Jump to content

Mazda 626 ABS Problemi

sTaRs
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 74
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• emytoget

14

• oguzhaneron

6

• domestos

11

• civler

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• 2 hafta sonra ...
  • 11 ay sonra ...

Arkadaşlar merhaba. Benim sorunum kontak kapalıyken dahi aracın abs beyni yada pompası tarafından böyle ufak bir pervane dönmesi yada pompa çalışması gibi bir ses geliyor.  Şu an abs sigortası sökük durumda arabayı kullanıyorum. Ses başka türlü kesilmedi.

Sigortayı çıkardıktan sonra el freni lambasıda yanmaya başladı. Aracın frenlemesinde hiç bir sıkıntı yok. Bu sesi neden dolayı yapar , abs içinde dönen birşeyler var mıdır , kontak kapalıyken çalışması anormal değil mi ?

Bu arada abs ve tcs ışığı birkaç aydır yanıyordu ama bahsettiğim ses yoktu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abs beyni kontak kapalıyken elektrik alıyor mu normalde ? bir yerlerde şase alma olayı aklıma gelmişti benim. Abs daha öncedende bozuktu. eski sahibi amortisör değişiminden sonra arızalandı dedi ama serviste beyin arızası var demişti. bende kafam karışınca sonraya kalsın dedim.

Çıkma beyin için arabanın modelini söylemem yeterli olur mu yoksa kod numarası mı gerekir. eğer elektronikçi tamir ederse bana yaklaşık kaça mal olur fikriniz var mı .

linkteki yazıyıda okudum. benim hava yastıklarının lambasında sıkıntı yok kontak açılınca yanıp 2 saniye sonra sönüyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konunun devamını sonradan gördüm. frenlerin havasının alınması ve devrenin slikonlanması gibi şeyleri görünce vazgeçtim. basitçe lehim yada direnç değişmesi gibi işler olsaydı kendim sökerdim. tanıdık elektronikçi yok ama televizyon tamir edenlerin anlayacağını sanmıyorum. oto elektronikçilere götüreciğim artık tabi hidrolik ünitede sıkıntı yoksa.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeş servisler çoğu zaman abs beyni der, bu önemli

Oysa çoğu zaman küçük sorunlardan dolayı yanar lambalar

Ama senin anlattığın sorun ABS beynini gösteriyor. Şimdi yapacağın :

ABS beynini sökeceksin

Fiziksel olarak kontrol edeceksin.

Eğer lehim kalkması bariz yanık ünite falan varsa hiç oyalanmayıp elektronikçiye götüreceksin. Eğer böyle bir durumda kalırsan ve eksik devre direnç olursa bana ulaşmanı öneririm Elimde bir abs beyni var çünkü(bozuk ama parça açısından kullanabilirsin)

Eğer doğrudan bir arıza gözüne çarpmıyosa gidip 250 gr selülozik tiner alacaksın diş fırçası ile iyiden iyiye devreleri temizleyeceksin. Bu arada silikonlu bölümleri kaldrıman gerekebilir. buna çok dikkat etmelisin. KArtı çizmemelisin. İyice devreleri selülozik tiner ile temizledikten sonra kartı kurutma makinasi ile sıcak devrede iyice kurutacaksın. soketlerini yine aynı şekilde temizlemelisin. Sonra arabanda dene ürün çalışırsa geri sök. eski silikonlu yerleri güzelce ılık silikonla silikonla kapağı da silikonla ve kullanmaya devam et. Çıkmasını 1000 tl den aşağı bulamazsın gibi geliyor bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dinçer kardeşim nasıl sökeceğimi kestiremedim. zira kaputu açıp üstten bakınca alan çok dar görünüyor. fren hidrolik boruları falan var. elim girmez gibi geldi etrafıda yağ zaten. arabanın altına girip mi sökmek gerekiyor.

çıkma 500-600 civarı falan var internette ama ne kadar güvenilir bilemiyorum.

