Jump to content

Mazda 626 ABS Problemi

sTaRs
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ben karabük te yaşıyorum abi mazda sahibi olarak sebebini bilmediğim arızada hiçbir ustaya aracımı emanet etmem kurcalatmam. ah ah nerde o eski beyinsiz sensörsüz 626 lar arabada beyin olmamalı beyni biz olmalıyız. elektriği zaten zor çözdüm şimdi bide elektronik girdi işin içine...

Mazda'dan anlayan elektronik ustasını ancak Mazda fabrikasında bulabilirsin... :D Takdir tabiki de senin, ilk önerim şaka maka geçerli o zaman.

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 74
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• emytoget

14

• oguzhaneron

6

• domestos

11

• civler

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

dediğin gibi ilk dediğini uygulamaktan başka çare yok gibi abi de belki benimki gibi uzun zaman kendi kendine düzelip düzelip bozulan abs si olan biri daha vardır die yazıyım dedim. sorunu çözmüsse belki yazar. düzelmese sağlam bir sorun diyecem ama düzeliyor o yüzden basit bir arıza gibi. hatta belki de anlık bir arıza ama beyin kaydettiği için devre dışı bırakıyor bir süre.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konuyu baştan sona 2 kere okudum Veli abi. beyni sök etanole sok çıkar hava tabancasıyla şöyle bi ferahlat kendine gelir gibi bir düşünceye soktu beni :)

Geçmiş olsun kardeş,

15 gün önce ben de aynı sorunu yaşadım, benimki önce ara ara  sonra temelli yanmaya başladı.  Burada yazdım inceleyebilirsin. Ama büyük bir ihtimalle beyinde sorun vardır. Yapacakların:

1- Japon araçlarına özel bir ölçüm cihazına sok,

2- Arızayı bir sildir. Hareket edince tekrar yanarsa, tekrar sildir. Sonra tek tek tekerlekleri çevirsinler ve baksınlar belki tekerlek sensörlerindedir. Hangi teker dönünce yanarsa onda sorun vardır.

3- Eğer beyindeyse bu işi daha önce yapmış Oto elektrik elektronikçiye götür, beyni açıp bakacaklar. Belki sadece pompa motorunda olabilir o da işe yaramassa beyni açıp devreleri kontrol edecekler, arızalı diyot, devre vs. değiştirecekler sorun biter. Ama 2 gün sürebilir.

Bazan sensörlere giden kablo soket gevşemiş olbilir. Onlar çözerler. Ben Samsunda yaptırdım. Bitti.

Tekrar geçmiş olsun. Çözemessen haberleşiriz gine.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun kardeş,

15 gün önce ben de aynı sorunu yaşadım, benimki önce ara ara  sonra temelli yanmaya başladı.  Burada yazdım inceleyebilirsin. Ama büyük bir ihtimalle beyinde sorun vardır. Yapacakların:

1- Japon araçlarına özel bir ölçüm cihazına sok,

2- Arızayı bir sildir. Hareket edince tekrar yanarsa, tekrar sildir. Sonra tek tek tekerlekleri çevirsinler ve baksınlar belki tekerlek sensörlerindedir. Hangi teker dönünce yanarsa onda sorun vardır.

3- Eğer beyindeyse bu işi daha önce yapmış Oto elektrik elektronikçiye götür, beyni açıp bakacaklar. Belki sadece pompa motorunda olabilir o da işe yaramassa beyni açıp devreleri kontrol edecekler, arızalı diyot, devre vs. değiştirecekler sorun biter. Ama 2 gün sürebilir.

Bazan sensörlere giden kablo soket gevşemiş olbilir. Onlar çözerler. Ben Samsunda yaptırdım. Bitti.

Tekrar geçmiş olsun. Çözemessen haberleşiriz gine.

Teşekkür ederim biraz fikir edindim. Karabükte hiçbir ustada soket takımı yok yani bilgisaraya bağlayamıyorum. 2 gündür sorun yok gibi ama rampa yukarı park ettiğim anda yanacaktır. Şu pompa meselesi olabilir belki. Fren hidroliği tortulu gibi rampa yukarı bişekilde yağında tortulu olmasından kaynaklı ilk çalıştırma sırasında sorun algılatıyor olabilir. Hidrolik yağını tazelemekle başlayım en iyisi.

C5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim biraz fikir edindim. Karabükte hiçbir ustada soket takımı yok yani bilgisaraya bağlayamıyorum. 2 gündür sorun yok gibi ama rampa yukarı park ettiğim anda yanacaktır. Şu pompa meselesi olabilir belki. Fren hidroliği tortulu gibi rampa yukarı bişekilde yağında tortulu olmasından kaynaklı ilk çalıştırma sırasında sorun algılatıyor olabilir. Hidrolik yağını tazelemekle başlayım en iyisi.

Bence de önce yağı bir yenile olmassa diğer yöntemleri denersin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Temizliği nasıl yapacağın da önemli, içinde tortu vs. barındıran sistemi kir pas çözücü sıvılarla temizleyebilirsin, en azından yeni koyacağın yağ aynı duruma gelmez...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Temizliği nasıl yapacağın da önemli, içinde tortu vs. barındıran sistemi kir pas çözücü sıvılarla temizleyebilirsin, en azından yeni koyacağın yağ aynı duruma gelmez...

Komple sistemin içine dökememki abi. Anca balantı yerlerine sıkabilirim. Zaten dot3 hidrolik yağı çok kuvvetli çözücüdür pisliği çözmüştür o. Boşaltınca onla birlikte pislikte çıkar die umuyorum kalanlar da eser miktarda olur sanırsam..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece hidrolik kutusunu boşaltmak işe yaramaz diyorum ben... Tekerlerdeki fren bağlantılarını sökerek, kutuya ilave ettiğin hidrolik buralardan akana kadar fren pompası yapman gerekir, yoksa sistem komple tamizlenmez bence...

Bilmem anlatabildim mi? ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

senin için komple sökecem tek tek uğraşacam çok hijyeniksin domestos gibisin abi :)....

anladım abi öyle yaparım zaten. kim uğraşır hazır aşağıda boru varken bas çek bas çek tulumba gibi boşaltırım ben onu :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fren hidroliğini değiştim sorun düzeldi hiçbir şekilde yanmıyordu ama artık yansa da önemli değil. dün değiştirdim yağı gecesi kaza yaptım. cıkan yağ motor yağı gibi olmuştu kararmış ve kıvamlı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fren hidroliğini değiştim sorun düzeldi hiçbir şekilde yanmıyordu ama artık yansa da önemli değil. dün değiştirdim yağı gecesi kaza yaptım. cıkan yağ motor yağı gibi olmuştu kararmış ve kıvamlı

Geçmiş olsun kardeş umarım daha sorun yaşamassın. İyi ve kazsız günlerde kullan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

amin teşekkür ederim. araç artık pert olsa da araçtakilerin şükür burnu bile kanamadı.

Cana gelecek mala gelsin diyelim... O kadar kötü mü oldu... :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelilkle büyük geçmiş olsun, Allah beterinden korusun...

Aracı galeriye vermişsiniz sanırım yaptırıp kullanmak mantıklı değilmiydi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...