Jump to content

Mazda 3 LPG den Dolayı Sübap Arızası ve Değişimi

muratgültekin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

pek değişiklik yok  , işletme parkı bayağı bir faal hale geldi yaz aylarında herkes orada , epey bir yollar güzelleşti, hala çalışmalar sürüyor, bol bol yapılaşma vede betonlaşma var , her taraf inşaat oldu.

Demekl ki ben en güzel yıllarında bulunmuşum orada.Ahlat mı güzel Tatvan mı tartışmalarımız olurdu hep:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben adilcevazlıyım zaten ama tatvan bütün ilçelerden daha güzel, vandan , muştan bile buraya geliyolar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet haklısınız Tatvan daha güzel ama ben sürekli Bitlis te yaşasam Ahlat ya da Adilcevaz da yaşamayı tecih ederdim.Tatvanada gezmeye ve alışveriş yapmaya giderdim heralde.Zaten hepsi de birbirine yakın:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi akşamlar forum ahalisi.Bugün shell den lpg yi fullrdim.Önce pompa basmadı görevli yenileme yapıyorduk gibi birşey söyledi.Sonra tekrar denedi tekrar tekrar en sonunda pompa çalıştı.15 km falan gittim.Hava aşrı yağışlı soğuktu ve yerde büyük su birikintileri vardı.Bir yerde iyice yavaşlamam gerekti baktım araba sallanıyor tekliyor devir saati inim çıkıyor.Benzine aldım sorun yok.Neyse eve kadar benzinle geldim.Tekrar çalıştırdım deviri 7 bine kadar çıkardım lpg de arıza lambası yanıp sönmeye başladı.Stop edip benzinde çalıştırdım sorun yok.

Evet değerli yorumlarınızı bekliyorum.Benim tahminlerim:

1-Poöpa arızası ve aşırı hava basması.

2-Lpg ile ilgili bölümlerden biri yada birkaçı su birikintilerinden zarar gördü.

3-Lpg ile ilgili hortumlardan biri çıktı yada yırtıldı.

4-Lpg enjektörlerinden bir tıkandı.

5-Olmaz ya durup dururken lpg ayarı bozuldu.

6-SUBAPLAAAARRRR... :kafa: :kafa: :kafa:

Arkadaşlar ve abiler hiç bir belirti yoktu yani arızz belirtisi.En ufak tekleme yada stop etme,geç marş alma,devir saatinde oynama hiçbiri yoktu.40 bin km oldu lpg ile hiç sorun yoktu.Durup dururken oldu.

Sizce ne yapmalıyım.

Abi bu arada benim mesaj ve asıl konu dağılmasında.Üyelerin yorumlarını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizin sorunu bilmem ama fazla gaz basınca sistem bozuluyor. yarı depo varken 20 litre daha doldurmayı başardılar. Enjektörler bozuldu, gaz kaçırdı. Bende servise gittim "gas italy". Meğer bendeki autogas itayl imiş. Adama dedim enjektör değişecek madem, khein enjektör takalım. "- abi uymaz, aynı marka olması lazım ama söktüğü ile taktığının aynı olmadığını bilmiyor garibim. Neyse bir daha Ankara'ya başayara gittim. Yolda da benzinle gittim, yok yere 500 lira masraf çıktı.

Gaz dolarken başında durmanız, şamandıradan ses gelince hemen dolumu durdurmanızda fayda var. Hatta zaruri ! malesef bazı pompalar bozuk.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizin sorunu bilmem ama fazla gaz basınca sistem bozuluyor. yarı depo varken 20 litre daha doldurmayı başardılar. Enjektörler bozuldu, gaz kaçırdı. Bende servise gittim "gas italy". Meğer bendeki autogas itayl imiş. Adama dedim enjektör değişecek madem, khein enjektör takalım. "- abi uymaz, aynı marka olması lazım ama söktüğü ile taktığının aynı olmadığını bilmiyor garibim. Neyse bir daha Ankara'ya başayara gittim. Yolda da benzinle gittim, yok yere 500 lira masraf çıktı.

Gaz dolarken başında durmanız, şamandıradan ses gelince hemen dolumu durdurmanızda fayda var. Hatta zaruri ! malesef bazı pompalar bozuk.

lpg tankının %80 ini dolunca titreme oluyor. %20 sinin boş olması gazın rahat hareket edebilmesi içinmiş. yoksa şamandıra bozuluyormuş. BRc nin tavsiyesi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pompa aşırı basınç yapmış olabilir sistem bundan etkilenmiş olabilir... Başka bir sorun oluşturmayacaksa eğer akü kutup başını sök ve biraz bekle yine tak, yani sistemi sıfırlamaya çalış... Lpg sistemindeki yazılım değerleri bozulmadıysa düzelebilir...