Kayseri yada Adana tarafına yolum düşerse abs işinden anlayan birine göstermek istiyorum. Ama seninde söylediğin gibi basit bir kopukluk yada sensör , kablo gibi yerlerden kaynaklı arıza için abs beynini değiştirmek isteyen servislere denk gelmekten korkuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fren hidroliğinin akması ve sonrasında hava yapması olayından çekiniyorum. abs önemli değil şu an ama frenlerde sıkıntı yaşamak istemiyorum. Sanırım yolum düştüğünde Kayseri yada Adanada ustaya söktüreceğim. Fikirleriniz için çok teşekkür ederim bu arada. Sorunu halledersem yapılan işlemleri burdan yazarım daha sonra

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana kalırsa sadece kart bölümünü sök. ben 626 da böyle yapmıştım hem de hava alma derdi olmuyor. önce abs kartına giden soketi sök. Sonra kart ile pompanın bağlantısı olan 3-4 vida var onları sök. kart çıkar zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Günaydın, 2000 model mazda 626 arabam var 5 yıl sonra ilk defa arıza verdi. ABS ve TCS lambaları sönmüyordu. iki gün uğraştıktan sonra çözüldü.Önce cihaza bağlanıp arıza tespit edildi. ABS hidrolik pompa motor devre açık gösteriyordu. İşinde uzman bir oto elektrik elektronikçi tavsiye ettiler, sorunun beyinde olduğu tespit edildi. Bir iki devre yanmış değiştirildi yapılan testte sorunun çözüldüğü anlaşıldı. Benzer sorunlar yaşayanlar olursa faydalı olabilir.Yenisinin 1000 liranın üzerinde olduğu düşünülürse gayet makul bir fiyata sorun çözüldü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkkürler,

şimdilik kurtulduk umarım daha çıkmaz. Elektronik arıza can sıkıcı, arızayı bulmak tamirden daha zor, herkes de  yapamıyor. Paylaşmak istedim belki birileri daha yaşar da  yol gösterici olur diye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

bu abs benle dalga geçiyor yardım.... aracı düz ve rampa yukarı bıraktıktan sonra calıştırdığımda abs ve tcs yanıyor ve sönmüyor ta kiiii rampa aşağı bıraktığım ilk güne kadar. bütün sensörleri ve dişlileri temizledim beyne el atmaya korkuyorum. sizce sorun nedir? bu sorun ilk yağmurda sürdüğümde oluştu nemlenme kaynaklı galiba ama şimdiye kadar düzelmesi gerekiyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu abs benle dalga geçiyor yardım.... aracı düz ve rampa yukarı bıraktıktan sonra calıştırdığımda abs ve tcs yanıyor ve sönmüyor ta kiiii rampa aşağı bıraktığım ilk güne kadar. bütün sensörleri ve dişlileri temizledim beyne el atmaya korkuyorum. sizce sorun nedir? bu sorun ilk yağmurda sürdüğümde oluştu nemlenme kaynaklı galiba ama şimdiye kadar düzelmesi gerekiyordu.

Çözümü basit, aracı hep rampa aşağı geri viteste el freni çekili halde bırak...

:D

Şakaydı.

Konuyu baştan sona okuduysan, çözüm üretebilirsin diye tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konuyu baştan sona 2 kere okudum Veli abi. beyni sök etanole sok çıkar hava tabancasıyla şöyle bi ferahlat kendine gelir gibi bir düşünceye soktu beni :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konuyu baştan sona 2 kere okudum Veli abi. beyni sök etanole sok çıkar hava tabancasıyla şöyle bi ferahlat kendine gelir gibi bir düşünceye soktu beni :)

Elektronik devre işinden anlayanlara götür ve ölçüm yaptır, çalışmayan devre, iyot diyot :D var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben karabük te yaşıyorum abi mazda sahibi olarak sebebini bilmediğim arızada hiçbir ustaya aracımı emanet etmem kurcalatmam. ah ah nerde o eski beyinsiz sensörsüz 626 lar arabada beyin olmamalı beyni biz olmalıyız. elektriği zaten zor çözdüm şimdi bide elektronik girdi işin içine...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...