Jump to content

Lastik Tavsiyesi

pikapika
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hayırlı uğurlu olsun Erdinç. Bu arada yazılarını okumak keyif verici. Paylaşım ve güzel Türkçen için ayrıca teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

toyo nun ömrü hakkındada pek bilgili değilim ama federal gibi bir markayla kıyaslarsak daha uzun ömürlüdür, toyo kullanıma bağlı bir nevi eğer emekli biri iseniz ve sakin kullanıyorsanız oldukça uzun gidicektir ama ben gencim yeri gelir 1-2-3 pati atarım yeri gelir dağa taşa vururum yağmurlu yada fazlasıyla sıcak havada hız yapan biriyseniz diger markalara göre biraz daha az ömürlüdür

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

slm bende mazda3 ume yenı contı premıum contact 2 taktırdım.yaklasık 600 km test ettım oldukca basarılı buldum 160'a kadar vıraja gırdım.kesınlıkle tavsıye olunur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

toyo, bu işin içinde biri olarak fiyat performans olarak en iyi lastiklerden birisidir. yumuşak olması ömrünü azaltırken ses ve yol tutuş açısından önemli bir artı. Zaten hali hazırda yeni mazda3 lerde impressive donanımında toyo kullanılıyor. Mazda fabrika çıkışı kötü lastik koymayacağından da yola çıkarak tavsiye ederim. Öte yandan para sıkıntısı yoksa michelin pilot u tek geçerim. ama 1 michelin fiyatına 2 toyo alınabileceğini unutmamak lazım... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Mazda fabrika çıkışı kötü lastik koymayacağından

Eski kasa 3 kullanıcıları bu fikrine pek katılmıyorlar hatırladığım kadarıyla. Hepsi de ER30 lardan son derece şikayetçiydi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bridgestone tabiki toyo dan iyidir. Ama ödediğimiz paraya bakarak alınabilecek lastikler için kastetmiştim. all about money...

Nasıl yani ? 33 milyar para verince iyi lastik hak edilmiyor mu ? :D

ER30 lar Japonya veya Avrupaya uygun olabilir ama Türkiyeye hiç uygun bir lastik olmadığını düşünüyorum ve sanmıyorum ki herhangi bir kullanıcı ömrü bittikten sonra tekrar aynı lastiği alsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nasıl yani ? 33 milyar para verince iyi lastik hak edilmiyor mu ? :D

ER30 lar Japonya veya Avrupaya uygun olabilir ama Türkiyeye hiç uygun bir lastik olmadığını düşünüyorum ve sanmıyorum ki herhangi bir kullanıcı ömrü bittikten sonra tekrar aynı lastiği alsın.

ödedin parayla ilgili olarak derken, lastik satın alırken ödediğiniz paranın lastiğin sağladığı faydaya oranı...

Touring mazda3lerde bridgestone verilirken daha çok ödediğimiz impressive araçlarda toyo çıkıyor.

Ödene parayla çok iygili değil yani, yoksa 90bini sorentoya ödeyip de kumho lastik alanlar var... 90bin ödeyen iyi lastiği haketmiyor mu?  ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Okan dikkat edersen benim verdiğim örnek eski modeller içindi. Eskiden de en üst modeli alıp ER30 kullanıyordun. Hatta Mazda6 da bile ER30 çıkıyordu. Yani bence fabrika çıkışının Toyo mu Bridgestone mu olduğu çok önemli değil, bu lastikler koyulurken kalitenin çok dikkate alındığını tahmin etmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Okan dikkat edersen benim verdiğim örnek eski modeller içindi. Eskiden de en üst modeli alıp ER30 kullanıyordun. Hatta Mazda6 da bile ER30 çıkıyordu. Yani bence fabrika çıkışının Toyo mu Bridgestone mu olduğu çok önemli değil, bu lastikler koyulurken kalitenin çok dikkate alındığını tahmin etmiyorum.

Tabiki en önemli faktör maliye ancak, ithalatçı ne isterse o gelir aracın üstünde.  Artık fabrikanın bu arabalara alternatif olarak sunduğu tüm lastiklerde yumuşaklık, sessizlik ve konfor ön planda. Kalite de çok gözardı edilmiyor tabi. Mazda'nın belirlediği belli bir kalite çizgisini karşılaması gerekiyor. Yani ithalatçı istesede kumho lastikle araç imal etmez fabrika... Ama michelin, bridgestone, toyo, dunlop gibi markaların arasından alternatifi seçiyor ithalatçı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...