Jump to content

6 ay veya 10.000 Km Bakımı Ortak Konu

toronaga77
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Listede polen filtresi olma ihtimali var mı ?

Valla polen filtresi ile ilgili bişey söylemediler. Zaten 6 ayda bir polen filtresi değişmesi de manasız. Hadi çok hassasız bu konuda diyelim, polen filtresi de 10 TL. 'lik bir kağıt parçası. (En azından eski fiestamda öyleydi) Yok yok, hem zamanından önce çağırıp hem de parada geçirmek insafsızlık.

Öncekinde otokoçtan nefret edip(ki onlar en azından zamanından önce geçirmiyolardı :) ) garantinin bittiği gün özel servisime götürmüştüm arabayı. Bakalım bunda garantinin bitmesini bekleyebilecek miyim??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana bu aracın 10 bin bakımları 180 tl , 20 bin bakımları 220 tl , oldukça  uygundur dediler öyle aldım aracı... 300 tl leri görünce şaşırıyorum , peşin pazarlık yapmadan bakıma gitmeyeceğim hatta fiyat alacağım birkaç yerden öyle görünüyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1. sayfada var benzer bir bakım , filtreler o kadar ucuz görünmüyor.

( Fiyatlar o güne ait, değişiklik görmüş olabilir tabiki )

Polen Filtresi --> 63,22 TL (1 Adet)

Hava Filtresi Mazda2 - Mazda3 --> 42,81 TL (1 Adet)

Polen filtresinin değişip değişmeyeceği tamamen durumuna bağlı. Bazen daha uzun da gidebilir, daha kısa sürede de değişebilir. Havalandırmada koku yapıp yapmadığı ile alakalı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1. sayfada var benzer bir bakım , filtreler o kadar ucuz görünmüyor.

( Fiyatlar o güne ait, değişiklik görmüş olabilir tabiki )

Polen Filtresi --> 63,22 TL (1 Adet)

Hava Filtresi Mazda2 - Mazda3 --> 42,81 TL (1 Adet)

Polen filtresinin değişip değişmeyeceği tamamen durumuna bağlı. Bazen daha uzun da gidebilir, daha kısa sürede de değişebilir. Havalandırmada koku yapıp yapmadığı ile alakalı :)

Nette bulduğum adreste (adres yazmak yasak olabilir diye yazmıyorum) Mazda 3 hava filtresi 22 TL, yağ filtresi 9 TL... Her neyse sonuç olarak 6 ayda bir bakım yaptırmanın mantıklı bir sebebi yok. Üstüne üstlük bu kadar pahalı olması da keriz yerine konduğumuzun resmi. Bence ne yazık ki başka bir açıklaması yok.

Ya allahaşkına 63 TL'ye polen filtresi mi olur yaa. Olursa da kendi kendini temizleyen, en az 2 yıl tıkanmadan çalışan uçan kaçan bişey olmalı, di mi??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Web sitelerine birsey demiyoruz ama ben sahsen garanti kapsamindaki aracima orijinal olmayan ( bu urunler Mazda uretmiyor ama onayliyor ) urun kullanmam, hatta hala kullanmiyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nette bulduğum adreste (adres yazmak yasak olabilir diye yazmıyorum) Mazda 3 hava filtresi 22 TL, yağ filtresi 9 TL... Her neyse sonuç olarak 6 ayda bir bakım yaptırmanın mantıklı bir sebebi yok. Üstüne üstlük bu kadar pahalı olması da keriz yerine konduğumuzun resmi. Bence ne yazık ki başka bir açıklaması yok.

