Jump to content

1998 Model Mazda 323 Familia Sedan Bagaj Açma Kolu

ahmetozay
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba dün sabah bagajı açmak için kolu çektim ve çıt diye bi ses duydum ve kol artık çalışmıyor sürekli yukarı pozisyonda duruyor. fethiyede mazda servisi yok gerçi olsada götürmek istemiyorum kendim yapmak istiyorum biraz meraklıyımda... neyse bagaj açma kolunun nasıl çıkarılıp bakıldığını yazan pdf dosyası yada resimler varmı varsa paylaşırsanız bu mazdakolik arkadaşınızı sevindirmiş olacaksınız. herkese sevgi ve selam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Geçmiş olsun.

Öncelikle o kolu sökmeden önce bagaj tarafını söküp bagaj açma telinin kilit tarafından kopup kopmadığını kontrol edin. Telin ucu topuz şeklindedir ve mekanizmadaki yuvasına geçmedir. O topuz şeklindeki kısım kopmuşsa bildiğimiz elektrik kablolarını ek yapmak için kullanılan klemensi telin ucuna tutturup kopan parçanın eksikliğini giderebilirsiniz. Ya da olması gerektiği gibi bagaj teli yapan bir yer varsa oralarda ona gidip yeni bagaj teli yaptırabilirsiniz.

Ön taraftan sökmek için koltuk ayağının dibindeki plastik kapağı, yan tarafındaki plastik kutuyu sökün. tüm mekanizmayı sadece tek bir 10 luk civata tutuyor. Kapı eşiğindeki plastik parçayı çekip çıkartın, tırnaklı geçmedir o parça. Taban halısının altından söktüğünüz mekanizmayı dışarı alıp durumunu kontrol edebilirsiniz. O kısımda da yine telin ucunda bir topuz ve geçtiği bir yuva var. Yerinden çıkmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

mustafa bey iyi geceler

benim 2000 model 323 ün bagaj açma kolu,düğmesi veya aparatı yok malesef.

her defasında arabayı stop edip anahtarla açmak zorunda kalıyorum.

çaresi var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mustafa bey iyi geceler

benim 2000 model 323 ün bagaj açma kolu,düğmesi veya aparatı yok malesef.

her defasında arabayı stop edip anahtarla açmak zorunda kalıyorum.

çaresi var mı acaba?

bildiğim kadarıyla olması gerek ama eğer ne bagaj kapagı teli nede açma kolu yok ise sanayide yenisini yaptırabilirsiniz hacı murolara da yapıyolar zor bi işlem değil fazla bi maliyeti olucagını sanmıyorum tabi ustasına denk gelmezseniz
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

peki bi sorayım sanayiye

sağolun

rica ederim, çok para isterlersede (göreceli bi kavram size kalmış) ne yaptın ustam bi düğmeyle bi tel takıcaksın yap bi güzellik 2mizinde işi görülsün gibisinden bi ayar verirsiniz işe yarar ters günü değilse :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

doğanların merkezi kilit motorunu 30 tlye alıp bagaj kapağına kilide monte edceceksiniz.buradan sigorta kutusuna kablo çekiip ön kosolada elektrik dümesi koydunuzmu bagaj kapaınız elektrikli olur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...