piston segmani olabilir yaziyorlar.

Ama bu asiri yukselme %10 mudur %50 midir yazmamislar o yuzden cok yorum yapamadik. Sanirim bu hafta istanbulda tum servisler icin bir egitim varmis. orada diger ustalarin da fikirlerini alip ona gore bir youma gidecekler.

cok buyuk ihtimal egr veya maf gibi geliyor bana sorun. dusuk te olsa segmanlar ile iligli bir sorun da gorunuyor olaiblir. Haftaya ona gore tekrar kontrol edilecek.

Aracınız kaç kilometrede ?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

bugün SMB ye gittim. ustaları eğitime gitmiş. herhalde senin dediğin eğitim bu olsa gerek. haftaya gelecekmiş. ayrıca SMB yeni yeni servis kadrosu oluşturuyormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınız kaç kilometrede ?

220.000 e yaklasiyor.

Yaklasik 100.000 kmdir de LPGde.

Valla yurtdisi forumlarda okudugum kdariyla PCV veya EGR valfi.. ya da IAC kaynakli bir sorun olabilir.

Ancak servis kitapciginda okudugum kadariyla da bu motorda ideal kompresyon 240 psi, minimum da 175 psi olmaliymis. Benim olcumlerde 160-165 araligindaydi tum silindirler.

O yuzden bu sorun bulunsa bile segmanlar ile iligli bir rektifiye aracin performansini oldukca yukseltecek gibi.

Gerci servise gore bu degerler super diyorlar ama.. japon muhendisler oyle demiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

220.000 e yaklasiyor.

Yaklasik 100.000 kmdir de LPGde.

Valla yurtdisi forumlarda okudugum kdariyla PCV veya EGR valfi.. ya da IAC kaynakli bir sorun olabilir.

Ancak servis kitapciginda okudugum kadariyla da bu motorda ideal kompresyon 240 psi, minimum da 175 psi olmaliymis. Benim olcumlerde 160-165 araligindaydi tum silindirler.

O yuzden bu sorun bulunsa bile segmanlar ile iligli bir rektifiye aracin performansini oldukca yukseltecek gibi.

Gerci servise gore bu degerler super diyorlar ama.. japon muhendisler oyle demiyor.

Bence Sorun emme manifoltunda içindeki aksam randımanlı çalışmıyor olabilir. araç ısınana kadar bu sorunu yapıyor. Sağlam bir egr valfi bulup deneyebilme imkanınız olsa keşke egr valfi de bu sorunu yapıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda servis kitapciginda yazan cogu sey maalesef turkiyedeki servislerde uygulanmiyor.

Aslinda orada adim adim hangi parcanin incelemesi nasil yapilir. hangi testlere tabii tutulur. ne zaman degistirilmelidir turu bilgiler var ama yetkili servisler bile bunlari pek kaale almiyor.

Ornegin EGR valfi icin bazi basinc testleri, bazi temizleme yontemleri var.

Ama serviste bunlar kontrol edilmedi. Sadece alip gorunen yerlere karb. temizleme spreyi sıkıldı o kadar.

Bir dahaki gidisimde ustundeki vidalari sokturup solenoid dahil temizletecegim.

Ayrica aklinizda olsun. Tavsiye edilen PCV valfinin her 30.000 de bir degisitirilmesi.

Ama bugune kadar pcv valfini birak degistirmeyi.. temizleyeni bile gormedim.

Bilmeyenler icin. Manifoldun altinda kucuk bir check-valf. Degismesi icin manifoldun sokulmesi gerek diyor kitapcikta ama muhtemelen araci kaldirip alttan da ulasilabilir. manifoldun icinde degil altinda cunku.

Ayrica 10-15 tllik bir parca olur kendisi. Para da degil yani.

Mazda buradaki servislere egitimleri cok iyi vermiyor mu eksik mi birakiyor anlamiyorum gercekten. Basayarda Bekir diye bir usta vardi mesela. Adam gercekten iyi donanimliydi. Dogus Oto kapmis Porsche servisi veriyor adam artik.

Yukarida yazdigim kuru ve islak kompresyon testini servisteki kimse bilmiyordu. Bana soruyorlar ne yaziyor internette nasil oluyormus diye.

Bunlar cidden beni dusunduruyor acikcasi. Hem de kotu kotu dusunduruyor.

