Jump to content

Kışlık Lastik Hakkında Yardım

kayax
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ben kış lastiği olarak geçen iki yıl 195/60/15 goodyear ug8 kullandım.

genel değerlendirmelerim 5 üzerinden şöyle:

1. kar performansı: 4.8

2. ıslak zemin: 4

3. aşınma: 3.5

4. kabine ilettiği ses: 5

genel olarak almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim. özellikle çok sessiz bir lastikdir.

ama bu sene conti ts850 almayı düşünüyorum. bu kararımın müsebbibi ise kullanıcı memnuniyeti ve adac test sonuçlarıdır.

engin tecrübelerinizi merakla bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dexter kardeş ben aracın orijinal jantlarına 175-70-14 lastikleri taktım hali hazırda bekliyor. normal zamanda da 195-65-15 jantlarımı kullanıyorum. Karar senin şu yanak kullanılır bu yanak kullanılmaz diye bir şey denemez ama tabiki geniş yanağın dönen sürtünme etkisi daha fazla olacağı için ben bu şekilde tercih ettim. Bir de araçlarımız her ne hikmetse karın üzerinde çok başarısız. Asfalta yapışan bir araç 5cm karı görünce nasıl o kadar kontrolsüz oluyor anlamıyorum. Bunu da gözönünde bulundurman yararına olacaktır.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence lastik tercihinden kaynaklanıyor, latik ebatı ve  lastik seçimi çok fark oluşturuyor, aracın orjinal ebatından %3 geçen orandaki değişiklikler sorun oluşturuyor,  şahsen ben kaç tane firmanın ürettiği lastiğin hamuruna baktım şu andaki lastiklerimin yanından bile geçemezler, çok sert hamurlu lastikler vede soğuk günlerde çok başarısız olduklarına bizzat bitlis vede tatvan da tanık olmuşumdur. Heleki erzurum taraflarını çok iyi bilirim, Bayburt ta 6 yıl görev yapmışlığım vardır, aradaki kop dağından da epey geçmişliğim.  Kış - kar lastiklerinizin markasını modelini merak ettik şu an sayın zoptrik .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dexter kardeş ben aracın orijinal jantlarına 175-70-14 lastikleri taktım hali hazırda bekliyor. normal zamanda da 195-65-15 jantlarımı kullanıyorum. Karar senin şu yanak kullanılır bu yanak kullanılmaz diye bir şey denemez ama tabiki geniş yanağın dönen sürtünme etkisi daha fazla olacağı için ben bu şekilde tercih ettim. Bir de araçlarımız her ne hikmetse karın üzerinde çok başarısız. Asfalta yapışan bir araç 5cm karı görünce nasıl o kadar kontrolsüz oluyor anlamıyorum. Bunu da gözönünde bulundurman yararına olacaktır.

iyi forumlar...

bence lastik tercihinden kaynaklanıyor, latik ebatı ve  lastik seçimi çok fark oluşturuyor, aracın orjinal ebatından %3 geçen orandaki değişiklikler sorun oluşturuyor,  şahsen ben kaç tane firmanın ürettiği lastiğin hamuruna baktım şu andaki lastiklerimin yanından bile geçemezler, çok sert hamurlu lastikler vede soğuk günlerde çok başarısız olduklarına bizzat bitlis vede tatvan da tanık olmuşumdur. Heleki erzurum taraflarını çok iyi bilirim, Bayburt ta 6 yıl görev yapmışlığım vardır, aradaki kop dağından da epey geçmişliğim.  Kış - kar lastiklerinizin markasını modelini merak ettik şu an sayın zoptrik .

http://www.mazdaclubtr.com/15906/lastik-secimi/40/ bu konudan devam etsek bölünmesek :D

bende bu gidişle 14 jantlarıma herhalde lastik alıcam çünki 16yada alsam 17yede alsam iyi bir fiyatı olacak ama onlara okadar para verene kadar 14 lerime güzel bir markanın lastiklerini alırım hem içim rahat eder hemde çok daha güvenli olur diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

iyi günler arkadaşlar.bugün kış lastigi için bir kaç yere gittim.en son iki lastik arasında kaldım.hankook ve sava marka.aslında hankookkun yazlık tipi  kullandıgım bir lastik ve gayet memnunum.ancak savanın kışlık lastiginin diş yapısı çok hoşuma gitti ve sava yı almak istiyorum.ama savayıda daha önce ne kullandım nede kullanan birinden nasıl oldugunu duydum.bu iki lastik için önerisi olan varmı.hankook 4 adet 640 tl___  sava 4 adet 580 tl..

post-8198-1416953021_thumb.jpg

post-8198-141695302104_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

buğün sava marka lastiklerimi satın aldım.tanesini 130 tl den toplamda 520 liraya geldi bana.şimdilik yedek cantlarıma takdırıp garaja koydum.ilerleyen günlerde arabama takacagım.o zaman deneyip görecegim lastiklerin nasıl oldugunu.deneyimlerimi sizlerle paylaşırım.ama şahsi kanaatim karda süper gidecek.diş yapısı çok hoşuma gitti.yüksek hızlarda sıkıntılı olabilir vede biraz ses yapabilir diye düşünüyorum.ama deneyip görmeden bişey söylemem dogru olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla hocam hayırlı olsun öncelikle allah kazadan beladan saklasın fiyatlar iyi ama daha iyi markalarıda aynı fiyatlara alabilirdin birde alırken lastiklerin ne zaman üretildi bu tür şeylere dikkat etmişsindir umarım.

