Jump to content

Mazda 3 LPG den Dolayı Sübap Arızası ve Değişimi

muratgültekin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bulunduğum bölgede servis olmadığından kendi ustama gösterdim. Kendisi de mazda kullanıcısı. Subap sorunu yok boğaz kelebeğini temizlersek düzelir dedi. Bujileri de değiştiririm birkaç gün içerisinde. Eğer subap sorunu değilse lpg sistemini BRC ile değiştirmek istiyorum. Üzerindeki sistemi söküp yeni bir sistem monte etmek sizce mantıklı olur mu?

bu mazda 3 lerden çok sorun duyuyorum. bir arkadaş vardı o da sübabdan şüpheleniyordu ama kompresyon ölçümü normal çıkmıştı. Bende 97 lantis var, sübab ayarlarım normal. 3,5 senedir lpg ile biniyorum. daha önce hep benzinle kullanılmış.

- Araçta spor hava filtresi varmı? varsa gaz kelebeği ya da akışmetre olabilir.

- Lpg de çok, benzinde az biniliyorsa olabilir. Enjektorler kirlenmiş olabilir.

- Gaz ayarından olabilir.

- Buji ve kablolarından olabilir. aynı sorun bende de vardı, servisten orjinal buji ve kablolarını taktırdım, değişen birşey olmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bulunduğum bölgede servis olmadığından kendi ustama gösterdim. Kendisi de mazda kullanıcısı. Subap sorunu yok boğaz kelebeğini temizlersek düzelir dedi. Bujileri de değiştiririm birkaç gün içerisinde. Eğer subap sorunu değilse lpg sistemini BRC ile değiştirmek istiyorum. Üzerindeki sistemi söküp yeni bir sistem monte etmek sizce mantıklı olur mu?

Boğaz kelebeği temizliği sonrasında yeni taktığınız bujileri ustanıza söyleyin tırnak aralığını 0,6 filer yapsın birde böyle aracı test edin, düşük devirlerdeki dalgalanma ve titreme muhtemelen geçecektir, birde lpg tankı içerisine lpg katkısı koyarsanız faydası olur... Neticeden bilgi verirseniz memnun olurum. Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Mesajı yazdıktan sonra ilginçtir rolanti dalgalanması stop etme gibi bir sorun olmadı. Kötü yakıttan kaynaklanmış da olabilir diye düşündüm. Çünkü yakıtı değiştirdikten sonra yapmadı hiç. bujiler değişmesi gerekiyormuş bosch marka buji taktırdım. Tırnak aralığını 0,6 ya getirttim. Alt devirlerde sirkeleme sorunu falan oluyormuş diye okumuştum ama şuan bi sorun yok. Olmadı ngk iridyum buji ile değiştiririz birdahakine. Boğaz kelebeği tertemizdi. Hiçbir sorun yoktu. Hiç elletmedim. Şuan sıkıntı yok...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir önceki aracımda (Lancer) 80 bin km boyunca lpg' de kullandım. 80 bin sonra subabları değiştirmek gerekti.

Ondan önceki aracımda 2004 Mazda 3 idi. O araçta 135 bin km'den fazla lpg ile kullanıldı. Satıldığı güne kadar da benden sonraki sahibi sorun yaşamadığını söylüyordu.

Yeğenimin 2012 model Mazda 3 aracına da yağlı sistem lpg takıldı. 80 bin km sonra subablar sorun verdi. Daha bu hafta rektefiye edildi.

