Jump to content

Jant Tavsiye

Guest axela
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Abi şunları taktırda 3-5 açıdan fotosunu görelim elimizde döküman olsun :D

Görünürde yarın taktıracağım ama sanayi bu,ne olacağı belli olmaz,şu ana kadarki olan tecrübelerim beni korkutuyor valla,bir şey hallolur başka bir şey olmaz o olur diğeri aksar vs.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Görünürde yarın taktıracağım ama sanayi bu,ne olacağı belli olmaz,şu ana kadarki olan tecrübelerim beni korkutuyor valla,bir şey hallolur başka bir şey olmaz o olur diğeri aksar vs.

Aslında bu jantları aldıgın adam bana biraz mal satmaya çalışıyormus gibi geldi, yani jantları kendi elinizdeki bijonlarla takıp bi kontrol etseniz boşluk varmı yokmu sallanıyomu diye sonra içiniz rahat bi şekilde sanayiye gidip bilezik alsanız ??? iş durumunuz nedir bilmiyorum ama vaktiniz olursa 1adet ön ve 1 adet arka jant üstünde deneyebilirsiniz..
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla bilmiyorum 0 verelim falan diyordu yanındakine ama o kadarcık şeye para istemezler diye düşündüm bende,istermi ki ???bugün dedim adama 4 tane koca jant aldım iki bijon iki bilezikle uğraştırma beni diye.oda haklısın moduna girdi ama bakalım yarın ne gösterecek..sanayi full kolpa adam dolu,en iyi bildiğin yalan çıkıyor zaten ben hatayı başta yaptım,önce lastikleri alıp sonra jantcıda taktıracaktım ama iyice çorba ettim herşeyi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla abi sen o adama 800liralık ciro yaptırdıysan dediğin gibi bilezik ve bijon için 3 kuruşluk parayı vermen pek hoş olmaz, sen yeni bijon seti istersin bilezik olayınıda hafife alma ama adamlarıda sıkıştır nasıl olsa malı sattık diye üstüne düşmeyebilirler diye tahmin ediyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün işlere 11 de giriştim,eve yeni girdim..

İlk olarak kaliperleri boyatmaya gittim jantları tekrar sök çıkar olmasın diye(malum siyah jantlarda takıp çıkarırken jantın çizilmesi bijon yerlerinin çizilmesi gibi sorunlar olabiliyor) bunun için pro shopa gittim tabi kalabalıktı biraz,saat 3 te gelmemi söylediler,bende madem o sırada arabaya bakım yaptırayım dedim..servise gittim ardından daha işe başlanmadan araya öğle tatili girdi,öğle tatili bitiminde ekstra işlerle(far ayarı,radyo düğmesi tamiri,sıcaklık sensörü temizlenmesi gibi),birazda ustalarla muhabbetle geçen zamanın ardından saat 4'ü buldu (tabi yağmur bastırdı ben servisteyken) servisten çıkınca yetişemeyeceğim diye jantcıya gittim(çünkü kaliperlerin kuruması gerekli 2-3 saat hele hava yağmurlu olunca daha bir sıkıntı)hernyse jantcıya gittim,benim aldığım jantlara ve arabaya uygun yeni bilezik yaptırmışlar,adam buna 30 lira verdim vs dedi bende benimle ilgili bir şey değil deyince tabi haklısınız dedi,bijonda aldım ama kullanılmış bijon galiba aldıklarım,çizik falan...adam zaten jantı iki takıp çıkarırsan bu hale gelir dedi bende uğraşmak istemedim daha fazla..tamam dedim aldım ama dışarıdaki yağmuru,çamuru,su birikintilerini ve arabanın leş gibi halini düşününce jantı hiç taktırasım gelmedi içimden,tabi birde kaliperler boyanmamıştı daha..tekrar sök çıkar olmasın istedim ve neticede jantları taktıramadım..Gıcır gıcır jantların ve lastiklerin ilk günden suya çamura girmesi ters geldi bana,eninde sonunda girecek olsada 8:)

Yani iş Pazartesi'ye kaldı hayırlı olsun bana ve tüm bekleyenlere :)

