Jump to content

Müzik sistemime 6500 lira verdim montaj bitti.Fotolar eklendiiiiii...

Srkn
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 54
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

4

• Sercan323

8

• Srkn

19

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest mustafa_g

Anfi besleme kablosu Burak. Üzerinde hızlı sigorta denilen bir cam sigorta var ama bildiğimiz cam sigortalardan biraz daha büyükçe. Çektiği akımın fazlalığı bir yana, üzerinde oluşacak distorsiyonların anfiye ulaşıp oradan da hoparlörlere gitmesini engellemek için özel bir kablo kullanılıyor. Bir de anfideki güç P, 12 Volt gerilim V. değerlerini kullanarak Güç=Gerilim x Akım formülünü kullanarak kaç amper akım çekeceği hesaplanır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

burak abi uğraşma böyle köylü işlerler, senin bose sistemin var :D

Yok ben meraktan sordum zaten :D Öyle motorun içinde görünce dedim nasıl iş bu. E peki o kablo ve sigorta ısıdan zarar görmüyor mu ?

Bir de bu dinamo ve akü bu cihazı çekebiliyor mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Yok ben meraktan sordum zaten :D Öyle motorun içinde görünce dedim nasıl iş bu. E peki o kablo ve sigorta ısıdan zarar görmüyor mu ?

Bir de bu dinamo ve akü bu cihazı çekebiliyor mu ?

1- Isıdan zarar görmüyor.

2- Yüksek güçteki sistemlerde kondansatör bağlanıyor. Çok daha yüksek sistemlerde ise yedek akü bağlanıyor. Yedek akü ihtiyacı duyulan araçlar ise çoğunlukla şov arabaları oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1- Isıdan zarar görmüyor.

2- Yüksek güçteki sistemlerde kondansatör bağlanıyor. Çok daha yüksek sistemlerde ise yedek akü bağlanıyor. Yedek akü ihtiyacı duyulan araçlar ise çoğunlukla şov arabaları oluyor.

Kapasitörden bahsediyorsunuz galiba mustafa abi oda bağlandı benimkine bass ın yanında onu en son bağladı arkadaş yedek akü görevi görüyormuş bu olmassa bu sistemle motor stop konumundayken en fazla 10 dakika müzik dinlersin sonra araba çalışmaz dedi hemde dengeli güç vermeye yarıyormuş..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

hemde dengeli güç vermeye yarıyormuş..

sadece bu kısım doğru ifade edilmiş.

yedek akü diye söyleyince işler değişir. bunu söyleyenle külahları değişiriz :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkür ederim burak abi sağol allah herkese nasip etsin inşallah.Ekranın kafa komple çıkıyor burak abi bu model sadece jvc 814 te var onun için bunu seçtim akünün çevresindeki kabloda elektrik kablosu herhalde ..

Sorması ayıp JVC ' yi kaça aldın.Zamanında bende aynısından almaya niyetlenmişdim.Çünkü kafası çıkıyor.Ben 2.el 1000 liraya bulmuşdum o zaman.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorması ayıp JVC ' yi kaça aldın.Zamanında bende aynısından almaya niyetlenmişdim.Çünkü kafası çıkıyor.Ben 2.el 1000 liraya bulmuşdum o zaman.

