Jump to content

Jant Tavsiye

Guest axela
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda belirli testlerden geçirdikten sonra oraya o lastiği koyuyor.Kafasına göre lastik ebatı yazıp seçenek sunmuyor.Bir yerde hata yapmış olabilirsin.Çünkü aynı ebatta lastikleri Superas ( Özhan abi ) yaylı bir şekilde uzun süre kullandı.

Valla bende öyle olmasını umud ederdim ama öyle değil maalesef.Orjinal kullananlarda sürtme probleminden şikayetci.Bir kaç yerde verdim bunu söyleyenleri,bir yerde servis elemanı da diyordu orjinal jant lastikleri kullananlar sürtmeden dolayı şikayetciler diye ama onu bulamadım.

Superas 205/50/17 lastik + yay mı kullandı? yoksa 215/45/17 mi çünkü 205/50/17 + yay düşünemiyorum bile...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sürtme sesi tek bir taraftan mı yoksa arkaların ikisinden birden mi geliyor? bide bakma fırsatın oldu mu var mı lastikte bir aşınma?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normal şartlarda 205/55/16 ile 205/50/17 arasındaki tek fark lastiğin 3 mm ( resimdeki 6mm farkın 3 mm si alt tarafta olur ) yükselmesi ki bu durumda lastik kesinlikle sürtmez.

Lastik sürtüyor dediğine göre yeni takılan jantın boyutlarında bir problem olabilir. Muhtemelen orijinal jantına göre jant daha dışarıdadır ..

post-1-141695279424_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normal şartlarda 205/55/16 ile 205/50/17 arasındaki tek fark lastiğin 3 mm ( resimdeki 6mm farkın 3 mm si alt tarafta olur ) yükselmesi ki bu durumda lastik kesinlikle sürtmez.

Lastik sürtüyor dediğine göre yeni takılan jantın boyutlarında bir problem olabilir. Muhtemelen orijinal jantına göre jant daha dışarıdadır ..

Burak 195-65 15(benim jantlar)arasında sadece 3mm farklı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla bende öyle olmasını umud ederdim ama öyle değil maalesef.Orjinal kullananlarda sürtme probleminden şikayetci.Bir kaç yerde verdim bunu söyleyenleri,bir yerde servis elemanı da diyordu orjinal jant lastikleri kullananlar sürtmeden dolayı şikayetciler diye ama onu bulamadım.

Superas 205/50/17 lastik + yay mı kullandı? yoksa 215/45/17 mi çünkü 205/50/17 + yay düşünemiyorum bile...

205/50/17 lastik ve yay kullandı... Burak Abi'nin de dediği gibi orjinal lastikler ile 3 mm fark var ki bu sürtmesi için imkansız bir rakam.Sonuçta 3.5 cm aracını alçaltan kişiler sitede mevcut onlar bile öyle bir konudan şikayetçi olmadı.

Ya jantlarda bir problem var veya amortisörler patlak v.b bir sorun olabilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

...veya amortisörler patlak v.b bir sorun olabilir...

bende öyle düşündüm, özellikle bir taraf sürtüyorsa amortisörü patlak olabilir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gıcık oluyorum bu sürtme işine, arabamda en sinir olduğum şeydi ama bendekinde TAMAMEN SUÇ BENDEYDİ mazdayı suçlayamam, 205*55*16 olan arabaya 235*35*19" takılırmı hiç, dediğin gibi araba her türlü sürttü yokuş aşağı dönüşlerde ön, iki kişi üzerindeki her  ağırlıkta esnediğinde arkalar, ne kadar kastırsamda çamurlukları olmadı.. ama daha sonra 225*40*18" sonra 215*35*18" en son şimdide 205*40*17" takılı bu ebatlarda hiç sorun olmadı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

yukarıdaki mesajların okuyamadım ama hemen bir açıklama yapayım.

jantların sizin söylediğiniz ebatlarından daha fazla önemli olan ofset ölçüsüdür.

siz eğer 5,5" ofsetli arabaya 7" ofsetli jant takarsanız kesinlikle sürtme yaşanır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yukarıdaki mesajların okuyamadım ama hemen bir açıklama yapayım.

jantların sizin söylediğiniz ebatlarından daha fazla önemli olan ofset ölçüsüdür.

siz eğer 5,5" ofsetli arabaya 7" ofsetli jant takarsanız kesinlikle sürtme yaşanır.

Ben de aynısını söylemeye çalıştım. 3 mm yükseklik kazanan bir lastik sürtme yaratmaz, Muhtemelen lastik dışa doğru genişlediği için sürtüyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Ben de aynısını söylemeye çalıştım. 3 mm yükseklik kazanan bir lastik sürtme yaratmaz, Muhtemelen lastik dışa doğru genişlediği için sürtüyor..

Sanırım yeni jantlarının min. 7" ofseti var.

Çözümü için;

1- jantları tornacıda işletip ofseti düşürülecek.

veya

2- çamurluk ağızları içten taşlanacak

veya

3- çamurluk ağızları içe doğru çekiçlenip katlanacak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...