Ha bu arada Ömer ustaya sordum sürtme yapar mı 205/50/17 lastik diye..Oda jant offsetli olurda dışarı doğru çıkarsa yapar dedi onun haricinde bir problem olmuyormuş söylediğine göre,zaten serviste yeni aldığım lastiklerle üzerindeki lastikleri yan yana koyduğumuzda yenilerinin bir kaç milim daha büyük olduğunu gördüm,sorun çıkarmaz gibi görünüyordu :krrsz:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hadi geçmiş ve hayırlı olsun p.tesi gününü sabırsızlıkla bekliyoruz, 1 gününüz daha gitmiş ama en azından içinize yatan bi jant lastik seçimi olmuş sürtünme de olmicagına göre 1-2mm den bişi farketmez :) hayırlı olsun tekrar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hadi geçmiş ve hayırlı olsun p.tesi gününü sabırsızlıkla bekliyoruz, 1 gününüz daha gitmiş ama en azından içinize yatan bi jant lastik seçimi olmuş sürtünme de olmicagına göre 1-2mm den bişi farketmez :) hayırlı olsun tekrar :)

Teşekkürler ;)dediğim gibi sanayi işleri asla öngörülemiyor,ufacık bir sorun çıkıyor kafadan 3-4 saat gidiyor,yağmur mesela,hiç aklıma gelmeyen bir ihtimal yağmur mevsiminde olmamıza rağmen..Yeni lastikleri taktın kullanması bir dert eski lastikleri kurutup arbaya koyması bir dert,neticede bugün olmadı ama sağlık olsun.. artık böyle konularda sabretmeyi öğrendim,sabırsızlık daha kötü yapıyo herşeyi...

Pazartesi giderim rahatça hallederim işallah..

Lastikler konusunda bir sorun çıkmayacak heralde..kutusuna baktımda yeni jantın offseti 7 et si 40mış..yani orjinal jant ebatlarıyla aynı,sürtmez diye düşünüyorum gerçi şu anda bile arada pek boşluk kalmadı bagaj jantlar arka lastikler ile dolu olunca çöktü iyice,çok ağırda değiller aslında ama bagaja eşya konunca fazla çöküyor araba,umarım tatile giderken falan bir sorun çıkmaz :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanmıyorum, orjinal lastik ebatlarıyla aynı boyda oldugunu söylemiştiniz 1-2mm fark vardı sanırım bi sorun olacagını sanmıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

150km yolun,yarım depoya yakın benzinin,yağmursuz fakat boğucu derecede kapalı bir günün ve 12 saatlik koşuşturmacanın ardından sonunda eve geldim,tabi hatrı sayılır düzeyde bel ağrısını ve soğuk algınlığından yanan suratımıda yanımda getirdim..

Jant takıldı hatta daha ilk günde 200km hıza çıkarak test bile edildi:)Yanlız araba ağırlaştı ve bu hissedilir derecede oldu,yani sanki yanınızda sürekli 3 kişi daha taşıyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz ve 120-140km arası titreme yapıyor hız yükseldikçe titeme geçiyor..

Lastiği biraz hırpalamama rağmen sınırlarını pek test edemedim,yanakları her toz olduğunda elime tükürerek sildiğim için çevredeki herkez bana deli diye baktı tabi..

Arabaya ilgi fazlaydı,jantcıdakiler komple dışarı dökülüp sürekli fotoğraf çektiler zor kurtardım valla ellerinden guzumu:)Popstar olup beni terk edecekti valla:)

Herneyse fazla uzatmayayım işte fotoğraflar...

wulfgp3rf96nhra274n.jpg

[img width=570 height=427]http://img138.imageshack.us/img138/7711/ws5frpqu7ja137m8aar3.jpg

[img width=570 height=427]http://img52.imageshack.us/img52/4012/tm631hzrclkh4p3lmzml.jpg

[img width=570 height=427]http://img651.imageshack.us/img651/6743/rwo47nuou6ain445nko.jpg

[img width=570 height=427]http://img412.imageshack.us/img412/3111/prjzx2k8j2u1tbgssu9s.jpg

[img width=570 height=427]http://img189.imageshack.us/img189/6518/j9juuuyf0zzsr74u8aa.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben sadece fotolara baktım sadece jant ve lastikmi aldın yoksa yayda var mı bunda...cahilliğimi mazur görün lütfen...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...