Jump to content

Zavoli LPG Taktırıyorum, Sizce?

SuSpect
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selam,

LPG taktırmak zorundayım çünkü,

Benim kullanımıma benzin dayanmıyor.

İnsan gibi kullanırsamda ben dayanamıyor, sıkılıyorum.

Zavolide karar kıldım gibi.

1.500/10taksit (kampanya dönemindeymiş)

Sabah 8 de bırakıcam akşam 6 da alıcam.

LPG tankı hariç herşey orjinal, LPG tankıda Türkiye'de üretiliyor dedi.

Simit tank yapılacak.

Adam 5 senedir bu işi yapıyormuş falan falan.

Usta, bakımlarına getirirsen 1.000km geçtikten sonra problem çıkarmaz dedi, 1.000km ye kadar ufak ayarlar yapılabilirmiş. Koku performans falan sorun olmaz dedi.

Sizce nasıl? kullananlar varsa yorumlarını alabilirmiyim. Memnuniyet durumunuz nedir?

------------

Birde bununla beraber ben depoyu fullediğimde enaz 500km benzinciye (daha doğrusu tüpçüye :) ),  birdaha uğramayayım istiyorum fekat simit tank yaparlarsa 200km, bagaj içi tank yaparlarsa 300km gidermişim. Bu ne ya, ben çok yol yapan biriyim, 5 günde 250-300km yol yapıyorum. Uzun yola cok giderim, ozaman günde 500-600km yol yaptığım oluyor. zırt zırt tüpçüye girmekmi lazım? :( :S

Simitle bagaj tankı arasında 10litre oynar, hiç gerek yok bagajı doldurmaya, bu yüzden simit yapalım dedi usta.

Sizce nasıl?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun... simit tank 43lt bide 55lt'lik var sanıyorum.. ...bende 43'lük tank var 32lt gaz alıyorum.oda şehir içi, kullanıma ve hava sıcaklığına bağlı olarak 220-300km arası gidiyor.  Ama silindir tankların kapasitesi daha yüksek biliyorum. tam emin değilim.

ben simit taktırdım bagajda 1 sm bile daralma olmadı herşey orginal duruyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bagaja stepne ve ekipmanını koymak, lpg tankı koymaktan daha iyi sanırım.

hem ayrıca kapalı otoparklara falan giriliyor herhalde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Marka çok fazla önem taşımıyor.En önemlisi yaptıracağın ustanın işi bilmesi ve bence mazda3 'e LPG uygulaması yapan bir usta olsun.

Bende 40 lt simit depo var.Kullanıma bağlı olarak 250-350 km yol gidebilirsin.Çok geziyorsan çok sık düpcüye uğrarsın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben dün taktırdım Zavoli marka sıralı sistem İzmir'deki distribütör firmadan.. 43 lt simit depo.. yetkili arkadaştan öğrendiğim kadarıyla bazı bayiler kelime oyunu yapıyorlarmış, simit depo yerli üretim dedikleri için deponun üzerindeki şamandırayı da yerli takıyorlarmış.. şamandıranın orjinal italyan olması gerekiyor diye altını çizdi.. bütün firmaların kullandığı depo yerli ama deponun üzerindeki şamandıra ayrıdır, onun orjinal olmasına dikkat etmek lazım dedi, bilginiz olsun..

bana kalırsa montajda arabanın başında bekleyin eğer mümkünse.. sonuçta bir defa yaptırıyorsunuz, ustanın işçiliği önemli.. mesela dün bütün liftler dolu olmasına ragmen aracının basında bütün gün bekleyen bir ben vardım.. diğer her usta 2 araç toplayıp çıkışını yaparken benim usta aynı sürede sadece benim aracı yaptı.. hem acele etmedi hem de işçiliği güzel ve ayrıntılı oldu, temiz iş oldu içime de sindi..

dün akşamdan beri yaklaşık 200km yaptım, performansta bir kayıp olmadığını söyleyebilirim şu ana kadar..

benim aracın kaput altı ve bagaj fotolarına bakmak isterseniz;

http://www.mazdaclubtr.com/index.php/topic,3757.msg322243.html#msg322243

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

murdoc,

Taze yaptırmış birinden bilgi almak gerçekten iyi oldu. resimlere baktım. LPG dolum yeri, ikinci egsoz gibi olan yermi?

Birde Stepneyi dik koyma imkanı yokmu? böyle butun bagajı kaplamış gibi duruyor.

Bugün usta ile konuştugumda mazda3 dedim ha evet arabalara yapıyoruz simit tüp koyuyor dedi, buda sanırım arabayı tanıyor demek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2. egzosun fotosunda ama o açıdan bile belli olmuyor dışardan, o kadar egilip cekmeme ragmen gözükmedigini göstermek icin cektim o fotografı..

stepne falan ayarlanır tabi de ben öylesine koymustum fotografı cekerken.. yoksa o şekil fazla gitmez tabi, bi düzenleme yapacam bagaj için..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kusura bakma tam anlamadım,

Yani tüpü takan usta, dolum borusunu tamponu hafif oyarak, 2.egsoz gibi görünüm vererekmi yapıyor?

Yani bildigin 2.egsoz yapıyor sana. ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok hocam :) o bildiğin 2. egzos.. ona takılma, tüp dolum yeri onun biraz sol arkasında tamponun arkasında kalıyor.. fotoda gözükmüyor..

o fotoyu çekme amacım dolum yerinin dışardan bakıldıgında hatta bir hayli egilerek bile bakıldıgında belli olmadıgını göstermekti..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hı anladım :)

Benim mazdayada tamponun altına biryere yapacak yani. Tofaşlardaki gibi tamponu delip vana falan yapmıyorlar, doğrumuyum?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen gittim zavoli bayii ile görüştüm.

1.500 kredi kartına taxit yapıyorlar fakat benım 1.500 bakiyeli kartım yok, para işini çözeyim hemen taktıracagım gibi gözüküyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

Bende 2002 Jazz vardı. Zavoli taktırdım. Enjektörlerinden dolayı cok sorun yasadım. En sonunda kabul ettiler( yaklasık 10-12 kez gittikten sonra) enjektörü sonunda değişti ama bidaha Zovoli mi??? asla. yaşayarak tecrübe ettim arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 yıl sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...