Jump to content

2000 Devir Altında Şehir İçi Gezilmiyor

canozcan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 3 hafta sonra ...
  • Yanıt 69
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• canozcan

22

• mcnr6155

10

• teccol

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Bu olaylar mazdanın kronik sorunu gibi gelmeye başladı benim aracımda 98 model 1.8 rölanti düzensizliği ve 2000 devir altında teklemeler oluyo yine siz benden şanslısınız ben Erzurumdayım fazla servis seçeneğim yok :((

Arkadaşım araştırdım galiba hava akış metresinden yada hava sensöründen sorun yapıyormuş . Başka yerlere bakmaya gerek yok bence. Benimkindede aynı sorun vardı arabanın triger kayışı değişti kelebekde rölantiye bir ayar yaptı düzeldi. Şu anda düzensizlik var ama çok az okadar azki fark edilmiyor .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne mutlu sana inşallah bende sorunu halledebilirim sorununu özel servistemi hallettin yoksa yetkili servistemi maliyet ne oldu acaba..?

Bizim bursada modifiyeci cem var. Motordan çok iyi anlıyor. Adam baktı sorunları söyledim. Sonra yapılması gereken işleri yaparken birşeyler yaptı . Sadece kayış değiştirme parası aldı ekstra bir ücret istemedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bendede bir  sorun var gaza hafif dokununca rolanti sıfıra kadar düşüyor kırmızı ışık yanıyor gaza yüklenerek kalkınca  normale dönüyor  düşük devirlerde silkenerek kalkış yapıyorum bu yüzden  çok sık stop etmeye başladı sorun nedir acaba bir bilgisi olan varmı

araç 1.8 lantis

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

bendede bir  sorun var gaza hafif dokununca rolanti sıfıra kadar düşüyor kırmızı ışık yanıyor gaza yüklenerek kalkınca  normale dönüyor  düşük devirlerde silkenerek kalkış yapıyorum bu yüzden  çok sık stop etmeye başladı sorun nedir acaba bir bilgisi olan varmı

araç 1.8 lantis

%90 hava akışmetre.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

edirneye de lazım bi modifiyeci cem o halde :)  bende hala çözüm bulamadım.. ama bişey farkettim  havalar ısındıkça azalıyo sanki sorun..

evet havalar ısındı sorunazaldı :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Motorun yığılması ana sorun olsa da herkesin bulduğu çözüm farklı. Zannediyorum Mazda'da her sorun motor silkeleme-yığılmayla neticeleniyor

Bende lantisimi 2 yıldır inatla düşük devirlerde; yığılma, silkeleme, rölanti düzensizliği, çekiş problemi, araç ısınana dek pistonların vurması vs sorunlarıyla kullandım. Buji kabloları orjinalleriyle değişti, hava akışmetre, boğaz kelebeği vs birçok parça temizlendi fakat sorunum bitmedi.

Bugün sorunun trigerden olduğu anlaşıldı. Trigeri takan usta kılıklı adam birkaç dişli atlamış, bunun yolaçtığı sorunları forumlarda okudum benimkilerle birebir aynı; sübaplardan ses gelmesi, çekişin düşmesi, çok yakması vs.

Şimdi silkeleme, motor freni bitti, aracın çekişi düzeldi. Yakıtı da ilerleyen günlerde göreceğiz.

Ben bu sorun yüzünden forumlarda çok gezindim, belki bu yöntemin bir arkadaşa faydası dokunur da bir Allah razı olsun der.

Edit: Ustayı söylemeyi unutmuşuz; sorunun çözümü Adem usta tarafından yapılmıştır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...