Jump to content

Mazda 323 hb 1991 model LPG

andreanof
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Rica ederim yardımım dokunur umarım. Yalnız anlamadığım birşey oldu yabancı değil, parçaları değiştiriyor demişsin. Alacağın kişi tamirci mi? Yada yakın biriyse arabayı al 3 gün kullan:) hoşuna giderse alırsın:)

ve yine aracın 10bin bakımı cardı curdu olucaktır araştırma yapmanızı öneririm, kendi aracımı aldıgım kişi ortalama 6bin km önce triger değiştirdim dedi ancak güvenemeyip önümüzdeki hafta tekrar değiştiricem. Sizde bu ve bunun gibi şeyleri göz önünde bulundurun derim :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rica ederim yardımım dokunur umarım. Yalnız anlamadığım birşey oldu yabancı değil, parçaları değiştiriyor demişsin. Alacağın kişi tamirci mi? Yada yakın biriyse arabayı al 3 gün kullan:) hoşuna giderse alırsın:)

arabanın eksıklerını teker teker kendı soledı bende dedım onları degıstr o zaman alırım arabanın parcalarının olmasını beklıyorum bide malum kar var cok bu aralar o yuzdende gecıktı bıraz :) aldıgım kısı annemın kuzenı,dayı dıorum. kucukken  nerdeyse onun elınde buyumusum baya bi yakın yani :) ama ınsan araba mekanıgı konusunda cahıl olunca ıster ıstemez bsıler takılıo kafasına :) ama fazlasıyla aydınlandım :) sımdı gıttıgımde teker teker sıralıcam bu ogrendıklerımı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar Arabayı aldım tamamen. suan cok memnunum ve sızlere tekrar tesekkur etmek ıstedım :)

hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullanın :nazar:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa abi senin 1.8 ördek zamlardan önce şehir içinde nasıl oluyoda 180 yakıyo.Benin düldülde aynı araç ama zamlardan önce (gaz 1.72) 200-215 arası yakıyodu. Aracı istanbul tarafiğinde ve sakin kullanım sayılabilecek şartlarda kullanıyorum.Uzun yoldada araçta 4 yada 5 kişi var sayılabilecek bi yük vardı ve 100-120 arası hızla ancak 10 lt ye düştü.acaba benim araç cokmu yakıyo.Gaz klepesinin sensöründe bi sorun var ne olduğunu adem ustayla bakacaz,adem usta net bir şey demedi tekrar gidecem ve kendi cıhazına bağlayacak o zaman cıkar ortaya dedi.Acaba bundan mı yoksa normalmi istanbulda bu sarfiyat.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa abi senin 1.8 ördek zamlardan önce şehir içinde nasıl oluyoda 180 yakıyo.Benin düldülde aynı araç ama zamlardan önce (gaz 1.72) 200-215 arası yakıyodu. Aracı istanbul tarafiğinde ve sakin kullanım sayılabilecek şartlarda kullanıyorum.Uzun yoldada araçta 4 yada 5 kişi var sayılabilecek bi yük vardı ve 100-120 arası hızla ancak 10 lt ye düştü.acaba benim araç cokmu yakıyo.Gaz klepesinin sensöründe bi sorun var ne olduğunu adem ustayla bakacaz,adem usta net bir şey demedi tekrar gidecem ve kendi cıhazına bağlayacak o zaman cıkar ortaya dedi.Acaba bundan mı yoksa normalmi istanbulda bu sarfiyat.

istanbul olması normaldir bence ama hava filtresi ateşlemenin zayıf olması (ateşleme elemanları) ndan da farkeder, farklı farklı yerlerden lpg almanızda farkediyor denedim gördüm
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg yi yüzde 95 aygazdan alırım.Katkılı olmasından dolayıda yakıtı arttırıyo olabilirmiki.Bir taksici arkadaşım önermişti aracı ilk adığımda hala aygaz alırım.Doğrusu başka markaların gazını test etmedim tam anlamıyla.acaba siz ne marka kullanıyorsunuz wukill.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben %90 shell den alırım çok nadir yol durumu falan aygaz opete girerim, 323hb karburatörlü aracım gaz 1.89 iken 170ykr yakıyordu(gaza basmadıgımda) şehirler arasıda 130-140krs yakıyordu. gaz 2tl şimdi ise 20ykr şehir içi yakıyor çok zorlar ani kalk dur şahincilerin eline ver falan 250ykr yakıyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

İzmit trafiği ile İstanbul arasında çok fark var. Biz burada yolun aynı noktasında 3 dakikadan fazla beklersek cıngar çıkartıyoruz :D Bunun haricindeki işin teknik kısmı zaten belli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...

