Jump to content

6 ay veya 10.000 Km Bakımı Ortak Konu

toronaga77
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bunu defalarca söyledim , tekrarlıyorum, servislere gitmeden önce tahmini maaliyeti email, fax veya gidip isteyin ayrıca neyi istemediğinizi de belirtin mesela ben cam suyunu istemem :) böylelikle hem fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz hem de sürprizlerle karşılaşmazsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muğlaya gideceğim abi birdahaki bakıma :)

Çok pahalı gitmişsin hocam bu kadar olmamalı, diğer servislerden fiyat aldın mı hiç, benim 2009 eski kasa mazda 3'ün 20 bin bakımı 185 tl tutmuştu. Fiyatlar gerçekten çok yüksek.

Carbon clean'i sordular mı istiyo musun diye, bizden izinsiz yapabiliyolarmı ki.

yok sormadılar hiçbirşeyi. ben sadece teslim aldığımda gördüm faturada neler yapıldığını. müşteri kaybediyorlar yazık

ekstra bir sürü işlem yapılmış ondan bu fiyat ama bence yinede yüksek..sitede hiç bir arkadaş o fiyata yaptırmamış,160-250 aralıgında herkesin..Mert ben olsam mekanı basardım çoktan  :D

:sopa:  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Mayıs'ta 10.000 bakımına gittim 180 lira aldılar. Altı ay bakımına da gitmedim , tam bir yıl dolunca gittim. Servisteki görevlilerden hiçbiri bana aracınız garanti dışında kaldı gibi bir bilgi vermedi. Sizce gidip sormalı mıyım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Benim araç 12 mart 2010 tescilli yani 6 ay 12 eylül de doluyor bende memlekete gideceğim bu 6 ay süresi neye göre 1 hafta-10 gün geçikse ne olur ki?Ya da eski sahibi yaptırmış mı?Nerden bileceğim ki?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araç 12 mart 2010 tescilli yani 6 ay 12 eylül de doluyor bende memlekete gideceğim bu 6 ay süresi neye göre 1 hafta-10 gün geçikse ne olur ki?Ya da eski sahibi yaptırmış mı?Nerden bileceğim ki?

Servisler dijital servis kaydı adı altında bir kayıt tutuyorlar. Yani hangi mazda servisine gidersen git bakımları yapılmış mı, neler yapılmış hepsinin listesini verirler. Ayrıca her servis sonrası dijital servis formu adında bir kağıt veriyorlar ve yapılan işlemler üzerinde yazıyor. Önceki sahibi araç ile ilgili dökümanlar verdi ise bunların içinde olabilir.

servisler esneklik sağlıyor. 1 ay sonra götürsende olur. Ben servise sorduğumda bu şekilde söylemişti. hatta benimde servis zamanım bu ay ama maddiyata dayalı nedenlerden dolayı sonraki ay götüreceğim  :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oğuz bugün gitti ikinci mecburi bakıma, serviste yapılan boya koruma dahil 300 lira tutmuş.

bu hangi servis izmir de

bana sadece boya korum icin 300+kdv dediler de bugün 10000 bakımı icin mazda 3 e

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mersin gedizlerde 10bin bakıma girdim.210 tl tuttu 100 lira dexellia yağ 30 hava filtresi 8 tl yağ filtresi 60 tl işçilik atı kdv .başkada hiç bir ücret yazmmaışlar.benim anlamadığım mazda3e dexelli yağa ne gerek var rx8 değilki bu.bu motora yıllardır normal yağ kullanılrken nite şimdi rx8 yağına geçiliyor.neymiş mazdanın kendi yağıymış.tamamda 30 lira pahalıya çıkıyor bakım tamamen geksiz bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dexelia yağ sadece RX-8 lerde kullanılır diye bir durum yok. Sonuçta 5w-30 yağa uygun olan her araçta kullanılır ama RX-8 için tavsiye edilmiş tek yağdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün ilk 6 ay bakımını Erzurum Yılmaz Yılmazlar otomotivde yaptırdım:

