Jump to content

Jant Tavsiye

Guest axela
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

@Murat Bulut

Diğer sitede bahsediliyor..

linkverilmiyor diğer siteden her türlü forum genel sayfasına çıkıyor ama konu adı vereyim

aramada sürtme diye arattıktan sonra

ilk sayfada "  17" jant  "

ikinci sayfada "jant sorunsalı"

adlı konularda bahsediliyor sürtmeden.

Evet bir kişi demiş.Diğer sürter diyenler 215-45.17 için demiş

Benim şu an kullandığım 195-65-15 ile 205-50-17 arasındaki boyut farkı sadece 3mm

post-17-141695279403_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet bir kişi demiş.Diğer sürter diyenler 215-45.17 için demiş

Benim şu an kullandığım 195-65-15 ile 205-50-17 arasındaki boyut farkı sadece 3mm

Anladım,bundan emin olduğum iyi oldu üstümden bir "acaba" yükü daha kalktı valla sağolasın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün tsw jantı ve 205/50/17 potenza adrenalin lastikleri aldım fakat taktıramadım..daha doğrusu şöyle oldu....

önce jantı aldım,jantcı sarı renkli bilezik gibi bir parçanın takılması gerektiğini ama ellerindeki parçanın büyük olduğunu,tornacıda yotulması gerektiğini söyledi eğer o parça olmadan jant takılırsa balanssızık ve titreme oluyormuş (o parçayıda ilk kez gördüm duydum ne olduğunu bilen var mı?)Bende jantcı o parçayı ayarlayana kadar lastik alıp geleyim dedim jantlarıda arabaya koydum tabi yaklaşık 4 saat dolaştım bütün kazım karabekir ve iskitleri karış karış gezdim en sonunda bridgestone adrenalin lastiklerde karar kıldım,lastkleri aldığımda saat 6.30 olmuştu jantcıya geri döndüğümde o parçayı yaptıramadıklarını yenisini alacaklarını geç olduğu içinde yarın gelmemi söylediler.Yarın işallah jantları taktıracağım ancak o parçanın ne olduğunu merak ettim jant bileziği diye aratınca google da bir şeyler çıkıyor ama bu konuda tecrübesi olan var mı?

Nedir ne işe yarar,bana verecekleri plastikti onu oyarak Genişleteceklerini vs söylediler..normalde de böyle mi yapılıyor bu iş,yoksa bizim jantcı hünerlerini mi ortaya koymak istiyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ha bide jantın bijonlarını kullanılmış vs vermeye kalktılar itiraz edince de büyük bijon vermek istediler,normalde jantın içinden bijonda çıkmıyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ha bide jantın bijonlarını kullanılmış vs vermeye kalktılar itiraz edince de büyük bijon vermek istediler,normalde jantın içinden bijonda çıkmıyor mu?

benim bildiğim çıkması gerek ama üstüne yatıyor heralde, yanlız şu jant bileziği olayına kafam takıldı, ne işe yarıyosa bilgi edinelimde gerekliyse bizde takalım dimi ama...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bahsettiğiniz bilezik jantın teker göbeğine tam olarak ortalanmasını sağlamak içindir, herhangi bir yük yada kuvvete maruz kalmadığı için plastikten olması normaldir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bahsettiğiniz bilezik jantın teker göbeğine tam olarak ortalanmasını sağlamak içindir, herhangi bir yük yada kuvvete maruz kalmadığı için plastikten olması normaldir.

bende biraz araştırdım, bijon takıldıktan sonra jantla arasında boşluk kalmaması için takılması gerekiyormuş her araç için farklı ebatlarda, ama jant poryaya tam oturuyorsa takmak gerekmiyormuş, kullanılan esnek plastik göbekler yüksek hızda titremeyi engellemek ve rot balans ayarlarını korumak için gerekliymiş
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@pesenna

;)

@Wukill

Evet şimde bende baktımda normal bir durummuş sonradan takılan jantlara yapılması gereliymiş vs.

@MuRDoC_111

Adrenalin iyi deniliyor ama janttan çok lastik yordu beni..akaşama kadar lastik baktım beğenmeye çalıştım.Önceden de araştırmıştım internetten

Yokohoma ac01

Pirelli p7 cindurato (böyle mi yazılıyordu)

Goodyear f1 eagle asymetric ve optigrip

Dunlop Sport Maxx TT

Bridgestone Adrenalin

Aralarında en pahalı ikisi goodyear ve bridgestone idi ama en doğru tercih mi bilmiyorum başım falan çatladı dolanmaktan,en son paldır küldür en dibimdeki bayiye girip bridgestone aldım ne derece doğru yaptım bilmiyorum diğer alternatifler de güzeldi aslında...pirelli ve goodyear kaskoluydu mesela 1 yıl

O değilde acaba lastikte iade diye bir şey var mıdır,arabanın arka koltuklarında poşetleriyle duruyor ama kabul etmezler galiba :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Wukill

Evet şimde bende baktımda normal bir durummuş sonradan takılan jantlara yapılması gereliymiş vs.

gerekli demiyelimde arasında boşluk varsa takılması daha verimli olurmuş
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet,düzeltme için sağol :)

ne demek, okuyunca bende kendi jantlarımdan şüpelendim krikoyla kaldırıp kontrol ettim sallanma tıkırtı felam yok yani bilezik takmama gerek yok :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ne demek, okuyunca bende kendi jantlarımdan şüpelendim krikoyla kaldırıp kontrol ettim sallanma tıkırtı felam yok yani bilezik takmama gerek yok :D

:2funny::2funny::2funny: valla şimdi de sen bana kahkahayı bastırttın ödeştik  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...