Jump to content

Yeni Mazda 5

Guest axela
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

yeni mazda5 dizel motorla getirilecek. bu konuda mazda motor türkiye nin söylediği bu.

ama 1.6 mıydı 2.0 mıydı bilemiyorum. sanırım 1.6 dizel idi. fiyat da 60bin civarında olacak...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 71
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

14

• Gökhan

12

• keremtucan

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

işte bu çok iyihaber... demekki 3 sene sonra bir 5 alacağım  :2funny: bilemedin 5 sene karanti :tey:

tahminlerime göre 5 sene sonra askerde olacağından planlarını 5 + 15 ay sonrasına yapmanda fayda var  :2funny: :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

tahminlerime göre 5 sene sonra askerde olacağından planlarını 5 + 15 ay sonrasına yapmanda fayda var  :2funny: :2funny:

şu çocuğu dünya gözüyle bi yollasaydık askere... :D :D :D  forumca şafak sayacaz >:D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zaten satıp iki araç alma ihtiyacı var :) ama yukarıda yazdığımın satma ile alakası yok, ilk olarak vaneo benzinli aldık ve 70 binde indi. Araştırdıkki benzinliler yurt dışında toplatılmış ama dizeller de sıkıntı yok. Sonra babama manuel dizel, kendimede otomatik dizel aldım.  Bu şanzıman farklı çalşıyor, mazda3 gibi ayağınızı kaldırdınız kendisini 40ta 4e atmıyor, aksine illaki 2200den sonra vites atıyor ve genellikle ayağınızı kaldırdığınızda mevcut vitesi koruyor... Bu çalışma prensibinden dolayı arıza yapmıyor olsa gerek...

fordun otomatik dizelleri cok problem cikartiyor diye duydum,o sebeple insan dizel otomatik almaya cekiniyor.Vaneo konusunda latife yaptim,sonucta mersedes kalitesi tartisilmaz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O intibanin sebebi su ;

Ford, dizellerde otomatik sanziman olarak bir ara CVT kullandi. CVT sanziman yuksek torkta problem cikartir. Bir sure sonra sanzimanlar birer ikiser patlayip arac basina neredeyse 12.000 TL masraf cikarinca for dizelleri otomatik getirmekten vazgecti

Yani anlayacaginiz problem dizelde otomatik degil, Fordun yuksek tork ureten bir motorda CVT kullanmasi, yoksa IETT otobuslerinde otomatik sanziman var :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O intibanin sebebi su ;

Ford, dizellerde otomatik sanziman olarak bir ara CVT kullandi. CVT sanziman yuksek torkta problem cikartir. Bir sure sonra sanzimanlar birer ikiser patlayip arac basina neredeyse 12.000 TL masraf cikarinca for dizelleri otomatik getirmekten vazgecti

Yani anlayacaginiz problem dizelde otomatik degil, Fordun yuksek tork ureten bir motorda CVT kullanmasi, yoksa IETT otobuslerinde otomatik sanziman var :)

bilgilendirme icin tesekkurler Burak... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Hoppala Hasan Dayı, bir taraflarım seğirdi...:D

Neden abi ? Sonuçta Mazda5 aynı zamanda Nissan markası altında da satılacakmış Mayıs 2011 den itibaren ama anladığım kadarı ile bu antlaşma Japon piyasası için geçerli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nasıl neden? Ne gerek var böyle bir şeye? Sadece Japon piyasası olduğu net olarak anlaşılmıyor ama öyle olduğunu varsayalım, kendin araç yetiştiremiyor musun ufacık Japonya'ya da Nissan gibi bir markaya know-how vererek markanı bozuyorsun? Karşılığı nedir bunun? Yani para için olmaz böyle bir şey, buna karşılık şurada burada Nissan'la birlikte üretim yapacak da o hesaplar varsa bilemem...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...