Yırtık, patlak, çatlak hava yakıt hortumu olup olmadığını kontrol et, yağmur suyu girme ihtimali olan yerleri kontrol et...

İlk aklıma gelenler bunlar, haricinde ise ustaya gidilecek ve bilgisayar ile kontrol edilecek...

Abi akü kutup başlarını söktüm fakat sorun devam ediyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet sizin dediğniz gibi oldu biraz zorladı sanırım pompa.Sizin sorununuz da lpg sarsıntılı çalışma ve hatta stop etme şeklinde mi oldu.Benzinde şua nada sorun yok gibi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet sizin dediğniz gibi oldu biraz zorladı sanırım pompa.Sizin sorununuz da lpg sarsıntılı çalışma ve hatta stop etme şeklinde mi oldu.Benzinde şua nada sorun yok gibi

yok, bende gaz kaçağı şeklinde oldu .
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada az önce baktığımda dikkatimi çekti radyatör suyunda minumum yazısının 1 cm altına kadar bir eksilme olmuş bunun konuyla ilgis olabilir mi acaba?Subaplarla ilgili bir sıkıntı olsa daha önceden bir belirti vermezmiydi acaba.Hiçbir sorun yokken bir anda lpg de tekleme başladı.Kafayı yiyecem dün akşamdan beri ondan mıdır bundan mıdır diye düşünmekten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Montajı yapan servise götür sistemi komple kontrol etsinler...

Öyle yapacam artık.Bir hafta bekleyip Karabük te montajı yapan brc servisine mi gitsem yoksa hemen pazartesi buradaki brc servisine mi gitsem acaba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öyle yapacam artık.Bir hafta bekleyip Karabük te montajı yapan brc servisine mi gitsem yoksa hemen pazartesi buradaki brc servisine mi gitsem acaba.

En yakın servise git önce ne olduğunu öğrenebilesin, yoksa bir hafta beklemek kafanı meşgul edecektir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada az önce baktığımda dikkatimi çekti radyatör suyunda minumum yazısının 1 cm altına kadar bir eksilme olmuş bunun konuyla ilgis olabilir mi acaba?Subaplarla ilgili bir sıkıntı olsa daha önceden bir belirti vermezmiydi acaba.Hiçbir sorun yokken bir anda lpg de tekleme başladı.Kafayı yiyecem dün akşamdan beri ondan mıdır bundan mıdır diye düşünmekten.

su kesklmesi yapar, havalar soğudu antifiriz yoktur yapar. önce bunlara bakın. serviste önce onlara bakar zaten
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın suyunu tamamla ve benzinde çalışsın, sonra lpg regületörü ısınıyor mu onu kontrol et, kafayı yiyecek bir şey değil illaki çözülecektir... Hemen aklına sübapları da getirme bence...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birazdan dediklerinizi deneyeceğim.Ben biraz tez canlıyım abi ondan olsa gerek.Böyle aniden olunca biraz gerildim ama düne göre biraz daha sakinim:)Normal çeşme suyuyla mı tamamlayayım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birazdan dediklerinizi deneyeceğim.Ben biraz tez canlıyım abi ondan olsa gerek.Böyle aniden olunca biraz gerildim ama düne göre biraz daha sakinim:)Normal çeşme suyuyla mı tamamlayayım?

Antifriz ile tamamlamak en doğrusu fakat elinde yoksa su ile de tamamlayabilirsin, zaten çok fazla eksik değildir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

suyu ekleyince devir saatindeki hareketlilik nerdeyse kalmadı çok hafif gaz verip çekince oynama oluyor yani önce  gazdan çekince iniyor ibre sonra tekrar hafif bir oynama oluyor sonra sabit.Fakat arabadaki sarsıntı eskisi kadar olmamakla beraber devam ediyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Domestos abi bu regulatörün ısınması mı gerekiyor yoksa soğuması mı normal çalışmada

Regülatör ısınması gerek ki; lpg sistemi randımanlı çalışabilsin, regülatöre su gelmezse araç çalıştığında buz gibi olur hatta üzerinde buzlanma bile olur...

Ne kadar su ilave ettin?? Çok mu eksilmiş??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...