ilerisi için birde yeni lastik almak isteyen arkadaşlar için buralara bakmalarını tavsiye ediyorum.

http://www.hepsiburada.com/liste/oto-lastikler/department.aspx?categoryId=259720

http://kolayoto.com/lastikler/kis-lastigi.html?brand=179&mode=grid

http://www.lastik24.com/Kategori/oto-kis-lastikleri_20;

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet baktım dedigin sitelere.benim lastiklerin tarihleri yeni.fakat siteden aldıgın lastiklerin tarihlerini görmen mümkün olmuyor.ne gönderirseler alıyorsun.artı kargo masrafıda epeyce tutuyor vede lastikleri lastikcide taktırırkende ve balans yaptırırkende bir ücret daha ödüyorsun.tahmini kargo artı lastikciyede 100__110 tl ödersin.ben hepsi birlikte bu fiyata aldım.netten aldıgın lastikde 2__3 ay sonra sorun çıksa muhattap bulamazsın.ancak bulundugun yerdeki lastikçiye gider caz yaparsın.tabii bu benim fikrim.netten lastik alıp sıkıntısız kullananlarda vardır elbette.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

evet baktım dedigin sitelere.benim lastiklerin tarihleri yeni.fakat siteden aldıgın lastiklerin tarihlerini görmen mümkün olmuyor.ne gönderirseler alıyorsun.artı kargo masrafıda epeyce tutuyor vede lastikleri lastikcide taktırırkende ve balans yaptırırkende bir ücret daha ödüyorsun.tahmini kargo artı lastikciyede 100__110 tl ödersin.ben hepsi birlikte bu fiyata aldım.netten aldıgın lastikde 2__3 ay sonra sorun çıksa muhattap bulamazsın.ancak bulundugun yerdeki lastikçiye gider caz yaparsın.tabii bu benim fikrim.netten lastik alıp sıkıntısız kullananlarda vardır elbette.

yok yok benim sana söylediğim sitelerde herhangi bir kargo ücreti talep etmiyorlar. galiba bakarken dikkat etmedin ama kargo ücreti almıyorlar. kolayoto'dan bizim komşu lastik aldı. lastik üretim tarihinde bir sıkıntı yoktu. ve çok memnun kaldı gerçekten zaten şöyle fiyatı uygun olan lastiği bulduktan sonra telefon açıp sorabilirsin. tabikide teyit edip için rahatlamadıktan sonra alışveriş yapmazsın sende ama internet sektörü eskisi gibi değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sahibi olduğum tüm araçlarda ilk tercihim Petlas ardından da hankook oldu ikisidende ses performans her konuda çok memnun kaldım. ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iyi günler arkadaşlar.bugün kış lastigi için bir kaç yere gittim.en son iki lastik arasında kaldım.hankook ve sava marka.aslında hankookkun yazlık tipi  kullandıgım bir lastik ve gayet memnunum.ancak savanın kışlık lastiginin diş yapısı çok hoşuma gitti ve sava yı almak istiyorum.ama savayıda daha önce ne kullandım nede kullanan birinden nasıl oldugunu duydum.bu iki lastik için önerisi olan varmı.hankook 4 adet 640 tl___  sava 4 adet 580 tl..

hocam sava fena bir lastik degil goodyear yan ürünü. almanlar bu kış testleri konusunda meşhurdur yaptıkları testlerde michelin ile ayni degerleri yakalamış bir lastik bu sava eskimo3. ben de goodyear alacaktim ama benim lastik ebatlari cok az bulunan bir ebat. 185 55 r15. adamlar goodyearin o ebatlarının gelmesinin uzun zaman alacagini soylediler ben de hazırda bulunan savalari aldim. bu ebat lastige 600 tl verdim. siz cok ucuza amissiniz ebatlar nedir acaba. ama ankara cepa da 4 lastik alana 160 tl lik lastik otel ozon temizlik nitrojen mi ne lastiklere ondan basma kampanyasi var. ilgilier ugrasa bence fena degil lastik degisimi de bedava zaten arabayı da tertemiz yapıp veriyorlar..

şahsen ben de ilk defa bu sınıf bir lastik kullanacam ama bakalım umarım sorun cikmaz. gerci aracta benden önceki sahibinin yeni taktırdığı bfgoodrich lastik var o da michelin yan ürünü ki onceki aracimda ben de hep michelin kullanıyirdum zerre fark yok diyebilirim. bu sınıf araçlarda ekstradan cok fazla para vermek gerekmiyor kanaatindeyim. ha üst sınıf arac  olur da hizlar 230-250lerde gezinen performanslı araçlardan birine sahip olsam lastikten kaçmazdım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

evet arkadaşlar kış bitti ve aldıgım kışlık lastikleri söküp yazlıkları taktım.lastikler on numara beş yıldız.bu sene güzel kış yaptı kar yagdı.ve bende lastikleri güzelce denedim.karda buzda hiç takılmadan gidiyor.herkese tavsiye ederim.iyi formlar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yasal süre 1 Nisan da bitiyor yani 2 gün sonra. Zaten ş.içinde zorunluluk uygulaması valiliklerin elinde ama mesela İstanbul için TEM den gidiyoruz durdursa ceza yazabilir mi? Valiliğin bu konudaki açıklamalarını nereden takip edebiliriz ki?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...