Jump to content

Karda zincir mi diğer alternatifler mi?

toronaga77
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba!dün arabamla antalyadan burdura giderken çeltikçi rampasında yogun kar yagısı nedenıyle zincirsiz araçların gidişine izin vermedikleri için zincir takmak zorunda kaldık.elimde eski arabam 96 model corolladan kalma zincirler vardı.haliyle denk gelmediği için 50 tl ye yenisini almak durumunda kaldım.zincirin aracıma  ne kadar zararlı olduğunu bilmeme rağmen takmak zorunda kaldım.rampayı çıkardıktan sonra yolda kar azaldı dedim ve zinciri çıkardım.daha sonra arkamda bi çekici araç hızla geldiği için biraz yolun sağına girdim ve orda kaldım.ne yaptıysam çıkamadım.yoldan geçen 2-3 kişi sayesinde iterek çıkabildim.tcs ise maalesef devreye girmesine rağmen etkili olmadı ve bubeni tam anlamıyla hayal kırıklığına uğrattı.daha sonra zincir yerine acaba diğer seçenekleri sorgulamaya başladım ve internette birkaç seçenek buldum.zincirin montajının zor olması ve vibrasyon etkisi hem araca hem de lastiğe inanaılmaz zarar verdiği  düşüncesineyim.bu ürünler hakkında düşünce ve tecrübelerinizi bekliyorum.

http://www.hepsiburada.com/ceba-kar-pencesi-no11-15-16-17-jant/productDetails.aspx?categoryid=264013&productid=otbasy-kr11

http://www.hepsiburada.com/snowtech-kaucuk-zincir-c-2s/productDetails.aspx?categoryid=264013&productid=otsv1700200002769

http://www.hepsiburada.com/snowpower-kar-paledi-grup-1/productDetails.aspx?categoryid=264013&productid=othkm1100&SKU=OTHKM1100-G1#tablnk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

karda kalınca tcs yi kapat derim daha rahat çıkarsın, onun dışında kar lastiği bence oldukça iyi bir çözüm illede zincir takılacak yerlerde geziyorum diyorsan kauçuk zincir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tcs yi kapatmayı denemedim ama tcs karda buzda işe yaramayacak da ne zaman işe yarayacak diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

tcs yi kapatmayı denemedim ama tcs karda buzda işe yaramayacak da ne zaman işe yarayacak diye düşünüyorum

yolda kaymayı patinaja düşmeyi engellemek için birebir lakin karda buzda kaldığında tcs yüzünden aracı kaldıramazsın sürekli kayan ya da patinaja düşen lastiği frenlediğinden benimde başıma geldiği üzere buzlu zeminde kalkmaya çalıştıkça  tırt tırt tırt diye devreye giren sistemin sesini duyar oturduğun yerde oturursun :D :D diğer türlü patinajla da olsa hareket etme şansın var
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Aklıma gelmişken bir not daha  hareket halindeki araçta 20 km den sonra devreye giriyor zaten tcs ya da dsc  asıl görevi dururken değil yürürken yapıyor bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Evet İstanbul'da en iyisi arabayı hiç yerinden kıpırdatmamak.

Altında tank bile olsa fayda etmez yolda kalırsın.

Tabiri caizse birisi yanlışlıkla asfalta tükürse, tükürük kuruyana kadar 10 tane araba birbirine çarpar tükürükte kayıp. Allah muhafaza  :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...