- Yağ

- YAğ Filitresi

- Hava Filitresi

- Polen filitresi (çok kirlenmiş dediler, daha 8.000 de dedim. Çok tozda pis havada gezmişsiniz dediler)

TOPLAM: 230 TL

Nasıl sizce  :o :o :kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

TAnıştım tanıştım. Arabayı Alırken tanışmıştım. DEğişmesi gerektiğie karar vermiş ustalar dedi. Yazın full klimalı gezdim ama hemende olur mu ? 8.000 in 6.000 i klimalı idi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Walla çıkmış parçalar nerede sorusu aklıma gelmedi değil. sonra boşver dedim. Şimdi de keşke isteseydim diyecem ellerindekini verirlerdi. O da garanti değil. Dediğin gibi başından ayrılmamak gerekiyor. eee RX-8 peşinde koşacaz diye unuttuk arabayı. Artık MPS ve RX-8 sürmemize karşılık sayalım yediğimiz kazığı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kimseyi zan altında bırakmamak lazım yinede.Belki de çok kirlenmiştir hakikaten, ondan diyorum göz atsaydın diye.Tabi aracı nerede kullandığına bağlı birazda Erzurum ve Aşkale' de kullanıyorsan o km de kirlenmesi imkansız.fakat stabilize yollarda kullandıysan bir ihtimal olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her çeşit yolu gördü ama genellikle uzun yol. Yazın iki kere zifte bulandı. Biri yeni dökerlerken 10 km ıslak ziftte gitti. Olur mu olur. DEdiğin gibi zan altında bırakmayalım. Aklımda o değildde RX-8 var :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

TAnıştım tanıştım. Arabayı Alırken tanışmıştım. DEğişmesi gerektiğie karar vermiş ustalar dedi. Yazın full klimalı gezdim ama hemende olur mu ? 8.000 in 6.000 i klimalı idi.

benim guzu 13000kmde. yaz-kış klima full çalısıyor.polen daha değişmedi.gerçekten erken değişim yapmışlar...neyse,bakımınız hayırlı olsun,iyi günlerde kullanın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar ben dün götürdüm benimkini 10000 bakımına kdv dahil 195 lira tuttu

motor yagı

yag filtresi

hava filtresi

tapa pulu

aksam temizleyici saf su

cam suyu degisiklikleri ve mekanik iscilik yapılmış

fiyat normal aralıkta yani ayrıca

boya koruma yaptırdım ic ve dis 3m yapıyormus serviste 300 lira+kdv ama acıkcası

gercekten cok cok iyi oldu araba ilk aldıgımda bu kadar parlamıyordu ve aynı yeni gibi kokuyor su anda

gercekten izmir volcar a tesekkurler  cok nazik ve kibar davranıyorlar

ayrıca fırat bey de gayet ilgiliydi

ilk servis deneyimim olmasına ragmen mazda ile gayet memnunum tesekkurler tekrar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Yol bilgisayarında "Maintenance" menüsünde bir sonraki bakıma kaç kilometre ve kaç gün kaldığı bilgisi var. Ordan takip edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaslar ben dün götürdüm benimkini 10000 bakımına kdv dahil 195 lira tuttu

motor yagı

yag filtresi

hava filtresi

tapa pulu

aksam temizleyici saf su

cam suyu degisiklikleri ve mekanik iscilik yapılmış

fiyat normal aralıkta yani ayrıca

boya koruma yaptırdım ic ve dis 3m yapıyormus serviste 300 lira+kdv ama acıkcası

gercekten cok cok iyi oldu araba ilk aldıgımda bu kadar parlamıyordu ve aynı yeni gibi kokuyor su anda

gercekten izmir volcar a tesekkurler  cok nazik ve kibar davranıyorlar

ayrıca fırat bey de gayet ilgiliydi

ilk servis deneyimim olmasına ragmen mazda ile gayet memnunum tesekkurler tekrar

bende izmire gidicem hocam evoda 300 tl verdim aynı bakıma

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...