Jump to content

Doğru lastik seçimi

Mücahit
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Geçen servise gittiğimde gördüm.Adam opelin (gerçek)servis müdürlerinden.Kendisi Mazda 3 kullanıyor.  :D :D

O yapmış fakat ölçemedim.Benim araçta o sırada yıkamada olduğu için karşılaştıramadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 47
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• OveRMinD

7

• Mücahit

14

• Murat b

4

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Murat neden böyle birşey yapmak istiyorsun ?

Hem lastik pahalılanacak hem de gittiğini sandığın hızdan daha yavaş gideceksin..Doğal olarakta km saatin sapıtacak..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Murat neden böyle birşey yapmak istiyorsun ?

Hem lastik pahalılanacak hem de gittiğini sandığın hızdan daha yavaş gideceksin..Doğal olarakta km saatin sapıtacak..

Yapmıcam yanlış anladın.Sadece teknik olarak merak ettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi baktım netten:

Lastik yanağı 12.68 cm'den 11.70 cm'e düşüyor. Aradaki fark 0.98 cm.

Toplam lastik çapı 317.20 cm'den 307.5 cm'e düşüyor. Aradaki fark 0,97 cm. (Site bu hesabı nasıl yaptı bilmiyorum, yanak yüksekliği 0,98 cm azalıyosa toplam çapın 1,96 cm azalması gerekmez mi yaw?)

Kilometre göstergesi %3,1 sapıtıyor, gerçekte 96,9 km/s'le giderken kadran 100 gösteriyo.

Böyle olunca da 100 km yol gittiğinde kilometre sayacında 103 km gözüküyo. Gerçi çok büyük bi rakam değil ama tabi araba 100.000'e gelince aslında gittiğinden 3000 km fazla gözükecek sırf bu lastik değişikliğinden dolayı...

Bu sapıtma olayı daha az olsun istiyosan 205 60 15 veya 215 60 15 alabilirsin...

http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler Okan.çokta büyük fark olmuyormuş.

Burak az önce yazdığın şeylerin aynısını Aracın sahibinede söyledim.Pek tınmadı beni.  :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler Okan.çokta büyük fark olmuyormuş.

Burak az önce yazdığın şeylerin aynısını Aracın sahibinede söyledim.Pek tınmadı beni.  :D :D

Dert değil .. Kendi bilir :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Murat bu hesapları lastikçiler yapıyor bildiğim kadarıyla, daha doğrusu program var hesaplayan km saatinin en az sapıtması için ne gerektiğini hesaplayan....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selman Abi ben jant alırken gördüm ki lastikçiler ezbere biliyo bu hesabı, 18" jant aldım, adam "getirin 225 40 18" dedi, eve gidip kontrol ettim, %0,8 yani binde 8 fark ediyo kilometre saati...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...