Özetle lpg'de sorunsuzluk tamamen kullanılan kitin kendisine, montaj şekline, aracın kullanım karakteristiğine bağlı olarak değişiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

türk insanı şunu bir anlamıyor. bu olay tamamen şans. şu anda günümüzde neredeyse bütün araçlarda magnezyum sübap mevcut. arıza çıkarma olayı tamamen sizin elinizde. lpg dandirik bir marka ise ve en önemlisi işçilik kötü ise bu olay kaçınılmaz. lpg sübaplarının yanma odasına olan uzaklığı bu işin en can alıcı şeyi. bazı lpg ustacıkları lpg sübaplarını utanmasalar taa hava filtresi hortumuna takacaklar. hal bu ki bu sübaplar, mümkün olan yanma odasına en yakın mesafede manifolda monte edilmelidir. bu sayede silindirler ve sübaplar en iyi şekilde gazın soğukluğuyla soğutulurlar. bu sayede sübaplar aşırı ısıya maruz kalıp eğilme, bükülme, erime vs gibi deformasyonlara uğramaz. daha doğrusu deformasyon oluyorsa bile bu en az şekilde olur. bir de aracı kullanmak çok etkili. aracı sürekli sıkıştırırsanız en sağlamı bile olsa, benzinde bile kullansanız dayanamaz buna...

yani iş sizin kullanma şeklinizde ve lpg kitinin montajında bitiyo. arkadaşımda 2006 model 220.000 km de, 130.000 km'dir de lpg ile çalışan ford mondeo var. hala motora anahtar değmedi ve bir sıkıntısı yok. aynı motoru mazda 6'da da kullanıyolar. ama iş forda gelince motor taş gibi sağlam, mazda'ya gelince motor yaramaz oluyor. klasik türk otomobil kullanıcısı aklı yani...

açıklama dediğin budur. teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk öncelikle geçmiş olsun. Benimde eridi ve silindir kapağım değişti ve ona rağmen arabam rolantide hala titriyor ama sadece motor ışığı yanmıyor landirenzo kit var ama sorun montojdan değil nerden baksanız 1 sene peşinden koştum vebu her lpg li araçta olabilcek bir sorun ne kadar şanslı olduğunuzla alakalı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

İyi akşamlar forum ahalisi.Bugün shell den lpg yi fullrdim.Önce pompa basmadı görevli yenileme yapıyorduk gibi birşey söyledi.Sonra tekrar denedi tekrar tekrar en sonunda pompa çalıştı.15 km falan gittim.Hava aşrı yağışlı soğuktu ve yerde büyük su birikintileri vardı.Bir yerde iyice yavaşlamam gerekti baktım araba sallanıyor tekliyor devir saati inim çıkıyor.Benzine aldım sorun yok.Neyse eve kadar benzinle geldim.Tekrar çalıştırdım deviri 7 bine kadar çıkardım lpg de arıza lambası yanıp sönmeye başladı.Stop edip benzinde çalıştırdım sorun yok.

Evet değerli yorumlarınızı bekliyorum.Benim tahminlerim:

1-Poöpa arızası ve aşırı hava basması.

2-Lpg ile ilgili bölümlerden biri yada birkaçı su birikintilerinden zarar gördü.

3-Lpg ile ilgili hortumlardan biri çıktı yada yırtıldı.

4-Lpg enjektörlerinden bir tıkandı.

5-Olmaz ya durup dururken lpg ayarı bozuldu.

6-SUBAPLAAAARRRR... :kafa: :kafa: :kafa:

Arkadaşlar ve abiler hiç bir belirti yoktu yani arızz belirtisi.En ufak tekleme yada stop etme,geç marş alma,devir saatinde oynama hiçbiri yoktu.40 bin km oldu lpg ile hiç sorun yoktu.Durup dururken oldu.

Sizce ne yapmalıyım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hemen olayı sübap sorununa bağlama derim, neticede sıkıntı lpg de oluyor ve kaynağı lpg sistemi ile ilgili...

Lpg ustanıza götürün sistem ile ayarları kontrol etsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hemen olayı sübap sorununa bağlama derim, neticede sıkıntı lpg de oluyor ve kaynağı lpg sistemi ile ilgili...

