Jump to content

Lantis için normal tüp (sıralı olmayan sistem) takılabilir mi?

silience
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Arkadaşlar,

Sitenizin yeni üyesiyim ve bir konuyu araştırıyorum;

Bu konuda bilgileri olan arkadaşlar bilgi verirse çok memnun olurum.

96 model Lantis 1,8 manuel klimasız aracım için LPG taktırmak istiyorum ve yine maddi olanaksızlıktan dolayı normal sistem taktırmayı düşünüyorum. Lantisler için uygunmudur bu sistem. Bir kaç araçta takıldığını duymuştum ancak daha doğru bir bilgiye ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkür ederim.

Edit nedeni: Başlıktaki hatalı kelime düzeltildi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim bildiğim takılabilir fakat randıman alamazsınız biraz araştırma yaparsanız 300 400 liraya da sıralı sistemeler var  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben şahsen hiç tavsiye etmem takmanızı,düşündüğünüz lpg sistemi motora uyum sağlamayacağı için patlatma yapacaktır,buda hava filtre kutusunu parçalayacaktır bunun yadında hava akış sensörünüzde arızalanacaktır(çıkması 250-300 tl)hiç bu işe kalkışmayın derim.atiker marka sıralı sistem takarsanız daha iyi olur bence,sonuçta eski sistem lpg ye 500-600 arası para vereceksiniz 900 verin sıralı sistem olsun....sıralı sistemde tercih zavoli olmalıdır öncelikli olarak,maddi durumu baz alırsak atiker sizin için ideal olacaktır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşım 87 model 3000 cc 6 silindir otomatik mercedes aldığında ucuz olsun diye sıralı sistem yerine eski sistem lpg kiti taktırdı.yolda patlama yapıp alttan plastik bir parçayı fırlatıp atıyordu yollarda plastik parçayı arıyorduk : ) bu olay 6 7 kere tekrarlanınca lpg kitini söküp attı ruhsatada işletmemişti zaten o şekilde arabasını sattı !! :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sakın , benim lantise en iyi kiti taktık anca performans verdi, lantis özel bir araçtır vede özen ister , sizin hayal edemeyeceğiniz hesaplamalar yapar lantisin beyni, sıcakta soğukta yükte performansta, başın ağrır demiyeceğim elinde patlar  o vakit, benim lantis otomatik vites ve lpg de kalkışlarda iyi bir ayar ve yüksek beslemeyle lpg yi ekonomiye değil performansa ayarlattım, nerde kalmıştık ; kalkışlarda 195 taban lastikle 2. vitese kadar pati çekiyor, azcık imkanları zorla sıralı tak, iyisindden sonra gazı kökle benzinden iyi gider...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

birde lpg için ön hazırlık yap ateşleme sistemin çok iyi durumda olmalı, ben kabloları, kapağı, tevzi makarasını orjinalleri ile değiştim ilk iş, motorda iyi durumda zaten hava akışmetrede değişti, lpg şimdi saat gibi, dışardan bakınca lpg ekonomik ama eğer yürütebilirsen, lpg yüzünden kaza yapar yada arabayı pert edersen ekonomikliği kalmaz sonra...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok Teşekkür ederim arkadaşlar,

Anlaşılan sıralı sistem taktıracağız ne yapalım biraz imkanları zorlayıp, 400 - 500 kar edelim derken arabayı hiç edeceğiz galiba,

Peki atiker sıralı sistemde sorun yaşarmıyım bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sevgili Lantis kullanıcısı, aslında Lantisin motoru sağlıklı çalışıyorsa, iyi bir ustanın yaptığı montajla sıralı sistemde bir sorun yaşamassın, işin formülü şudur, mazdayı tanıyan bir ustanın yaptığı kusursuz uygulama+ iyi bir kalibrasyon yani pc ye bağlayıp aracın benzin verilerinin lpg ye uygulanışı= sorunsuz lpg çalışması.

yalnız lpg kitinin hatalı uygulaması ve yanlış kalibrasyon yada Lantisin motoru ateşlemesi zaten sağlıklı değilse of oofff çektirir valla.

bak sen bujileri değiş, hava akış metreyi ve gaz boğaz kelebeğini temizlet filtreyi değiş, buji kablosu ve distribütör kapağını temizlet, sonrada iyi bir ustaya sıralı sistemin montajını ve kalibresini yaptır süper olur.

Lpg mükemmel ateşleme ve motor ister, daha önce benzinde hissedilmeyen sorunlar peydah olur bakımsız motora lpg uygulanırsa.

dediğim bakımların masrafıda pek tutmaz buji değişimi ve hava filtresi değişimi, ücretli diğer dediklerimi sen  evin önünde yapacaksın zaten.

neden bu bakımları yapmalısın lpg beynine atılan ilk kalibre bilgileri doğru ve sağlıklı olur, vede lpg cilerin abi biz montajı iyi yaptık senin arabanın şuyu bozuk busu kirli şurası sağlıksız ondan tutmuyor ayar deyip eğer hatalı montaj varsa suçu arabaya atamazlar!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

atiker marka lpg de sorun yaşayan çok az gördüm basit hatalar yüzündendi oda,en önemlisi lpg enjektörlerinin emme manifoldu üzerine konumlandırılmasıdır,emme girişine uzak konumlandırılan lpg enjektörleri aracın çekişine büyük ölçüde etki eder,emme girişine ne kadar yakın olursa enjektörler randımanda o kadar iyi alınır.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

yedek filtre kutusu yok.filtre kutusuna bir mekanizma yaptılar patlama yapacak olursa  kapak açılıp kapanıyor yaylı bir kapak koydular.Hiç bir sıkıntı olmuyor

isterseniz fotosunu gönderirim.2 yıl içinde 1-2 kez patlama yaptı ama hiç sıkıntı olmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

yedek filtre kutusu yok.filtre kutusuna bir mekanizma yaptılar patlama yapacak olursa  kapak açılıp kapanıyor yaylı bir kapak koydular.Hiç bir sıkıntı olmuyor

isterseniz fotosunu gönderirim.2 yıl içinde 1-2 kez patlama yaptı ama hiç sıkıntı olmadı.

demekki hava akismetreyide saglam yapmis capon kardeslerim dur hemen yan odamda bi tane capon arkadas var simdi gidip opecem;

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...
  • 1 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...