Jump to content

2010 Yakıt Tüketimi Hakkında

osendur
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

çok değil bence

bence de değil ama şahısların aylık gelirine göre değişir tabi ki, bir de hesapladığım maximum değer bunlar.büyük bir ihtimal bu kadar gitmez ayda. Bursada inallar bayi hem honda hem mazdanın bayiliğini yapıyor oraya gidip ikisininde detaylı bir şekilde karşılaştıracam. Peki bir galerici olarak siz ne dersiniz.honda mı mazda mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 225
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

23

• Fotifoti

17

• S.Halilduru

31

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Arkadaşlar benim arabada şu an için tamamı şehir içi,baya bir yokuş iniş çıkışlı(oturduğum yer itibariyle :) ) ve usta bir şöför olmamama (devirli kullanım,kalkışlarda olması greken kadar gaza basma,çok fazla gaz/fren yapmama,ıvır zıvır detaylara önem vermeden) 10,9 lt ya da 0,40 TL yakıyor.

Tabi ben acemi şöförüm ve araba henüz yeni ve bu değerler ilk deponun tüketimi.Benim tahminim (ama sadece tahmin,işin ustaları ne der bilmem) zaman içerisinde şu anki tüketimin litre olarak 9-9,5 lt ye bugünkü benzin fiyatlarıyla  da şehiriçi 0,33-0,35 TL ye düşeceği yönünde.Tabi bu uzun yolda daha da düşecektir.

Selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar benim arabada şu an için tamamı şehir içi,baya bir yokuş iniş çıkışlı(oturduğum yer itibariyle :) ) ve usta bir şöför olmamama (devirli kullanım,kalkışlarda olması greken kadar gaza basma,çok fazla gaz/fren yapmama,ıvır zıvır detaylara önem vermeden) 10,9 lt ya da 0,40 TL yakıyor.

Tabi ben acemi şöförüm ve araba henüz yeni ve bu değerler ilk deponun tüketimi.Benim tahminim (ama sadece tahmin,işin ustaları ne der bilmem) zaman içerisinde şu anki tüketimin litre olarak 9-9,5 lt ye bugünkü benzin fiyatlarıyla  da şehiriçi 0,33-0,35 TL ye düşeceği yönünde.Tabi bu uzun yolda daha da düşecektir.

Selamlar

anlaşılıyor ki 9 ile 10.5 arasında değişiyor tüketim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

savaşhan hocamın düz vites anlayacağın üzere :) 1.6 at japonlarda 9 lt aşağısı görmezsin hocam :) ancak uzun yol , çevreyolu vs fazlaysa olabilir.

ama şu var, a/t de debriyaj baskı,balata masrafın yok. onu da hesaba katmak lazım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

savaşhan hocamın düz vites anlayacağın üzere :) 1.6 at japonlarda 9 lt aşağısı görmezsin hocam :) ancak uzun yol , çevreyolu vs fazlaysa olabilir.

ama şu var, a/t de debriyaj baskı,balata masrafın yok. onu da hesaba katmak lazım

artı otomatik rahatlığınız var, ben 7.2 ortalamayı yakalayacağım diye otomatik gibi kullanıyorum zaten arabayı:) gazdan ayağımı çektim mi hemen atıyorum 5'e, gaz vereceğim zaman çekiyorum normal vitesine. çok uğraşıyorum anlayacağınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aslında çok yakmıyor, emisyonda iyi ama adamlar türkiyedeki benzin soygununu hesaba katmamışlar bence :) yoksa 1.4 de büyük motor yapmazlardı :P

aslında çok yakmıyor bende inandıydım  ;) her benzinli gibi yakıyor fark yok bence.dsg'ler hariç tüm otomatikler ne kadar yakıyorsa mazda da aynı..en fazla 1lt/100km oynuyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim allah kısmet ederse ağustos ayı gibi siyah impressive mazda 3 sedan otomatik alacağım.yanlız işin kötüsü bursada eylüle kadar araç yok.istanbul ve ankaraya soracam.Çünkü eylülde fiyatlar bayağı bir artacakmış 45000-46000 civarı olacak diyorlar.bursada  ki inallar hem honda hem mazda bayisi civicle mazdayı yan yana gördüm yok kardeşim mazda dedim hemen :) ailemden 5kişi mazda dedi 55 yaşımdaki babam bile mazda dedi :) eşim civic dedi :) ama sen bilirsin ikiside güzel diyor. :)

mazdanın sportifliği çok güzel birde ön konsola bittim donanımda en üst seviyede.........

