Jump to content

2000 Devir Altında Şehir İçi Gezilmiyor

canozcan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Maf sensörünü temizledin mi?

Benzer sorun benimkinde vardı ama sadece gazda yapıyordu.

Bugün sanayiye gidip ayar yaptırdım. Regülatör basınç ayarı yapıldıktan sonra sorun ortadan kalktı.

Anladığım kadarıyla 1.8 famili ve lantislerde regülatör ayarı otomatik yapılıyor.yani bir ayar söz konusu değil.acaba mustafa abi tam olarak neyi ayarlattıki.belkide onun aracına sonradan ayarlı regülatör takıldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 69
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• canozcan

22

• mcnr6155

10

• teccol

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

ya ozan kardeş arızan basit ama aracın tesisatları çok kurcalandığı için adem usta kendince haklı çünkü araç elektronik sistemle çalışıyor kablo kopuk yada boşta takılmayınca insan tereddüt içinde kalıyor acaba ordanmı yoksa burdanmı, arızadan çok tesisatla uğraşmış ustan ama sen yinede maf sensörü (hava akış metre)  kablolarını değil kendisinin içine balata temizleme spreyi ile iyice temizlet, sakın basınçlı hava vurma içerisine içindeki teller kopabilir , baktın düzelmiyor benzin basıncına usta bir baksın 3 yada 2,5 bar basıyormu , daha da olmadı senin arabanın aynısından mutlaka vardır mazda clupte artık biri kendi arabası ile adem ustaya yada senin tanıdığın ustaya gideceksiniz, sende gidecen hangi parçadan şüpheleniyorsa ustan o arabadan sökülüp senin araca takıp bu şekilde arıza yı bulacaksınız yoksa her bir parça bozuk desek masrafın altından kalkamazsın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladığım kadarıyla 1.8 famili ve lantislerde regülatör ayarı otomatik yapılıyor.yani bir ayar söz konusu değil.acaba mustafa abi tam olarak neyi ayarlattıki.belkide onun aracına sonradan ayarlı regülatör takıldı.

lpg nin regülatör basınç ayarından bahsetmişti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gaz kelebeğini değiştirdim. 380tl . arabanın gidişi pozitif yönde değişti. ama rolanti hala sıfıra inio sonra kalkıyor. gazı bırakınca bi müddet (4-5sn) sallıyo sonra düzgünce gidio.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest _Akhan_

gaz kelebeğini değiştirdim. 380tl . arabanın gidişi pozitif yönde değişti. ama rolanti hala sıfıra inio sonra kalkıyor. gazı bırakınca bi müddet (4-5sn) sallıyo sonra düzgünce gidio.

aniden yığılma olayı düzeldi sanırım rolanti başka bişeyden kaynaklanıyor olsa gerek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı sorun benim araçda da var. GAzdan bir anda çekince bazen stop bile ediyor. Sonra rolenti bir aşşağı bir yukarı orta yolu bulana kadar sallanıyor sonra düzeliyor. Konu çok karışmış. Bu durumda ne yapmak gerekli. Bir öneride bulunan oldumu . Takip etmeye çalıştım ama olmadı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

devrin bi anda düşüp yükselmesi benim karşılastıgım yeni takılan lpg beğninden kaynaklanıor ama sizin araçlarınız sanırım benzinli o konuda yapılabilcek temizlikden başka birşey aklıma gelmior..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Konunun büyük oranda aydınlığa kavuşmuş olmasına sevindim.

Ve ayar yapılan regülatör ayarını LPG için yazmıştım.

Adem, sana da ayrıca teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı sorun benim araçda da var. GAzdan bir anda çekince bazen stop bile ediyor. Sonra rolenti bir aşşağı bir yukarı orta yolu bulana kadar sallanıyor sonra düzeliyor. Konu çok karışmış. Bu durumda ne yapmak gerekli. Bir öneride bulunan oldumu . Takip etmeye çalıştım ama olmadı

benim aracın gaz kelebeği (throttle) yan sanayi çıktı kapak tam kapatmıyordu boğazı. bi onu kontrol et istersen

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsi gecen regülatör ayarını yaptırdım.benzinde bu ayarı araç otomatik olarak yapıyormuş.bunu adem usta zati belirtmişti.lpg de ise sıralı sistemlerde beyne versiyon yüklenince yada format atılınca sistem bunu kendisi ayarlıyormuş.yni manuel bir ayar yok.lpg ci ustasının demesi ki bugün aynı işlemi benim aracıma da yaptırdım.benzinde gazdan ayağımı aldığımda olan akıcılık lpg de yoktu yani silkeleyerek yavaşlama benzinden biraz daha fazlaydı ,durum gazlarkende aynen ceryan ediyodu.format atılınca benzindeki gibi oldu nerdeyse.bu işlemi garanti kapsamında olarak ücretsiz hallettik.

