Jump to content

Radyatör Su Seviyesi Sorunu Hakkında (90-94)

ugurince
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

kardeş ben başımdan geçen olayı anlatayım sana...arabam hb 92 model. arabanın motoru çok iyi ve yaz geldiğinde adana ve k.maraş ta hava yanar....:)  ben özellikle yaz geldiğinde arabanın ısındığını fark ettim...araç rahat gidiyor gazda yiyor ama rampada ısınıyordu tam gaz giderken kafama takıldı baya bir uğraştım...müşür,fan termostat v.s. hepsini kontrol ettirdim sağlam .... belkide kapaktandır  dediler  ustalardan bazıları ...neye en az masraf olan işlerden başladım önce.....arabayla 1000 km hiç durmadan yol yapıyorum ısınmıyordu....ama yaz geldi işler değişti.....önce termostadın hortumunu söktüm...termostat açtı fan çalıştı....bide radyatörü şişlet dediler...radyatörü şişlettirdim ve radyatörcü fanın olduğu yerdeki kanallar tıkanmış dedi anlayacan sorun gitti....o zaman devir daim den de olur demişlerdi mantıklı geldide.....çünki arabaya çok yüklenirsen soğuması için suya ihtiyacı var bu suyuda belki devir daim karşılamıyordur .(basınç oluşturur)...demişlerdi... kışa girerken antifiriz koydum devir daim pompasının keçesini patlatmış değiştirdim ve usta bana devir daim in bilyesi var onunda bozuk olduğunu, ses yaptığını söylemişti...anlıyacağın her ustanın dediğini yaptırma çok araştır az iş yaptır yoksa ustalar (usta diye geçinenler) üzüyor bizi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 44
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• ugurince

15

• dogan_u

4

• unutulmayanlar

3

ya zaten benim gittiğim usta da son ihtimaldir dedi conta yanması ama şimdi benim kafam rahat etmeyecek o contalar değişene kadar birde benim senin dediğin gibi pek fazla usta seçme şansım yok burda yakın illerdeki ustalara da gitmak istemiyorum.. birde ben arabaya çok yüklenmesem bile ki arabayı 3000 devirin üstüne çıkartmadım desem yeridir beni en çok düşündüren özellikle sabahları yokuşta arabaya biraz zorlayınca kesik kesik beyaz duman atması birde benim öncesinde bir sorunum vardı kendini bilmez bir usta yüzünden araba 700 - 800 km susuz kaldı bu esnada da yüzde doksan conta yandı ya da yıprandı... ha şimdi benim arabada çekişten düşme hararet vb problem yok ama ben bu soru işaretinden kurtulmak zorundayım ustada söyledi kapaktandır diye ama ben kafama koydum bu sorun var yada yok ben soru işaretimden kurtulacağım ortada hiçbirşey yokken bu sorun çıksa tamam ama ben zaten bu araçta radyatör problemi yaşadım o problemde şimdi beni bu ihtimale itiyor bu arada ilgilendiğin için teşşekkirler kardeş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet artık conta yanığı konusunda şüphem kalmadı aslında benimki conta yanması değilde yıpranmış şimdide tamamen kendini belli etti ama maşallah arabanın hala gidişi canavar gibi ama artık ustaya bııraktım arabaya yazık olacak allah o ustanın belasını ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun, araçlarımızın yaşı oldukça büyük kalitesiz işçiliği olan ustalarda denk gelince felakete dönüşüyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu gün arabnın sabah yine beyni dondu 10 km yol gittim bir baktım 2 litre su eksilmiş ama su eksilmesinin ana nedeni basınçla ilave su kabından dışarı atılıyor lpg beyni dondu sıcak su falan dökerek çalıştırdık araba gitmem demiyor ama umarım masrafı sadece contadır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

selam arkadaşlar benim 91 model 323 sedan su eksiltmeye başladı 200 kmde 1 bardak kadar su eksiltmeye başladı geçen yıl conta değişimi olmuştu 6 - 7 bin kmdir hiç su eksiltmemişti bu gün kontrol edeyim diye genleşme kabını ağzına kadar su doldurdum bir baktım bi değişiklik yok ama tam fan açacağı zaman su kaynamaya başlıyor ve fan açınca kaynama duruyor genleşme kabına su gönderme düzensiz çalışma hararet ya da borularda şişme falan yok hatta usta motor çok güzel çalışıyor dedi ama ben neden kaynıyor dediğimde normaldir çünkü fan açana kadar suyun sıcaklığı artar sonrada normale döner dedi tabi ben başka bir ustaya gittim kontrol et conta yanması varmı diye o da  conta yansa genleşme kabına su atar ve borular şişer dedi sonra baktı birkaç kelepçe gevşemiş onları sıktı birde kaçak önleyici attı ama benim kafama takılan suyun fan açmadan bir kaç saniye önce kaynaması normalmi fan açtıktan sonra kaynama duruyor geçen senede bu durum başıma geldiği için bu konuda çok korkak oldum bilgi sahibi arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

su nasıl eksilir? benim bildiğim yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin lütfen.suyun sıcaklığı kaynama derecesi olan 100 C oldugunda,su kaynamaya başlar ve buharlaşarak yok olması olayı.araçlarda soğutma suyu sıcaklığı,kaynama derecesine gelmemesi gerekir.bu işlem için fan kullanılır.bu fan,su sıcaklığının 100 C nin altında devreye girmeliki su kaynamasın ve su eksiltmesin.bu ayarlamayı yapan fan müşiridir.fan müşirinde problem olabilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynen doğru eklenti yapıyım.bu dediklerin doğrudan termostatın derecesine bağlı.belki termostatın derecesi yüksektir düşürmeninde faydası olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ayrıca fan açılması radyatörde soğutulan suyun motora gönderilip aynı anda sıcak suyun radyatöre gelmesi anında olur.radyatördeki su soğuksa fan kolay kolay çalışmaz.sadece sıcak su varken devreye girer.devirdaim yani.birde bu usta hiç farklı şeyler denememişmi.mesela en basit termostatı söker bide öyle dener

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

conta çıktı arkdaşlar contada yanık vardı sanırım sebebide bundan önce contayı yapan usta civataları tam sıkmadığı için olmuş başka bir sebep bulamadık neyse dün contayı değiştirdim bu gün arabayı kullandım eve geldim kontağı kapatacağım bir de ne duyayım tak tak diye bir ses geliyor sonra hemen arabayı orda bırakıp bir usta getirdik usta bir baktı direksiyon pompası bilya dağıtmış dedi bende pompayı söktürdüm şimdilik öyle kullanıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

radyatör kapağını ne zaman açsam su göremiyorum bir yerden kaçakta yok anlamadım su deposundada seviye çizgisi göremedim depo kıvrımlı olduğundan suyun ne kadar azaldığıda belli değil hararet göstergesi normal su eksiltiyorsa neden eksiltir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim de merak ettiğim bişey var.

Su deposunu max çizgisine kadar dolduruyorum. Ama kutusa 5 mm yüksekliğinde su kalıyor.

Acaba buharlaşıyor mu,yoksa araç su mu eksiltiyor.

Ne kadar zorlarsam zorlayayım,hava ne kadar sıcak olursa olsun hararet göstergesi yerinden kıpırdamıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...