Jump to content

Jant Tavsiye

Guest axela
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

@Gökhan77

:)

@murdock

Estağfurullah,araçta yay yok sadece lastikler 205/50/17 olduğu için çamurluğa biraz yakınlaştılar diğer lasttiklerin yanına koyup bakmıştım çok fark yoktu ama takılınca fark belirginleşti,yüklü halde vururu var yani,temiz ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

peki ne kadara maloldu ikisi?

Jantlar 800 idi peşin fiyatı,taksitli 850tl oldu lastikler 1220lira (3-4 bayiye sordum bridgestone bayileri için sabit fiyat belirlenmiş 1 lira aşşağı yukarı değiştirmiyorlar fiyatı) yani toplamda 2070liraya maloldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Jantlar 800 idi peşin fiyatı,taksitli 850tl oldu lastikler 1220lira (3-4 bayiye sordum bridgestone bayileri için sabit fiyat belirlenmiş 1 lira aşşağı yukarı değiştirmiyorlar fiyatı) yani toplamda 2070liraya maloldu.

teşekkürler :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Burak

Ben şimdilik beğendim,tam aradığım ve istediğim gibi bir şey olduğunu düşünüyorum ama şimdilik dediğim gibi..

@Uyumsuzelement

Teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sende arka sport tampon da varmış.. bu kadarını yapanın yay ve mps yan aynalarını da taktırması lazım :) girmişsin artık bir yola iş işten geçmiş :) kapılardaki çıtaları da söktürdün mü geriye ufak tefek detaylar kalır ama şimdi listeyi kabartıp gözünü korkutmayayım ;D

jantlar yakışmış lastikler de kalite, güle güle kullan..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Banada boğmuş gibi geldi arabayı(daha öncede söylemişdimSen bana bakma güle güle kullan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@MuRDoC_111

205/50/17 lastikle yayın sürtme yapmayacağını hiç zannetmiyorum açıkçası,şimdi bile sürtecek neredeyse,yay takılması için 215/45/17 alınması lazımdı ama geçti iş işten, yay ancak ileride lastikler değiştiğinde mümkün görünüyor.Yayda takarsam zaten sonraki hedefim aynadan ziyade turbo :)

@Murat Bulut

Valla servisteki ustalarda pek beğenmedi galiba,zevk ve renk meselesi dediler ama onların sevdiği jantlar parlak ve krom jantlarmış,onlarıda ben sevmiyorum  8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabiki zevk meselesi.Bende bir şeyi beğenmişsem kimseyi takmam.

Yok olurmu öyle şey takmamak değil benimkisi,ben kararsız kalmıştım ve sizlerinde fikirleriyle bu jantı aldım hele lastik ebatlarını tamamen sizin söylediklerinize göre seçtim sürtme yapıp yapmadığını vs sizlere sordum görüşlerinizi dikkate çok alıyorum.Sizin görüşlerinizi kendi beğenilerim ile şekillendiriyorum :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün gece arabaya arkadaşlarla birlikte 4 kişi bindik ve lastik çamurluğa güzel güzel sürtüyor.Hatta en ufak bir yaylanmada sürtüyor diyebilirim,o kadar dikkat etmeme rağmen 15 dakika içinde 3 kez sürttü.80 le giderken yolun dalgalanması bile yetiyor.205/50/17 alacak arkadaşlara duyrulur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Comfort lastiklerine göre 3 mm,Dinamik lastiklerine göre sadece 6 mm fark eden lastikler kullanmana rağmen sürtmesi garip.Yalnız benim arabada bile bağzen araba dolu olduğu zaman sürtebiliyor.Algıda seçicilik tarzı bir durum olabilir mi?Bu aralar tüm dikkatini buna verdiğn için farketmiş olabilirmisin?

http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

http://www.rimsntires.com/rt_specs.jsp?postId=906

Buralardan sende bakabilirsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Comfort lastiklerine göre 3 mm,Dinamik lastiklerine göre sadece 6 mm fark eden lastikler kullanmana rağmen sürtmesi garip.Yalnız benim arabada bile bağzen araba dolu olduğu zaman sürtebiliyor.Algıda seçicilik tarzı bir durum olabilir mi?Bu aralar tüm dikkatini buna verdiğn için farketmiş olabilirmisin?

murat abi orjinale yakın boyut için hangi seçeneğin eşit yada yakın olması gerek ben teknik terimlerden anlamamda ?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

murat abi orjinale yakın boyut için hangi seçeneğin eşit yada yakın olması gerek ben teknik terimlerden anlamamda ?

Tire diameter(Diameter)(lastik çapı) bakmak gerekiyor.Hızda da %1 geçmezse  iyidir.

Mesela 195-65-15 ve 205-50-17 lastikleri arasında birinin çapı 635 diğerinin çapı 638.Hızda da %0.4 oynama var.Benim bildiklerim bunlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaw onu bende biliyorum Mazda 3'ün opsiyon listesinde katoloğunda vs heryerde 17" jant var alınadabiliyor fakat sürtüyor işte.Çamurluklar doldu güzel oldu araba yaysızken yaylı gibi göründü vs ama sürtüyor sürtüyor maalesef..Zaten gece geldim Mazda hakkında zehir zembelek yazı yazdım sonra dayanamadım Mazda candır canandır deyip sildim yazımı.Fakat olacak iş değil,aldığım jant 7x17 et si 40 lastik boyutları 205/50/17 yani birebir Mazda'nın orjinal jant lastik boyutları ama cart curt sürtüyor.Daha önce başıma hiç gelmedi arabada 5 kişi+ bavul olduğunda bile gelmedi..Benim anladığım kadarıyla bu olayın asıl sebebi şu,tamam teknik olarak lastikler sadece bir kaç milim büyüyor ama sorun şu ki 16" jantlar 6.5 inch iken 17 ler 7inch .. yani jant ile lastik dışarı çıkıyor o yüzdende çamurluğa sürtüyor oysa eski jantlar içeride kaldığı için arabaya ne kadar yüklenirse yüklenilsin lastikler davlumbazlara doğru yaklaşıyor çamurluğun içinde kalıyor yani. oradaki boşlukta yeterli olduğu için sorun olmuyor.Ama yinede Mazda vahim bir hata yapmış durumda..4 kişi bindiğinde cayır cayır sürten jant+lastiği opsiyon listesine koymuş.Çünkü Mazda'nın 17 jantlarıda 7 inch yani onlarda sürtüyor çamurluğa.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda belirli testlerden geçirdikten sonra oraya o lastiği koyuyor.Kafasına göre lastik ebatı yazıp seçenek sunmuyor.Bir yerde hata yapmış olabilirsin.Çünkü aynı ebatta lastikleri Superas ( Özhan abi ) yaylı bir şekilde uzun süre kullandı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...