yakıt olayı kafama akılmıyor çünkü babamda 2005 model honda crv var 150km yol yaptım hafta sonu ortalama 100 km 10.3 l yaktırıyorsam bu arabaya mazdaya hayli hayli 9 ve aşağısına yaktırabilirm umudum çok çok arttı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim allah kısmet ederse ağustos ayı gibi siyah impressive mazda 3 sedan otomatik alacağım.yanlız işin kötüsü bursada eylüle kadar araç yok.istanbul ve ankaraya soracam.Çünkü eylülde fiyatlar bayağı bir artacakmış 45000-46000 civarı olacak diyorlar.bursada  ki inallar hem honda hem mazda bayisi civicle mazdayı yan yana gördüm yok kardeşim mazda dedim hemen :) ailemden 5kişi mazda dedi 55 yaşımdaki babam bile mazda dedi :) eşim civic dedi :) ama sen bilirsin ikiside güzel diyor. :)

mazdanın sportifliği çok güzel birde ön konsola bittim donanımda en üst seviyede.........

yakıt olayı kafama akılmıyor çünkü babamda 2005 model honda crv var 150km yol yaptım hafta sonu ortalama 100 km 10.3 l yaktırıyorsam bu arabaya mazdaya hayli hayli 9 ve aşağısına yaktırabilirm umudum çok çok arttı :)

Kesinlikle bayilerin fiyat artacak olaylarına inanma,45-46bine cıkan mazdayı kimse almaz.Yıllardır aynı şeyler söylenir yok 2011ler geldiğinde 2000tl artacak vs..ama geçmiş fiyat listelerinin ellerinde dökümanları varsa aşagı yukarı 400-500 oynuyor 2 ay sonra yeniden aynı fiyata dönüyor..Hatta yeni modeller bile bazen daha düşük fiyat olabiliyor..Hiç birine güvenme yani..42.500den yukarıda hiç para verme,42.000e veren bayiler bile var.büyükşehirlerin dışında..özelden ulaşırsan hangi bayi oldugunu söylerim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı zamanlarda alınmış 2010 model bir Mazda 3 HB, otomatik vites ile Honda Civic 1.6 otomatik vites arabaların yakıt tüketimlerini karşılaştırdık.

Ben ne yaptıysam şehir içinde 9.3 lt nin altına düşüremedim. Biraz gaza dokunsam 9.4 oluveriyor.

Civic'i olan arkadaş boşver yol bilgisayarının verdiği değerleri, gerçek bir karşılaştırma yapalım dedi.

Her ikimizde benzin lambamız yandığı anda (en fazla 2 km fark etmiştir) ilk benzinciden (şehir içinde olduğumuz için ikimizde aynı yerden benzin aldık) 100TL lik benzin aldık.

Ben Mazda 3 ile 280 km yaptım, arkadaşım ise civic ile 330 km yaptı.

50 km fark var ki bu da az bir yol değil.

Sonuç ortada, Mazda 3 geçekten çok benzin yakıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı zamanlarda alınmış 2010 model bir Mazda 3 HB, otomatik vites ile Honda Civic 1.6 otomatik vites arabaların yakıt tüketimlerini karşılaştırdık.

Ben ne yaptıysam şehir içinde 9.3 lt nin altına düşüremedim. Biraz gaza dokunsam 9.4 oluveriyor.

Civic'i olan arkadaş boşver yol bilgisayarının verdiği değerleri, gerçek bir karşılaştırma yapalım dedi.

Her ikimizde benzin lambamız yandığı anda (en fazla 2 km fark etmiştir) ilk benzinciden (şehir içinde olduğumuz için ikimizde aynı yerden benzin aldık) 100TL lik benzin aldık.

Ben Mazda 3 ile 280 km yaptım, arkadaşım ise civic ile 330 km yaptı.

50 km fark var ki bu da az bir yol değil.

Sonuç ortada, Mazda 3 geçekten çok benzin yakıyor.

sizin deponuzda kalan benzinle arkadaşınızın deposunda kalan benzin miktarının aynı olduguna eminmisiniz.örnegin sizin arac depoda 10lt kala ışık yakar,civic 8lt yakar.  araçtan araca göre değişiyor çünkü.Bence bu hesabı şöyle yapmanız daha doğru olur.her ikinizde deponuzu fulleyin sonra 200-300km yol gidin ve benzin alın,ne kadar benzin almışsanız ona göre hesaplayın..

Birde siz daha iyi bilirsiniz her ikinizin trafik koşulları aynı olmayabilir.sürüş tekniğinizde farklı olabilir.rampalı bölgede oturuyorsanız sizin yakıt tüketiminiz ona göre daha fazla olabilir.birde motor yapısının rodaj döneminden aracın yakıtı her  ikiniz içinde pek doğru hesaplanmaz ama sizinki yapabileceğiniz en tabanı yapmış tabi arkadaşınızınkini bilemiyorum ....

ek olarak mazda3 hb otomatik ve honda sedan otomatik vitesin 1220kg boş agırlıgı agırlıkları aynı yani..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...