Konu ile cok alakasi yok ama.. Kardesimde bir mercedes vardi. Sanziman vites kuculturken sert geciyordu. Yok sanzuman inecek bilmemne degisecek diyip duruyorlardi. Yurtdisindaki forumlardaki bilgiler isiginda tutturduk yagi degistirin diye. Adam yaga bakio. seviyesi normal rengi guzel. parmagiyla da soyle bi oynuyo. akiskanligi da iyi. Bu degismez diyo. Ya yapma etme para bizim degistirin diyoruz. Gerek yok diyo. Kavga dovus degistirdik. Tum sorunlar gecti.  O yuzden diyorum ki bu servislere cidden iyi egitim vermek lazim. Hele yetkili servisler. O kitapcikta yazan herseyi bilmek..bilmiyorsa da belirli degerlere tamirat sirasinda acip bakmak ve o prosedure gore kontrol etmek durumunda olmali.

Adam doktor olup hayatini okuyarak geciriyor da.. Yetkili servisler ne kirk yilda bi goz atacaklari manualleri okuyor ne de mazdanin official yayinladigi service bulletinleri takip ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

Kitapçıkdaki verilerin uygulanması benzine göre sanırım. Araç üreticileri lpg ye göre araç üretmiyor. biz de lpg ile aracın kimyasını bozuyoruz.(mecbur kalıyoruz benzin fiyatlarından dolayı) o yüzden tc de kitapçıkdaki yapılanlar yapılmıyor diye tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motorun kompresyon oraninin lpg ile ne alakasi var hocam.

Motorun calisma sekli, uygulamasi gereken sıkıstırma oranlari belli.

Ya da  belirli bir sure surdukten sonra hangi paracalarin yipranacagi belli. Valf ve piston sekmanlari hadi diyelim lpgden dolayi daha fazla etkilenio ki daha sık kontrol bile edilmesi lazim verim kaybi olmamasi icin..

Misal bir pcv valfinin lpg ile alakasi yok ki..

LPG kullanmasaniz da gerekli kontroller yapilmiyor ya da sorun ciktiginda nerelere baklmasi gerektigi biraz babadan gorme yontemler ile saglaniyor.

Ornegin LPGden kaynakli sorunlar icin subap bagasinin yiprandigi bu forum da dahil olmak uzere her yerde islenmis bir konu. .Ama gel gelelim servisin dedigi. Yok canim baga degismez. o aluminyum kapaga cakilidir. Degistirirsen zamanla oynama yapar ben hic degistigini duymadim. biz sadece subaplari degistiriyoruz oldu..

Simdi hangisine inanalim??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motorun kompresyon oraninin lpg ile ne alakasi var hocam.

Motorun calisma sekli, uygulamasi gereken sıkıstırma oranlari belli.

Ya da  belirli bir sure surdukten sonra hangi paracalarin yipranacagi belli. Valf ve piston sekmanlari hadi diyelim lpgden dolayi daha fazla etkilenio ki daha sık kontrol bile edilmesi lazim verim kaybi olmamasi icin..

Misal bir pcv valfinin lpg ile alakasi yok ki..

LPG kullanmasaniz da gerekli kontroller yapilmiyor ya da sorun ciktiginda nerelere baklmasi gerektigi biraz babadan gorme yontemler ile saglaniyor.

Ornegin LPGden kaynakli sorunlar icin subap bagasinin yiprandigi bu forum da dahil olmak uzere her yerde islenmis bir konu. .Ama gel gelelim servisin dedigi. Yok canim baga degismez. o aluminyum kapaga cakilidir. Degistirirsen zamanla oynama yapar ben hic degistigini duymadim. biz sadece subaplari degistiriyoruz oldu..

Simdi hangisine inanalim??

manifold deliniyor Lpg montajında , kacak varsa kompresyonu düşürmez mı ?

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yetkili servislerde böyle sorun  yaşayacaksak ne anlamı kalır mazdaya binmenin...hem dünyanın parasını alacaklar hemde sorun tespitinde sıradan ustadan farkları olmayacak ..endişe verici bir durum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

manifold deliniyor Lpg montajında , kacak varsa kompresyonu düşürmez mı ?

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Dusurmez hocam.Kompresyon silindir boslugunda olur manifoldda degil. Zaten manifoldtan hava alsa arac bogulur sacmalar..