Arkadaşlar bu arada bilmeyen arkadaşlar için söyleyeyim cünki ben yeni öğrendim.sıralı sistem lpg takılı araçlarda kutup başları sökülünce yeniden beyne format atmak gerekiyor.benim aracımdada benzer durum oldu.kutup başlarını sökmedim ama farlar acık unutup aceleyle iş yerine gittim geldiğimde akü  sıfırı görmüştü ve tık demiyodu.sanırım kutup başı sökülmesiyle aynı muameleye mağruz kaldı lpg sistemi.zati format atılırken vermiş olduğu hatalardanda belliydi.formattan sonra düzeldi.illaki kutup başı sökülecek ise aracı benzine alıp sonra sökmek gerekiyormuş.

Bilginize. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsi gecen regülatör ayarını yaptırdım.benzinde bu ayarı araç otomatik olarak yapıyormuş.bunu adem usta zati belirtmişti.lpg de ise sıralı sistemlerde beyne versiyon yüklenince yada format atılınca sistem bunu kendisi ayarlıyormuş.yni manuel bir ayar yok.lpg ci ustasının demesi ki bugün aynı işlemi benim aracıma da yaptırdım.benzinde gazdan ayağımı aldığımda olan akıcılık lpg de yoktu yani silkeleyerek yavaşlama benzinden biraz daha fazlaydı ,durum gazlarkende aynen ceryan ediyodu.format atılınca benzindeki gibi oldu nerdeyse.bu işlemi garanti kapsamında olarak ücretsiz hallettik.

Arkadaşlar bu arada bilmeyen arkadaşlar için söyleyeyim cünki ben yeni öğrendim.sıralı sistem lpg takılı araçlarda kutup başları sökülünce yeniden beyne format atmak gerekiyor.benim aracımdada benzer durum oldu.kutup başlarını sökmedim ama farlar acık unutup aceleyle iş yerine gittim geldiğimde akü  sıfırı görmüştü ve tık demiyodu.sanırım kutup başı sökülmesiyle aynı muameleye mağruz kaldı lpg sistemi.zati format atılırken vermiş olduğu hatalardanda belliydi.formattan sonra düzeldi.illaki kutup başı sökülecek ise aracı benzine alıp sonra sökmek gerekiyormuş.

Bilginize. 

bu çok önem ve değerli bir bilgiydi . istanbulda lpg ayar işini nereye yaptırmam gerekir sistem tartarini. gazda kullanamıcak kadar kötü şuan ayarları en son güngören sanayi sitesinde orbay diye biyer sağ olsun mahvetti herşeyi. hararet optimuma gelmeden mümkün değil rolanti tutmuyor stop ediyor.sıcakkende dahi düşük hızda aşırı sirkeliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben ümraniyede oturuyorum lpg yide ümraniye sanyide arkadaşların tavsiye ettiği bir yere taktırdım bakımlarınıda onlar yapıyor.tavsiye edebileceğim bir yer yok.pek fzla bilgi sahibi değilim ustaları hakkında.ümraniyeye yolunuz düşerse aynı servise sizde baktırabilirsiniz.lovato,brc,,atiker takıyolar ama tartarinide var mı bilmiyorum.

Canozan sen kırklarelide oturmuyomusun istanbul daki ustay mı geleceksin oradan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu çok önem ve değerli bir bilgiydi . istanbulda lpg ayar işini nereye yaptırmam gerekir sistem tartarini. gazda kullanamıcak kadar kötü şuan ayarları en son güngören sanayi sitesinde orbay diye biyer sağ olsun mahvetti herşeyi. hararet optimuma gelmeden mümkün değil rolanti tutmuyor stop ediyor.sıcakkende dahi düşük hızda aşırı sirkeliyor.

Hocam büyük bir ihtimalle senin ayarları değiştirmeleri gerekiyor. YAni benzinden lpg ye geçme ısı derecesine baktır.

depo basınç ve max devir ayarlarına baktır ve yeni versiyonu yükledikten sonra kalibrasyon ayarınıda yaptır. Bence biraz kendine gelir 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet mecburen gelicem çünkü kırklarelinde tartarini servisi yapamıyor benim aracı. motor farklı diyolar beceremiyorlar yani. yarın ordayım kısmetse ama nereye gideceğimi bilmiyorum 8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Rolanti problemi bendede var,geçen gün bir ustayla konuştum bujileri filan kontrol etti,sübap ayarındandır büyük ihtimalle dedi,salı günü yaptıracam bütün ayarlarını filan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınız practica değilmi.97 1.8 famila larda sibop ayarı otomatik ,araç kendi yapıyo.practikada da durum böyle olabilir.bir araştırın sonra usta faciası yaşamayın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim sorunum çözüldü arkadaşlar  :egy: aracın benden önceki sahibi motoru toplatırken,usta bi parçayı yanlış takmış ondan benimki titriyormuş,ustam parçanın adını söyledi ama hatırlayamadım şimdi  :geyik:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim sorunum çözüldü arkadaşlar  :egy: aracın benden önceki sahibi motoru toplatırken,usta bi parçayı yanlış takmış ondan benimki titriyormuş,ustam parçanın adını söyledi ama hatırlayamadım şimdi  :geyik:

Çok yardımcı oldun sağol :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...