Jump to content

93 Mazda 323 Uçak gibi yakıyo

Orgetmen
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

labtek sorunun ortadan kalktı demi bende conta değiştirdim set halinde senin kapakta taşlama yapıldı mı...

Evet usta kapağı taşlattığını söyledi.Şimdilik çok yakması hariç bir problem yok maşaallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 55
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• ugurince

11

• dogan_u

4

• Orgetmen

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

wukill kapak taşlaması konusunda bende senin gibi düşünmüştüm ama işte o yazıyı okuyunca ve internetten araştırınca her zaman gerek olmadığını anladım tabi belki benim usta yanlış yaptı ama 10 mm 1 cm eder bu farkı da ayırt etmek kolaydır aslında zaten ustaya söyledim bir hafta kullanıp bakacağım suyunda eksilme varmı diye...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hmm yani benim ustalarım genelde şöyle bi bakar motora durumu iyiyse ne olur ne olmaz diye taşlar ama tabi ne kadar taşlandıgını bilmiyorum onlar kendi ayarlıyor, siz gene aracınızı kontrol edin, genelde conta değişimlerinde ustaların acizliğine gelir tekrar hararet yapar şöyle bir 1 ay gözünüz hararette olsun ne olur ne olmaz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok yakma derken şehir içi ne kadar yakıyor ?

Şehir içi km de 40 kuruş.Son üç aydır beni fazla uğraştırdığı için şimdilik fazla yakmasını dert etmiyorum ama havalar biraz ısınınca çaresini arayacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

wukill zaten bende de o durum var bir iki hafta kullanıp bakacağım su eksiltme olursa anlarım ha birde her conta yanmasında hararet çıkacak diye bir şart yok mesela benim aracın cntası yanıktı ama hiç hararet yükselmedi şu an gözüm radyatörde ama bende senin gibi düşünüp ustaya sordum göz kararı mı karar verdin diye o bana mastar kullanarak eğrilme durumunu kontrol ettiğini söledi ama yinede şüphelerim var tabi 1 ay içinde belli olur bakalım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yav 280 kuruşa şikayet ediyoduk gazda şu anda araba birden acayip fazla yakmaya başladı tam olarak ölçemedim o kadar fazla yakıyorki para dayanmıyor harbiden uçak gibi sanırım 420 krş filan yakıyor dahada fazla olabilir şu anda yatıyor ustaya götürücem servise götürmeden önce..

7 aydır mazda ve otomobil sahibi olarak şu soruyu yönelteyim; aracın tüm eksiklerini görebileceğimiz bir yol var mı bilgisayar a bağlasak vs.. servis bunu yapabilir mi yaparsa tabiiki ücret önemli ne kadar olur..

Servise sordum yakıt için 220 krş normaldir. dedi o zaman 285 yakıyordu kullanımada bağlı dedi zaten normal devirde kullanıyorum. bu yakıt olayını çözmek için elimden geleni yapacağım yada yaza doğru elden çıkartıp yeni araç alacağım o kadar çaresizim ocağıma incir ağacı dikildi yav.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yav 280 kuruşa şikayet ediyoduk gazda şu anda araba birden acayip fazla yakmaya başladı tam olarak ölçemedim o kadar fazla yakıyorki para dayanmıyor harbiden uçak gibi sanırım 420 krş filan yakıyor dahada fazla olabilir şu anda yatıyor ustaya götürücem servise götürmeden önce..

7 aydır mazda ve otomobil sahibi olarak şu soruyu yönelteyim; aracın tüm eksiklerini görebileceğimiz bir yol var mı bilgisayar a bağlasak vs.. servis bunu yapabilir mi yaparsa tabiiki ücret önemli ne kadar olur..

Servise sordum yakıt için 220 krş normaldir. dedi o zaman 285 yakıyordu kullanımada bağlı dedi zaten normal devirde kullanıyorum. bu yakıt olayını çözmek için elimden geleni yapacağım yada yaza doğru elden çıkartıp yeni araç alacağım o kadar çaresizim ocağıma incir ağacı dikildi yav.

Bilgisayara bağlama olayını bilmiyorum ama lpg beyninde problem ya da lpg kaçağı olabilir bir ara bendede olmuştur gaz kesicide delinme olmuş gideceğin ustana dikkat et bence ama sanırım fazla yakıtın birden çok ihtimali var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

subap ayarından kaynaklanıyor olabilir, eğer diyafram deliği yada başka bir boruda kaçak olsaydı yakıtı 350ile500 krş arasında değişirdi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

benimde 323 lantis var(1.8)  gazda problemim hiç yok .Fakat benzine geçince tekleme yapıyor.sanki frene basıp çekiyormuşum gibi oluyor sebep ne olabilirki.3. 4. viteste uzun yola çıkınca kesiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok yakma olayını gene kendim çözdüm, gaz beynine 100 tl bayıldık problemi çözdük, çözemediğimiz süre zarfında yakıta verdiğim para evlat acısından beterdi:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

ben ilk kez gördüm bu mikseri , ilginç, araştıracam bakıcam çalışma sistemi nasıl , aslında böle şeyler genelde para tuzağıdır, bir kullanıcı aracının limitlerini bilmeli yani fabrika yakıt değerlerini ona göre davranmalı aracın çok yakıt yakmasının birçok sebebi olabiliyor hele hele lpg işin içine girmişse dahada fazla alternatif ortaya çıkıyor, sanırım şu anki aracınızda mevcut bu sistem,

acaba araca takılı haldeyken bir fotosunu bırakabilirimisiniz.

yakıtınız fazla ise

http://www.lpggazayarcihazi.com/blos-propane-mixer-lpg-carbureteur-karburetor/

bu sistemi bir inceleyip deneyin derim

iki tane arabada deneme fırsatım oldu yakıta etkisi gerçekten var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

bir ürün takıldığı anda bariz kendini belli edecek değişiklik sağlıyorsa buna para tuzağı demek yanlış olur. lpg de düz sistemlerde musluk gazı rolatide ve maksumum devirde aynı oranda sunabilir iken bu sistem hem gaz hem havayı motor devrine göre ayarlıyor bunu hangi gazcıya sorsanız size anlatır mantıklı olduğunu.

aracımın fotoğrafına gelince buraya fotoğraf ekleyemedim bir türlü ancak

http://www.propanturk.com/lpg-performans-mikseri/

burada inci akülü olan araç fotosudur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

93 Mazda 323 Uçak gibi yakıyo

konu başlığı çok ilginç geldi fakat bu konunun cevabı belli zaten ,

Yer uçağı kullanmanın bir maliyeti vardır. ( gerçi bu arkadaşın uçağı biraz abartmış) :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...