Konuyu hortlatacaz ama yapacak bir şey yok, arkadaşlar iki gün önce çektim arabayı kaldığım binanın  arkasına almış olduğum arka emniyet kemerlerini taktım, sonra;

lpg de iken marşa bastım araba çalışır gibi oldu stop etti bir daha bastım, anca zar zor çalışır gibi oldu hemen kaputu açtım vede hava filtresinin ağzını % 80 kapattım, araba resmen gaz vermeye başladı, tam kapatınca stop etti, anladım ki hava alıyor, hemen söktüm, tüm valflere , hortumlara, manifolda baktım sorun yok, benzinde tıkır tıkır çalışıyor hiçbir sorun yok, lpg beyninde şüphe ettim acaba beyin arızası , diyaframdan kaynaklı olabilirimi, arabanın kontrol etmediğim bir yeri kalmadı, beyin dışında onu da lpg ciye sordum, aynen oda denedi ve bu araba havayı kapatınca gaz veriyor dedi, lpg den olmaz dedi,  ilginçtir , aniden olan bir durum bu, acaba sebep ne olabilir ???    Karbüratörün hava aldığından şüphe edince benzine alıp hava filtresi sökükken ağzını kapadım elimle gene stop etti yani karbüratörden hava alma yok, ama LPG de araba iptal şu an, lpg beynini değişip denemeden önce bir danışıp fikir almak istedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beynin ortalama ömrü 5 yıl imiş.

Beyin arızasını alnlamak için 2-3 yöntem varmış. Benim aklımda kalan; motor soğukken radyotör kapağı açılıp, gaz kokusu varsa beyin arızalı yada ömrünü tamamlamış/tamamlamak üzere oluyormuş...

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg az, hava çok geliyor belli ki.

1. Miksere kadar ulaşan boru ve rekorların durumu kontrol.

2. Regülatör üzerindeki diyafram basınç ayar vidasını 2-3 tam tur sıkıp bir kontrol.

3. Regülatörü bir çıkma ile değiştirip deneme, söküp takması kolay zaten eski tipleri.

4. Bu 4 basamak sonucunda hala aynı ise paylaşın, 2. seviyeden devam edelim ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Standart sorun her karbüratörlü ve lpgsi olan araçlarımda iklim değişim zamanlarında yaşadığım bir durum. Hava fazla alıyor kendiniz gaz ayarı yapın gaz ayar yerin ve beyin rolanti ayar yerlerini kurcalayın. Yarısını kapayınca devir almayan ayara kadar kurcalayın. Eliniz yatkın zaten deneyin. Bazı beyinlerde hassasiyet ayar yeri de var onu da kurcalayın varsa.

EMY & MZD

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg az, hava çok geliyor belli ki.

1. Miksere kadar ulaşan boru ve rekorların durumu kontrol.

2. Regülatör üzerindeki diyafram basınç ayar vidasını 2-3 tam tur sıkıp bir kontrol.

3. Regülatörü bir çıkma ile değiştirip deneme, söküp takması kolay zaten eski tipleri.

4. Bu 4 basamak sonucunda hala aynı ise paylaşın, 2. seviyeden devam edelim ;)

LPG beynini hiç  sökmeden;  mikser, hortumlar, beyin gaz girişini söktüm bir sorun göremedim, ayar vanası ile baraber tümünü balata spreyiyle yıkadım, diyafram ytar vidasınıda  kardeşimin tavsiyesi üzerine dediğiniz gibi sıkıp açtım, epey bir düzelme oldu kendiliğinden gaz verme olayı çok az olsada rölanti çok düşük kaldı, karbüratörden biraz yükselttim şu an idare ediyor gibi 3. alternatifi uygulamadan önce lpg beynini söküp komple temizleyecem hem gaz tarafını hem su tarafını sonra bulabilirsem diyaframını yenileyecem , beyin BRC umarım bulunur, sonuçta 5-6 yıllık  bir beyin, uygulamayı yapar gene yazarım bilgiler için teşekkürler.

Standart sorun her karbüratörlü ve lpgsi olan araçlarımda iklim değişim zamanlarında yaşadığım bir durum. Hava fazla alıyor kendiniz gaz ayarı yapın gaz ayar yerin ve beyin rolanti ayar yerlerini kurcalayın. Yarısını kapayınca devir almayan ayara kadar kurcalayın. Eliniz yatkın zaten deneyin. Bazı beyinlerde hassasiyet ayar yeri de var onu da kurcalayın varsa.

EMY & MZD

Yazdığım gibi gerekeni yapacam öneriler için teşekkürler.

Bu arada  evimde hala internetim yok anca iş yeriden bağlanıyorum, gecikiyorum biraz bazen kusuruma bakılmasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...