sıfır olarak 1400 e aldım murat abi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Saygıdeğer Mustafa abi sen ne dersen doğrudur da arkadaş öyle söyleyince bende hadi lan dedim denemesi bedava dedi kapasitörü takmadı sistemi açtı 15 dakika yüksek ses dinledik test için (bu arada çevreden sesten rahatsız olanları test yaptığımızı ikna etmeylede uğraştık) 10.dakikada benim göz kırpan farları selektörle açmaya çalıştım o kadar yavaş açıldıki çok komikti.Arkadaşa dedimki bu aracın aküsü sıfır nasıl 10 dakikada böyle oluyor oda dediki (ulan hırbo  bu anfilerin çektiği güçten haberin varmı anfileri sana bağlasam 10 gün ayağa kalkamassın :)) velasıl kapasitörüde takınca sistem komple bitti boş bir yere park ettik aracı araçtan indik tam 30 dakika son ses açtık tekrar selektör yaptım no problem ve sonrasında tek marş çalıştı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Kapasitör de denilen kondansatör parçası en kaba anlatımla şu şekilde çalışır:2 iletken levha arasına yalıtkan sıvı konulur. Bu şekilde ilk şarj olma süresi geçtiğinde üzerinde kapasitesi oranında elektriği depolar. Bacaklarına gelen elektrik kesildiğinde ise depoladığı elektriği boşaltır. Bu kondansatörlere elektrolikit kondansatör denilir. Kesinlikle batarya, akü, pil değildir. Alternatif akımı doğrultmak için diyotlardan geçen gerilim eğrisinde peak aralarına dolgu yapmak için kullanılabilir, gecikmeli olarak yalıtıma geçmesi istenen transistörün kollektör bacağını beslemek için kullanılabilir ama kesinlikle pilli radyonun bataryasına bağlanarak radyo çalıştırmak için kullanılamaz. Ha bir de biraz yüksek kapasiteli olanları arkadaşlarınıza şaka yapmak için kullanabilirsiniz.

Sizin denemenizdeki farklılık ise şurdan geliyor: Anfi en yüksek akımı bas vurduğunda çeker. Sisteme kondansatör bağlanmasının sebebi de zaten bas vurduğunda akü geriliminin çöküp kalkmasını, akü üzerine binen yükün büyük kısmının kondansatör üzerinden alınmasıdır. Böylece hem elektrik sistemindeki diğer parçaları hem de aküyü koruma altına alırsınız. Kondansatör olmadan yüksek güçlü sistemi akü üzerinden çalıştırmayı, askerdeki "çök-kalk" haraketine benzetebiliriz. Bölükte bir süre sonra tansiyonu düşüp bayılan birileri olacaktır.

Bundan daha anlaşılır bir biçimde yazmam artık mümkün değil :D

Bir de senin tesisatçın sayesinde 17 sene sonra okuldaki bilgileri tekrar hafızadan geçirmek durumunda kaldım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kapasitör de denilen kondansatör parçası en kaba anlatımla şu şekilde çalışır:2 iletken levha arasına yalıtkan sıvı konulur. Bu şekilde ilk şarj olma süresi geçtiğinde üzerinde kapasitesi oranında elektriği depolar. Bacaklarına gelen elektrik kesildiğinde ise depoladığı elektriği boşaltır. Bu kondansatörlere elektrolikit kondansatör denilir. Kesinlikle batarya, akü, pil değildir. Alternatif akımı doğrultmak için diyotlardan geçen gerilim eğrisinde peak aralarına dolgu yapmak için kullanılabilir, gecikmeli olarak yalıtıma geçmesi istenen transistörün kollektör bacağını beslemek için kullanılabilir ama kesinlikle pilli radyonun bataryasına bağlanarak radyo çalıştırmak için kullanılamaz. Ha bir de biraz yüksek kapasiteli olanları arkadaşlarınıza şaka yapmak için kullanabilirsiniz.

Sizin denemenizdeki farklılık ise şurdan geliyor: Anfi en yüksek akımı bas vurduğunda çeker. Sisteme kondansatör bağlanmasının sebebi de zaten bas vurduğunda akü geriliminin çöküp kalkmasını, akü üzerine binen yükün büyük kısmının kondansatör üzerinden alınmasıdır. Böylece hem elektrik sistemindeki diğer parçaları hem de aküyü koruma altına alırsınız. Kondansatör olmadan yüksek güçlü sistemi akü üzerinden çalıştırmayı, askerdeki "çök-kalk" haraketine benzetebiliriz. Bölükte bir süre sonra tansiyonu düşüp bayılan birileri olacaktır.

Bundan daha anlaşılır bir biçimde yazmam artık mümkün değil :D

Bir de senin tesisatçın sayesinde 17 sene sonra okuldaki bilgileri tekrar hafızadan geçirmek durumunda kaldım :D

ya mustafa abi tamam anladık bi insanın üzerine bu kadar gelinirmi ya neler yazdın öyle :) bişey anladıysam yahudi  olayım sayende benim devreler yandı :)))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...