Lpg ustanıza götürün sistem ile ayarları kontrol etsin.

lpg ayarları kendiliğinden durup dururken bozulabilir mi dersiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg ayarları kendiliğinden durup dururken bozulabilir mi dersiniz

Pompa aşırı basınç yapmış olabilir sistem bundan etkilenmiş olabilir... Başka bir sorun oluşturmayacaksa eğer akü kutup başını sök ve biraz bekle yine tak, yani sistemi sıfırlamaya çalış... Lpg sistemindeki yazılım değerleri bozulmadıysa düzelebilir...

Yırtık, patlak, çatlak hava yakıt hortumu olup olmadığını kontrol et, yağmur suyu girme ihtimali olan yerleri kontrol et...

İlk aklıma gelenler bunlar, haricinde ise ustaya gidilecek ve bilgisayar ile kontrol edilecek...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben kötü yakıt diyorum yani kullandığınız , yeni aldığınız pis yakıttan kaynaklı bir sorun gibi duruyor. Ayrıca sayın domestos sırf lpg beynini resetlemek için kutup başını sökmek arabaya zarar vermesin ? ,  yani demek istediğim bazı araçların çok hassas elektronik sistemleri vardır, kutup başı çıkınca bu tip sistemler hata verebiliyor, bahsi geçen mazda 3 lerin durumu nedir bilmiyorum ama elektronik arabalarda kutup başlarını çıkarmayı ustalar tavsiye etmezler ben hatırlatmış olayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pompa aşırı basınç yapmış olabilir sistem bundan etkilenmiş olabilir... Başka bir sorun oluşturmayacaksa eğer akü kutup başını sök ve biraz bekle yine tak, yani sistemi sıfırlamaya çalış... Lpg sistemindeki yazılım değerleri bozulmadıysa düzelebilir...

Yırtık, patlak, çatlak hava yakıt hortumu olup olmadığını kontrol et, yağmur suyu girme ihtimali olan yerleri kontrol et...

İlk aklıma gelenler bunlar, haricinde ise ustaya gidilecek ve bilgisayar ile kontrol edilecek...

Sabah ilk işim bunları deneyeceğim olmazsa bir hafta benzinle kullanır hafta sonu da Karabük te lpgyi takan ustalara gösteririm.Gelişmeleri yazarım teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben kötü yakıt diyorum yani kullandığınız , yeni aldığınız pis yakıttan kaynaklı bir sorun gibi duruyor. Ayrıca sayın domestos sırf lpg beynini resetlemek için kutup başını sökmek arabaya zarar vermesin ? ,  yani demek istediğim bazı araçların çok hassas elektronik sistemleri vardır, kutup başı çıkınca bu tip sistemler hata verebiliyor, bahsi geçen mazda 3 lerin durumu nedir bilmiyorum ama elektronik arabalarda kutup başlarını çıkarmayı ustalar tavsiye etmezler ben hatırlatmış olayım.

Başka bir sorun oluşturmayacaksa diye uyarımı yaparak cümleye başlamışım, herkes kendi aracının konumu bilir elbette, kutup başı ile sıfırlama yapmanın aracına zarar verip vermeyeceğini bilecek kadar aracını tanıdığını varsayıyorum, bilmiyorsa zaten doğru ustaya...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aküyü daha önce başka bir konu ile ilgili olarak sökmüştüm sorun olmadı yine olmaz sanırım.

Dediğiniz gibi kötü yakıt ta olabilir.Sürekli shell den alıyorum.Bugün yine ordan aynı pompadan aldım.Ancak belirttiğim gibi pompa önce çalışmadı 3-4 denemeden sonra dolum yaptı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o halde deneyiniz sayın domestosun önerisini.

Değerli yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim her ikinize de( domestos ve nofear)

Bu arada Tatvan nasıl özledim oraları 5 yılım geçti ne de olsa.Bir değişiklik var mı son 3 yıldır :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

pek değişiklik yok  , işletme parkı bayağı bir faal hale geldi yaz aylarında herkes orada , epey bir yollar güzelleşti, hala çalışmalar sürüyor, bol bol yapılaşma vede betonlaşma var , her taraf inşaat oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...