Jump to content

Motor ve Şanzıman Yağı İçin Katkı Maddeleri

dogan_u
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Açık yağında benzer spekte olması lazım ki, bu çalıştırma esnasında zarar görmesin motor temizleyelim derken dimi...

Ben temizleyici attırmıştım bi kere yağ değişimi öncesi... Bunları sürekli yaptırmaya gerek varmı bilmiyorum...

Bu güne kadar katkı olarak sadece motorsilk kullandım, sesi kestiğine birçok aracımda şahit oldum, performans faydası pek hissedilir olmuyor yalnız...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 49
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• ugurince

5

• dogan_u

8

• NoooFearrrr

5

• black_dynamic42

3

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

yinede isim verebilirsin aklımızda bulunsun.. :nea:

O iş için normalde mazot koyarlar bayağı temizler motoru.

Istanbulda İzmir oto var o bir makineyle yapıyor bu işi mazot falan değil temizlik için değişik bir kimyasal kullanıyorlar karterden veriyorlar makineyle. Çok iyi bir sistem onu deneyin bence.

Özgür Kızılkaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Açık yağında benzer spekte olması lazım ki, bu çalıştırma esnasında zarar görmesin motor temizleyelim derken dimi...

Ben temizleyici attırmıştım bi kere yağ değişimi öncesi... Bunları sürekli yaptırmaya gerek varmı bilmiyorum...

Bu güne kadar katkı olarak sadece motorsilk kullandım, sesi kestiğine birçok aracımda şahit oldum, performans faydası pek hissedilir olmuyor yalnız...

motor ici temizleyici urunlerini bende kullaniyorum su ana kadar bir zararini goremedim fakat size cok ilginc birsey soyleyecegim.

Bu engine flush urunlerini her bakim ust uste kullanmayin eger her bakim ust uste kullanirsaniz , araci ilk aldiginizda araciniz belirli bir km ' ye kadar nasil cok yakiyor ise aracinizda o hale geri donuyor peki nedir bu durum ?

Bu durum sundan ibaret ; sifir araclarda motorun icineki yag filmi yani motor yaginin olusturdugu film tabakasi belirli bir km sonra tamamen olusmus oluyor ve araciniz biraz daha az yakit tuletmeye basliyor , iste bu engine flush dedigimiz urunler ust uste kullanimda o motorun icindeki yag tabakasinida tamamen soktugu icin araciniz kullandiktan sonra belirli bir km biraz daha fazla yakmaya basliyor .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Temizlemeye gerek yok, boşuna vermeyin paranızı böle gereksiz işlemlere, zamanında yağ değişimi yapılmış ve uzun yıllar kullanılmadan yatmamış araçlarda buna ihtiyaç duyulmaz, ne kir varmış ki neyi temizleyeceksiniz,  zaten aşınan parçalar pırıl pırldır, arayada sürekli motor yağı girer, onun  dışında motorun temizlenmeye ihtiyaç yoktur, kendi kendini temizler , yağ filtresi bu işi yapıyor zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

Würth'ün otomatik şanzıman katkısı hakkında bilgisi olan var mıdır? Şanzıman yağı değiştireceğim, eklememin faydası olur mu?

https://shop.wurth.com.tr/otomatik-sanzuman-perf-iyil-150ml

2009 Model Mazda 6'nızın ihtiyacı olmaz. Servis kitapçığında ki yazan yağı koyun sadece. 40 lirada cepinizde kalsın, neredeyse hava filtresi parası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2009 Model Mazda 6'nızın ihtiyacı olmaz. Servis kitapçığında ki yazan yağı koyun sadece. 40 lirada cepinizde kalsın, neredeyse hava filtresi parası.

Teşekkürler, zaten sırf şanzıman yağ süzgeci bile 220 TL mış. Yetkili servis değişime 750 TL diyor. Yağımı, süzgecimi kendim alıp dışarıda değiştireceğim. Daha fazla masraf iyice yoracak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler, zaten sırf şanzıman yağ süzgeci bile 220 TL mış. Yetkili servis değişime 750 TL diyor. Yağımı, süzgecimi kendim alıp dışarıda değiştireceğim. Daha fazla masraf iyice yoracak.

Aracınızın km'si nedir şu an ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şanzıman yağını 60-80bin km arasında değiştirmeniz yararınıza olacaktır. 100bin km.ye gelesiye kadar yağın durumu çok kötüleşiyor. Ayrıca çeşitli servislerden fiyat alın, benim 100bin ağır bakımım 1300 tuttu herterde. V kayışı gergi avarelerinin bilyelerinin değişimine kadar...

Ayrıca katkı maddelerini de doğru bulmuyorum. Yağ firmaları zaten kendi yağlarını üretirken gerekli standartları karşılamak için üretiyorlar. Bu katkı maddeleri çok işe yarasaydı yağ üretici firmalar kullanırlardı. Çok yaşlı araçlarda veya motordaki aşınmaları artmış araçlarda kullanımı denenebilir, kaçınılmaz sonu geciktirdiği deneyimlenmiş örnekler bolca var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...