Ya allahaşkına 63 TL'ye polen filtresi mi olur yaa. Olursa da kendi kendini temizleyen, en az 2 yıl tıkanmadan çalışan uçan kaçan bişey olmalı, di mi??

kalitesine göre farklılık gösteriyordur. ben de şahsen orjinal parça kullanma taraftarıyım. hem daha kaliteli hem de daha uzun ömürlü oluyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında haklısınız. Orijinal takalım, pahalı olsun böylece uzun ömürlü olabilir ama biz bunları nedense 6 ayda bir değiştiriyoruz. :kafa:  Ben de Mazda'nın haklı olabileceği bir nokta bulmak için kendimi zorluyorum ama bulamıyorum! Teknik bir dayanağı yok. Haa Mazda "Bu bir stratejidir, biz arabayı ucuza satıyoruz ama servisten farkı kapatıyoruz" desin, ona göre alırken düşünelim. Ben şahsen biyerlerde 6 aylık bakımın 170-180 TL civarında olduğunu okumuştum, ona göre kendi kendimi 6 aylık bakım konusunda ikna etmiştim. Ama artık iknalık bir durum kalmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 Ay/ 10.000 Bakımı + Egzoz ucu = 218,25

Tapa Pulu-----------------------------> 2,56

Yağ Filitresi Mazda 323-626-----------> 8,78

Saf Su--------------------------------> 1,00

Aksam Temizleyici---------------------> 4,80

Cam Suyu----------------------------> 2,00

Mazda Dexelia 10W40 Motor Yağı----->77,12

Egzoz Ucu----------------------------> 40,70

Kaporta İşçiliği------------------------> 18,00

Mekanik İşçilik-------------------------> 30,00

Toplam-------------------------------->184,96

Kdv %18------------------------------> 33,29

KDV Dahil Toplam--------------------->218,25

Egzoz ucu ve montajı KDV dahil---------->  -69,326

Kalan 6 Ay/10000 Bakımı ----------------->148,924

Bakıma girmeden önce ne kadara mal olur diye sormuştum 150 civarı demişlerdi...

Servis Karşıyaka Volcar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Volcar da kampanya var ama bunu belirtmekte fayda var ;) Gule gule kullan ;)

Hayırdır ya ne kampanyası haberim yoktu benim. Okan beye gidecektim ben hafta sonu ama müsait olmadığım için gidemedim, ee bakım zamanı da geçiyor, mecbur izmir'de yaptıracağım bari yakın yer volcara gideyim dedim fiyatı söyleyince iyi dedim bende. hiç kampanyadan felan bahsetmemişlerdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sitesinde göremedim ben ama, yanlış politika izliyorlar, madem kampanya yapıyorsun ver foruma da reklamı birşeye benzesin bari...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sitesinde göremedim ben ama, yanlış politika izliyorlar, madem kampanya yapıyorsun ver foruma da reklamı birşeye benzesin bari...

Sitesine girince kocaman reklam bannerı çıkıyor. Sol sütundaki bannera tıklayınca çıkıyor reklam bilgisi.

Benim araç 8500 oldu 7 ay oldu alalı.  Bakımın aciliyeti var mı yoksa biraz daha bekleyebilir mi?

6 Aylık bakımı çok geciktirmemek lazım ki garanti açısında bir sorun çıkmasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sitesine girince kocaman reklam bannerı çıkıyor. Sol sütundaki bannera tıklayınca çıkıyor reklam bilgisi.

6 Aylık bakımı çok geciktirmemek lazım ki garanti açısında bir sorun çıkmasın.

yalnız kampanya 7-26 mart arası diyor ben 2 martta yaptırmıştım benim ödediğim fiyatlar indirimlimi değilmi bilemiyorum, sormak lazım ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

MEkanik işçilik 30 TL diyor.. indirimli olabilir.

öyleyse lastik nitrojen şarjı neyse ondan istiyorum ben, yaparım çirkefliğimi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öyleyse lastik nitrojen şarjı neyse ondan istiyorum ben, yaparım çirkefliğimi :D

Bence de :D Bahsedilen şey lastiklere nitrojen basılması :) Yalnız yağda %50 indirim var mı emin olamadım, onu da bir sor istersen ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...