Ustte bahsettigim islak kompresyon testi, motora az miktarda motor yagi koyulur buji yuvasindan. Bu yag piston sekmanindaki boslugu kapatir ve burasi asinmissa kompresyonunuzun yukseldigini gorursunuz zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

subapların ne olursa olsun sorun olduğu bir gerçek ama ben korkmadım 1hhafta önce aldığım 76bin kmdeki mazda 3 üme aldıktan 3 gün sonra landirenzo marka lpg kitini taktırdım. taktırdığım kişi makina mühendisi tüm süphelerimi sordum bana yaptığı açıklama şuydu ki mantıklıda geldi..

arabayı istediğiniz gibi kullanın 40-50 bin km yapmadan subapları yakamazsınız. arabayı benzindede kullansanız öyle bir kullanılır ki 60-70 bin de benzinde süpap yakar. dikkat etmeniz gereken şey aracı uzun süre gaza basar halde kullanmamak. arada gazdan ayağınızı çekin. sizin aracınız gaza basmadığınız sürece motora yakıt püskürtmez ama araç çalışmaya devam ettiği için hava girişi devam eder. gazdan ayağınızı çektiğinizde temiz ve soğuk hava motora girip çıkar dolayısıyla subağları soğutur ve rahatlama sağlar..

bu açıklama bana mantıklı geldi aldığımdan beri o şekilde kullanıyorum landirenzonun sistemi yazılımı bizim araçlara en uygun sistemlerdenmiş (bu kısım satış amaçlı söylenmiş olabilir) ne kadar doğru ne kadart yanlış bilmiyorum ama lpgye geçtim geçeli alt hız ve devirlerde araba sanki daha rahat çalışıyor ilk kalkış hızlanmalarında hiçbir değişiklik hissetmedim. arabayı aldığımda ortalama yakıtı sıfırlamıştım 3 günlük kullanımımda 7.5 lt ortalama göstermişti. lpg ye geçtiğimde yine sıfırladım 4 günlük kullanımımın ortalaması 10,7 lt hesabı yapalım

7,5lt benzin 4,75 tl den 35.6 tl yapar

10,7lt lpg 2,55ten (totalden alıyorum samsunda en ucuzu orası) 27,28 tl eder kalkışta tükettiği benzinide saayrsak olsun size 28 tl

yani 100 km de 7,6tl lik bi tasarruf söz konusu 50bin kmde sübap değişsem bu süreçte yakıttan tasarrufum 3800tl oluyor bu 3800 lira lpg montaj fiyatınıda sübap değişimi fiyatını da karşılar ki 50bin km de mühendis arkadaşın dediği gibi bir kullanımda sübap sorunu yaşayacağımızı sanmıyorum. saygılar.

kaldıki konuyu açan arkadaşın da yazdığı gibi lpg taktırdıktan 1000-2000 km sonra sübapların yanması sizce lpg nin suçu mu benzinin suçumu yoksa ondan önce kullanan arkadaşın suçumu aracı 46 binde almış lpg taktırmış kısa süre sonra sübap sorunu olmuş. bence o sorun lpgden değil. bizim mühendis arkadaşın dediği gibi benzinde bile olsa sürekli üyksek devirde gaz basarak kullanılan araç sübap yakıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her şey gönlünce olsun ama ben sadece şuna katılmıyorum; lpg'den yapılan tasarrufu bir kenara stoklayamadığımız için sonradan çıkan lpg kaynaklı sıkıntıları mantık olarak amorti yapmış olmuyoruz, belki reel olarak o para bizden çıkmıyor ama bi kenarda oluşabilecek sorunları gidermek için tut(a)muyoruz...

Mühendisin yapmış olduğu açıklama tamamen doğrudur, aracı yüksek devirlerde agresif olarak kullanmak benzinde bile sübaplara zarar veriyordur, kaldıki bu yüksek devirlerde lpg ile kullanmak sübapların olması gerekenden önce sıkıntı yaratmasına sebebiyet verir.

Kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bana maliyeti 1500 lira oldu lpg'nin. 56bin km'dir kullanıyorum. Maşallah şimdilik sorun yok. Ha dizel olsa lpg ile uğraşmasak diyorum bazen.Onda da sürüş zevki ve bozuk mazot,paritkül filresi vs daha farklı problemler var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...